Marco de Wit 13 tammikuun, 2023

 

Lukija lähetti alla olevan videon Laittomaan Lehteen ja pyysi analyysiä. Ensin Laiton Lehti luuli kyseessä olevan joku feministivideo, mutta kuvio onkin monimutkaisempi.

 

Haastateltavana on  feministipsykologi Anna Rotkirch. Tosin hän on hyvin erikoinen feministi. Hänen perheellään on nimittäin yhteyksiä evoluutiopsykologiaa tutkivaan Darwin-instituuttiin! Se on jopa uskaltanut puolustaa ÄO-tutkimuksia, joiden julkaisusta Laiton Lehtikin on saanut syytteitä.

 

Uusin ÄO maailmankartta!

 

 

Tämä tietenkin herättää kysymyksen miten Rotkirch voi sitten olla äärifeministisen Väestöliiton johtajana ja tutkijana?? Ainoa selitys mitä Laiton Lehti keksii on, että Rotkirchillä täytyy olla jotain todella voimakkaita taustajoukkoja. Ensimmäisenä tulee tietysti mieleen juutalaiset varsinkin, kun Rotkirch-nimi siihen suuntaan viittaisi.

 

Monet juutalaiset nimittäin ovat hyvin jakomielitautisia suhteessa evoluutiopsykologiaan: Toisaalta ovat siitä hyvin kiinnostuneita varsinkin, kun evoluutiopsykologiset tutkimukset imartelevat heitä osoittamalla juutalaisten keskimääräisen ÄO:n olevan hyvin korkea. Toisaalta taas evoluutiopsykologiset tutkimukset osoittavat monilla juutalaisilla olevan melko aggressiivinen luonteenlaatu ja monia rodunjalostuksesta ja sisäsiittoisuudesta johtuvia omituisuuksia ja geenivirheitä. Niinpä monet juutalaiset pelkäävät evoluutiopsykologian tekevän valkoisista roturealisteja ja jopa natseja.

 

Lisäksi monet juutalaiset pelkäävät, että heidän johtamansa vähemmistökoalitio murentuu, jos sukupuolten, kansojen, rotujen ja sosiaaliluokkien eroja ei voikaan pistää syrjinnän piikkiin. Ei siis ihme, että monet juutalaiset tutkijat yrittävätkin epätoivoisesti kieltää evoluutiopsykologisen tutkimuksen ja selittää kaikki erot ”sosiaalisista rakenteista”, kuten rasismista ja ennakkoluuloista johtuvina.

 

Niinpä on mielenkiintoista seurata miten Rotkirch vastailee nuorten haastattelijapoikien kysymyksiin. Varsinkin suvakilta näyttävä ja kuullostava pitkätukkapoika-haastattelija on selvästi salainen sukupuoli- ja roturealisti ellei peräti gameri. Hän tekee usein viattomiksi naamioituja osuvia vihakysymyksiä, joihin vastaamista Rotkirch yrittää sitten epätoivoisesti välttää.

 

Kyseessä on siis hauska kissa ja hiiri -peli!

 

 

Video on pitkä, mutta sillä on hyvä sisällysluettelo eli voit hypätä juuri sinulle sopivaan kohtaan. Puhe on suomalaistyyppisesti niin hidasta, että nopeuden voi hyvin pistää 1,75-kertaiseksi.

 

Älä pelästy, että video alkaa typerällä puheella miesten vauvakuumeesta. Rotkirch yrittää esittää sen olevan muka jotenkin yhtä merkittävä kuin naisilla. Tämä on tietysti totaalinen valhe. Feministin on kuitenkin yritettävä vähätellä naisten tietyssä iässä iskevää VALTAVAA vauvakuumetta, koska se on niin hyvä todiste sukupuolten luonteiden geneettisestä erilaisuudesta.

 

Kannattaa siis saman tien hypätä kohtaan 11 minuuttia alkavaan alfauros-aiheeseen. Sitäkin Rotkirch yrittää kaikin keinoin vähätellä, vaikka kyseessä on yksi kaikista kiistättömimmistä ilmiöistä. Jokainen uroshan haluaa nimenomaan olla alfa, koska jokainen nainen haluaa alfan!

 

Naisen logiikka -sarjakuva

 

 

Puheenaihe:

Voiko miehillä olla vauvakuume? Pitääkö myytti alfauroksista paikkaansa? Mikä merkitys sosioekonomisella asemalla ja koulutuksella on seksikumppaneiden määrään, perheen perustamiseen ja lasten saamiseen?

Miten deittisovellusten lisääntynyt käyttö vaikuttaa parinvalintaan? Mitä tilastot kertovat miesten koulutustasosta ja työllisyydestä?

Studiossa vieraana Väestöliiton tutkimusprofessori Anna Rotkirch. Jakso on nauhoitettu 26.9.2022.

