Marco de Wit 28 tammikuun, 2023
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Nykyään Natomaat ihan avoimesti puhuvat Venäjän hajoittamisesta palasiin. Näin ne vain varmistavat sodan jatkumisen ja jopa ydinaseiden käyttämisen.

 

Sinänsä Venäjän hajoaminen palasiin ei olisi ongelma, jos se tapahtuisi vähitellen alueellisia autonomioita lisäten JA jos ensin hajotetaan pahuuden päämaja USA ja Israel.

 

USA delenda est.

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

70 thoughts on “Päivän kuva: Hajotus

 1. Lä­hel­lä Un­ka­rin ra­jaa, Trans­car­pat­hia’ssa uk­rai­na­lai­set so­ti­laat pi­dät­tä­vät kaik­ki löy­tä­män­sä et­ni­ses­ti un­ka­ri­lai­set mie­het ja lä­het­tä­vät hei­dät etu­lin­jaan.
  –    EU sta­te slams Kiev over ‘bru­tal’ mi­li­ta­ry draft from eth­nic mi­no­ri­ty
  –    https://archive.today/2bn5Q

  … tar­koi­tuk­se­na on hä­vit­tää kaik­ki et­ni­set un­ka­ri­lai­set.
  –    Mis­sä vai­hees­sa tu­lee et­nis­ten suo­ma­lais­ten vuo­ro?
  –    ja ku­ka mää­rit­te­lee «et­ni­sen suo­ma­lai­sen»?

  1. Suomaisilla oli erityisasema Tsaarin Venäjän yhteydessä. Suomalaiset EIVÄT JOUTUNEET ASEPALVELUKSEEN EIKÄ KUOLEMAAN TSAARIN PUOLESTA. Kuinka moni muistaa tämän tosiasian? Ei kovin moni. Aina kun Suomi elää rauhassa Venäjän kanssa, meillä menee hyvin ja kaikki kehittyy positiivisesti. Sodanlietsojat Venäjää vastaan ovat alhaisia idiootteja. Vaikka Venäjää hallitsisi saatana ja hänen pojat, siihen kannattaa säilyttää hyvät suhteet. Pelko pois.

   1. Olet oikeassa. Nimenomaan korruptoitunut diktauuri. Jo silloin Janukovitsin aikoina.

    Tiedättekös muuten mistä Maidan ja nykykonflikti saivat alkunsa?? No siitä kun Ukraina oli konkurssin partaalla. Ja Janukovits kysyi lainaa lännestä. Sieltä tuli lainatarjous sellaisella korolla että seuraavat kolme sukupolvea olisivat maksaneet sitä. Janukovits nauroi lännelle ja sanoin ”Emme me noin tyhmiä oli. Vai luulitteko että suostuisimme?”.

    No, sitten kysyttiin lainaa Venäjältä. Putin totesi että ”Tehdään niin, että me rakennamme teille sinne tuotantolaitoksia ja te maksatte lainanne tuotteilla”. Joka käytännössä tarkoitti että ”ilmaiseksi”.

    No, dollarillehan ei saa nauraa. Ja siitä piti käynnistää dollarille nauraneen Janukovitsin vallastasyöksy. Ja sen vuoksi ensi töiksee USA:n sotilaat varastivat Ukrainan holvista en 32tn kultaa. Se oli hinta jonka Ukraina joutui maksamaan pilkkauksestaan.

    Ja nyt, Zelensky, jonka omaisuueksi arvioidaan 1.5 miljardia euroa, on ostanut Sveitsistä ison Villan. Ja sinne se kohta muuttaa ”manpakoon”.

    1. Muttakun… offensiivinen realismi! John Mearsheimer. Kaikki suurvallat ovat laajentumishaluisia imperiumeja. Aina. Määritelmän mukaan! Riippumatta tilanteesta! Ei voi olla mahdollista, että Venäjä olisi auttanut Ukrainaa hyvää hyvyyttään. Hah! Ei semmoista katsos ole. Venäjä on identtinen usan kanssa… koska offensiivinen realismi sanoo niin. Venäjä valloittaa Ukrainan ja Suomen ja koko maailman millä hetkellä hyvänsä, koska offensiivinen realismi ja John Mearsheimer. Älä usko putinisteja.

