12 thoughts on “Päivän kuva: Lumiukko

 1. Mil­lai­sen Uu­den­vuo­den­lu­pauk­sen Her­ra Ob­lo­mov an­tai­si?
  –    Ob­lo­mo­vin kans­sa ky­syn, jak­sais­ko ot­taa it­se­ään nis­kas­ta ja an­taa uu­den­vuo­den­lu­paus­ta?

  Ju­ha Mo­la­ri Юха Молари:
  –    Nyt mi­nä yri­tän ky­syä so­vel­tu­vin osin, mi­tä uu­den­vuo­den­lu­paus tar­koit­tai­si täl­lai­sel­le lais­kal­le ih­mi­sel­le kuin Ob­lo­mov ja mi­nä. Voi­si­ko Ob­lo­mov ot­taa it­se­ään nis­kas­ta kiin­ni ja pan­na lii­ket­tä kint­tui­hin­sa? On­han mi­nul­la unel­mia, et­tä voi­sin teh­dä jo­tain pa­rem­min, ja jo lap­suu­den on­nel­li­sis­ta ajois­ta al­ka­en oli­sin voi­nut teh­dä pa­rem­min, mut­ta en mi­tään ole teh­nyt.

  Ob­lo­mov
  Il­ma­ri Ki­an­non suo­men­ta­ma­na
  –    Her­ra Ob­lo­mov: Ro­maa­ni maa­or­juu­den ajoil­ta

  … ja onko sen sitten nyt niin väliä …

  1. Veltto kuten suomalaiset. Ovat suomalaiset onnistuneet muutamassa tärkeässä asiassa: rakentamaan velton elämäntavan. Toisaalta onhan sitten niitä jotka tappavat itsensä työllä. Laiskottelu taitaa olla venäläinen ja savolainen elämäntyyli. Ei saa liikettä niveliin kirveelläkään.

   Savolainen vastine Obloville: Joel Lehtosen ”Putkinotko”. Siinä savolainen suurperhe elää köyhyydessä savupirtissä. Ukko ja akka velttoilevat ja syyttävät toisiaan mitään tekemättömäksi laiskureiksi. Kumpikaan ei tartu toimeen ja aika kuluu jahkaillessa.

   Nyt rupesi savolaiset vituttamaan, siis aikaansaamattomuus. Siitäpä sivistynyt maailma ei tiedä vielä mitään

 2. En­sin oli ydin­pom­mi, jo­ka tu­ho­si kai­ken. Sit­ten tu­li neut­ro­ni­pom­mi, jo­ka tu­ho­si ih­mi­set mut­ta jät­ti omai­suu­den kos­ke­mat­ta. Nyt on vuo­ros­sa kast­roin­ti­pom­mi, jo­ka tu­ho­aa ih­mis­ten ai­vot mut­ta jät­tää hei­dät työs­ken­te­le­mään or­jan ta­voin omis­ta­jan­sa hy­väk­si, sa­nal­la sa­no­en: te­kee heis­tä köy­hiä mut­ta on­nel­li­sia.
  –    The neu­te­ring bomb pa­ra­ly­ses mil­li­ons of minds fas­ter than no­vic­hok, le­aves hands free
  –    https://archive.is/k2vu6

 3. Tää kuva oli yksi parhista. Jos rasistisen puhdas lumi ei kelpaa niin mustasta sitten vasta parranpärinää saadaankin aikaiseksi.

  Kysyjälle tiedoksi: Lumi on valkoista koska se on haihtuneeen (tislaantuneen) veden kiinteä olomuoto. Eli siitä on poistuneet kaikki epäpuhtaudet. Siksi se on valkoista.

 4. Nuo Ö-studion höpöttäjät ovat kyllä parasta komediaa ikinä. Suvakille huikea kattaus. Tuo kuvassa oleva kinosesiintymä on kommenttiosion ikiriesa eli Laku-Aku. Tuus nyt Aku o58855888800558888008 taas huuteleen viisauksia.. hopi hopi

 5. Unehtu Marcolle hyvät joulut toivottaa. Mutta kohta vaihtuu jo vuosikin niin toivotan hyvää uutta vuotta ja kiitos Marcolle kaikista jutuista mitä jaksat tehdä iloksemme.

 6. Studioon on kutsuttu PALKITTUJA I D I O O T T E J A ! ! ! SOTAA, KYLMYYTTÄ ja NÄLKÄÄ tässä KAIVATAANKIN (valitettavasti) kun PERSEKIVUN aiheet ovat kuin ROOMAN VALTAKUNNAN viimeisiltä päiviltä! MIKSI esim. ”yllätävän” SUURI Y L I K U O L L E I S U U S ei koukuta kuin HAUTAUSURAKOITSIJOITA ja KORPPEJA (Huom. EI *akka-hallitus)?
  *666

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*