 

⌚ AIKALEIMAT
0:00 Miesten vauvakuume
3:44 Miesten lapsihaaveet
7:17 Lapsettomuus
9:47 Seksikumppanit
11:29 Alfaurokset ja status
14:51 Parisuhdemarkkinat
19:53 Sukupuoliroolit
20:58 Työllisyys
25:16 Ura ja perhe
28:37 Hajonta miehissä
33:40 Yksinhuoltajuus
35:55 Ylikuormitus
37:17 Koulutus ja työllisyys
41:47 Koulutus ja pariutuminen
47:08 Deittisovellukset
57:32 Naiset politiikassa
1:00:31 Sanna Marin
1:02:08 Yhteiskuntaluokat
1:09:37 Ratkaisut

 

 

 

 

 

22 thoughts on “Miehet ja parinvalinta: Patriarkaatin piinapenkissä feministi tutkija Anna Rotkirch

 1. ”Jokainen uroshan haluaa nimenomaan olla alfa, koska jokainen nainen haluaa alfan!” Tämä väite ei pidä paikkaansa. Mutta melkein kaikki haluavat korkeampaa statusta suhteessa edes joihinkin toisiin. Siksi onkin totta että alfa on mielenmaisemaltaan itse asiassa samankaltainen kuin beta ja useimmiten myös pelkää beta asemaan (hierarkisessa arvoasteikossa) joutumista. Ero on vain betojen (mukaanlukien nk. alfojen eli yli-betojen) ominaisuuksien eri asteissa.
  Joitakin niistä ketä ei pätkääkään kiinnosta väsynyt alfa-beta peli eli statushierarkia, mutta kenellä on poikkeuksellisen tasapainoiset ominaisuudet ja vahvuuksia halutessaan (lähinnä kun ei ole muuta vaihtoehtoakaan) myös toimia kaikkien johtajana, kutsutaan sigmoiksi, mutta heitä on erittäin vähän. Liksäksi sigmat ovat syvimmiltään erittäin introvertteja (olematta patologisia ja yliherkkiä introvertteja) ja tarkkasilmäisiä analyytikkoja ketkä ymmärryksestäänkin johtuen eivät paljasta kaikkia huomioitaan ja ajatuksiaan, sillä ovat lähinnä tämän Dunning-Kruger viivadiagrammin https://jerz.setonhill.edu/blog/2020/04/07/dunning-kruger/512px-dunning-kruger_effect_01-svg/#main
  oikeaa laitaa siinä missä esim. alfa on useimmiten joko vasemmalla tai keskellä (viivadiagrammista muuten puuttuu erillinen viiva patologisille narsisteille ja psykopaateille), ja käyttääkin niin paljon aikaa statuskilpailuun, ettei edes ehtisi pistää yhtä paljon energiaa loogiseen ja emotionaaliseen sekä abstraktiskonseptuaaliseen ymmärrykseen jos saman tason lahjoja olisi. Kypsiä ja erityisen itsenäisiä sigmoja on kuitenkin erittäin vähän, varmasti alle prosentti väestöstä. Silti, kömpelössä laumaluokittelukeskustelussa on myös muodikasta ajatella olevansa kovinkin sigma, vaikka todellisuudessa hakeekin kaikenlaista hyväksyntää yms. ja ÄO ei olisikaan hääppönen. Voisi olettaa että esim. Nikola Tesla (ikisinkku, vaikkei sinkkuus ole määrittävä) voisi luokittaa sigmaksi. Oleellista on myös se, että sigma menee niin syviin vesiin, ettei beta- ja alfa-analyytikot pysty ikinä ymmärtämäänkään. Vain sigma mahdollisesti ymmärtää sigmaa oikeasti, jos silloinkaan.
  No, joka tapausessa pointti oli se, että väite on väärä, eikä sigma edes ole ainoa joka jättäytyy betojen alfapelin ulkopuolelle ja naaraat motivaattoreina tai ilman. Esim. gammatkin voivat tyytyväisinä jättäytyä siitä leikistä sivuun.

  1. Napoleon valitteli muistelmissaan ettei häntä ollut kukaan ikinä ymmärtänyt. Yksinäiset tekniset ja taiteelliset nerot olleet sigmoja. Ei taviksissa niitä ole. Suomessa ei ketään enää. Ehkä ollut Aleksis Kivi, Jean Sibelius, Mannerheim, A.I.Virtanen… Pitää mennä kauas historiaan, että suomalaisia siimoja löytyy. Itäsaksalainen latistava peruskoulu ja tasapäistävä feminiininen kulttuuri estää sigmojen kehittymisen. Kansallinen vahinko.