     1. Venäjä on suurvalta, joka ajattelee aina omaa etuansa. Toisin sanoen Venäjä ei tee mitään jos se ei hyödy siitä.

      Jos Venäjä katsoo, että Suomi on puskurivyöhykettä länttä vastaan, niin sitten he myös toimivat niin, että lopputulos saavutetaan. Jos Venäjä katsoo, että itämeri on epävakaata aluetta, niin he kyllä palauttavat järjestyksen sinne ja tässä yhteydessä Ruotsi on aika ikävässä tilanteessa, koska NS-kaasuputket tuhottiin heidän aluevesillä.

      Ei Venäjä ole huvikseen rakentanut itsellensä maailman parhaat aseet.

  2. Sinimustat määrittelevät etnisen suomalaisen. Heillä on nimilistat heistä; SIKSI SINIMUSTAT ON PERUSTETTU. Kartoittamaan ja kirjaamaan etniset suomalaiset ja lähettämään heidät tykinruoaksi loputtomiin Naton sotiin. Valekansallinen oppositio, ainoa tosi on loputon sotakiihko. KUN SOTAPELIT EIVÄT NIILLE RIITÄ..

   1. Mee kattelee eloisiakuvias. Venäläisviha koskee tunkeutujaa joka rikkoo ilmarajaa ja oli toisessa maailmansodassa meidän kimpussa. Nyt on sama kun kuolee Ukraina mukana ”Neuvostoliitto’ humussa ja kaikki entiset Neukkualueet. Ja positv Aimot.

   2. Vastaan tässä kadyrov-gaylle: venäläisilläkö maailman parhaat aseet niinkuin heidän ainoa lentotukialus, joka on ollut jo viidettä vuotta telakalla ja lentokoneitakin suunnistetaan kännykän gpsllä. Salli minuun makeasti nauraa.

 2. Yk­si Pfi­ze­rin ylim­mis­tä joh­ta­jis­ta, Jor­don Trish­ton Wal­ker, hyök­kä­si fyy­si­ses­ti Pro­ject Ve­ri­tas -toi­mit­ta­jan kimp­puun
  –    VI­DEO: Fan­get på film: Topps­jef i Pfi­zer til fy­sisk ang­rep på Pro­ject Ve­ri­tas-re­por­ter
  –    https://archive.vn/aTldr

  … Hyök­käys ta­pah­tui, kun toi­mit­ta­ja Ja­mes O’Kee­fe koh­ta­si Wal­ke­rin ja näyt­ti hä­nel­le sa­laa ku­vat­tua ma­te­ri­aa­lia Pfi­ze­rin suun­ni­tel­mis­ta mu­ta­toi­da CO­VID-vi­rus.
  –    Se koi­ra äläh­tää, jo­hon ka­lik­ka ka­lah­taa.

  1. Tämä on varmasti false flag? Kyseisellä videolla tämä pfizerin homomies yrittää iskeä miehen kertomalla osallistuneensa miljardien ihmisten tappamiseen? Hyvin on vastapuolikin aivopesty :).

   Ihan niinkuin ne eivät tietäisi, että näitä rokotefirmojen työntekijöiden ”vuotoja” on ollut tässä pitkin matkaa. Facebookin huijaus on ollut varmaanollut ovelin. Siinä eräs nainen (paljastui oikeasti olevan mies, oli aikoinaan Obaman käyttämän lakitoimiston palveluksessa) paljasti, kuinka FB:ssa yksityisyys oli vaarassa. Zuckerberg myönsi heti, ja seuraavana päivänä tämä ”nainen” oli senaatin kuultavana asiasta. Mikään asia ei etene yhdessä päivässä, haloo! Ei ollut kyse mistään maanpetoksesta vaan some-alustasta!