 2. Siinä määrin ”soopaa”…Että…Terveessä Maailmassa..Päällimmäisenä ohjaajana on Feromonit…

 3. Onko Marco tutustunut sigma, delta ja gammamiesten määritelmiin vai oletko tietoinen vain alfoista ja betoista?

 4. Yle pakkosyöttää taas lfeministien suosimia kasvipihvejä ja 3D-ruokaa (lihan muotoon tehtyä kasvismössöä), ”sisäfileesi voi jatkossa olla kasviksista ja veren väri kirsikkamehusta” – nam.

  Pitkän työkokemuksen omaava hammaslääkärini sanoi, että vegaaninen ruokavalio tuhoaa hampaat. Syövyttää hampaita. Hampaat tippuu keski-iässä, mutta onhan meillä sitten yksityissektori tekemässä tekohampaita.

  1. Joo, mun hammaslääkäri myös alkoi syyttää hampaideni kulumisesta marjojen syöntiä. Kielsi myös mehujen juomisen. Vegeruoka tuhoaa terveyden.

   1. Vegeruoka tuhoaa myös jälkikasvun älykkyyden, tai alentaa sitä mahdollisesti huomattavasti siitä mihin perimä antaisi mahdollisuuksia paremmilla eväillä. Ja ilmeisesti kyseessä ei ole pelkästään se mitä lapsille syötetään kasvuaikana, vaan myös se mitä nainen syö raskausaikana, ja mahdollisesti jopa se mitä isoäiti söi tulevaa äitiä odottaessaan. Geenit kun voivat mennä ”päälle” tai ”pois päältä” riippuen olosuhteista, eli samoilla geeneillä voi ilmiasu olla kuitenkin hyvinkin erilainen.

    Joten vegeruoka voi olla se syy minkä takia länsimaissa älykkyysosamäärät ovat nykyään laskusuunnassa, kun ne sitä ennen, siitä kun niitä ruvettiin mittaamaan, jatkuvasti hiljalleen nousivat.

 5. Rotkirch haiskahtaa hyvin vahvasti esinahattomalta nimeltä!

  Omat lapset on parhaita. Jokaisen miehen unelmien täyttymys on oma poika, joka kantaa verilinjaa ja suvun kunniaa!

 6. Ainoa vaihtoehto palauttaa elintasomme, lopettaa mädätys ja avata rajat on nousta laillisin keinoin kaikkia ”älykkäänä” esiintyviä ja itseään väittävät koulutettuja vastaan. Rajat aukeavat hyvin nopeasti ja kansa alkaa parantumaan, kun tämä riittävä, loisiva, petturimainen ja mädättävä saasta saadaan laillisin keinoin ulos yhteiskunnasta. Kaikki mätä ja pahuus on aina lähtenyt heistä ja he mädättävät oikeiden suomalaisten lapsia, pitävät rajoja kiinni, sekä yrittävät pakottaa meitä ja lapsiamme kokeellisiin injektioihin. Voit olla varma, että asiat alkavat muuttumaan parempaan suuntaan, kun tämä sairas saasta on saatu laillisin keinoin ulos yhteiskunnasta ja pois ihmistemme läheltä.

  1. Ei tämä ylipainoinen diabetes- alkoholisti rupukansa nouse muuhun kuin hakemaan lisää syötävää ja kaljaa sohvalle, ja jatkaa tuijottaa apaattisena tv-ruutua.

 7. Ovatko Rotkirch ja Nohynek molemmat juutalaisia? Vai onko mm. Nohynek Suomeen paennutta kommunistisukua? Ehkä joku pääsee kysymään heiltä henkilökohtaisesti.

 8. JÄYKISTYYKÖ MELA, KOSTUUKO TORTTU? Siinä kaikki mitä tarvitsee ymmärtää parinvalinnasta. Kaikki muu tutkiminen ja spekulaatio on ajanhukkaa ja turhaa kuorrutusta yhdelle ainoalle merkittävälle asialle parinvalinnassa.

 9. Feminismiä ei enää tarvita! Naiset ovat jo vallanneet ainakin puolet kaikista paikoista. Katsotaanpa vain televisiouutisia tai erilaisia lehtiä. Kaikkialla naiset ovat antamassa lausuntoja naistoimittajille. Miehiä on esillä paljon vähemmän. Naiset ovat ottaneet miehiltä poliisin, papin ja monen muun ammatin. Jopa housut! Tasa-arvo on varmasti saavutettu. Feministiaate joutaa haudata. Orvolta tosiaan näytti Petteri Orpokin ainoana miehenä suurimpien puolueiden keskustelutilaisuudessa.

  1. Ei tuosta eukkoilusta vaan tule mitään. Pelkkää alamäkeä. Yhtään oikeaa akkajohtajaa ei vaan putkahda mieleen. Kiintiömummuja kaikki ja eukot komppaa aina miesvihoissaan maitorauhallisia. Ja silti sen jälkeen ovat toisilleen kateellisia. Ompas tervettä touhua.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*