   Eli tavoiteena oli edistää lakimuutosta, millä eri medioita voidaan kontrolloida ja syyttää esim. vihapuheesta. Kuinka pitkällä tämä lakimuutos on USAssa tällä hetkellä, en tiedä, mutta veikkaan, että hyvin pitkällä. Todennäköisesti myös Suomessa, täällähän nämä muutokset tehdään kansalaisten selän takana.

 3. Suo­mi mu­kaan Uk­rai­nan elin­ten­siir­to­bis­nek­seen.
  –    Suo­mes­ta läh­tee Uk­rai­naan mo­bii­li­hos­pi­taa­le­ja – lin­ja-au­to, jon­ka si­sus­taan ra­ken­ne­taan en­si­hoi­toon ja leik­kauk­seen tar­vit­ta­vaa ti­laa
  –    https://archive.vn/wip/Y61dq

  On­ko hy­vää tah­to­va ja ju­ma­laan us­ko­va seu­ra­kun­ta vas­tuus­ta va­paa, jos se ra­hoit­taa lai­ton­ta bis­nes­tä käyt­tä­en pro­xy­jä vä­li­kap­pa­lee­na.
  –    Uk­rai­naan ei yk­si­kään leik­kaus­sa­li pää­dy il­man Ze­lens­kin lu­paa — ja mil­lä ra­hal­la se lu­pa os­te­taan?
  –    Ope­roi­vat­ko leik­kaus­sa­le­ja uk­rai­na­lai­set mac­he­te-mie­het?

  Ot­ta­vat­ko lu­te­ri­lai­set seu­ra­kun­nat vel­kaa juu­ta­lai­sil­ta pank­kii­reil­ta ra­hoit­taak­seen ih­mi­syy­den vas­tai­sia pro­jek­te­ja?

  1. Lisää päivittäisiä pakastinlentokoneita täynnä pakkoluovutettuja lasten elimiä suoraan Israeliin. Hyvä Suomi. Pohjolan helvetti ja Israelin ikuinen perseennuolija. Milloin saadaan sotilaiden vartioimia luksusasuntoja Weffin sionistijutskuille vai ovatko täällä jo? Kai verottomana?

 4. Maa­il­man van­hin Raa­ma­tun kä­si­kir­joi­tus pal­jas­taa mi­tä ny­ky­raa­mat­tuun on myö­hem­pi­nä ai­koi­na li­sät­ty.
  –    Maa­il­man van­hin Raa­mat­tu – Co­dex Si­nai­ti­cus, Sii­nain kä­si­kir­joi­tus
  –    https://archive.today/UwT1W

  Sa­no­taan, et­tä kaik­kein tur­mel­tu­mat­to­min Uu­den Tes­ta­men­tin kä­si­kir­joi­tus on Jee­suk­sen vel­jen, Tuo­maan kir­joit­ta­ma. – Si­tä ei ole tar­vin­nut sen­su­roi­da, kos­ka se ei ole ol­lut ja­os­sa «suu­rel­le ylei­söl­le».
  –    https://apokryfikirjat.com/tuomev.htm
  –    https://tuomaanevankeliumi.fi/
  –    https://sioninkannel.wordpress.com/2022/12/06/tuomaan-evankeliumi/

 5. Le­opard tank­ke­ja pys­tyy käyt­tä­mään vain erit­täin ko­ke­nut kul­jet­ta­ja.
  –    NA­TO Le­opard for the Uk­rai­ne War Es­ca­la­ti­on. «On­ly ve­ry Ex­perts can Ma­na­ge its Po­wer». Ana­ly­sis by for­mer Ita­li­an Tank Com­man­der
  –    https://archive.is/4wk0I

  … Mi­tä jär­keä on lä­het­tää Suo­mes­ta Le­opar­de­ja Uk­rai­naan, jos sa­mal­la ei lä­he­te­tä hak­ka­pe­liit­to­ja oh­jas­ta­maan nii­tä?

  1. Ei ne ketään kouluta. Valmiit miehistöt menevät panssareiden mukana ja ukoille vaan sopimus ja tonni käteen per päivä. 176 panssaria lähtee Ukrainaan oli tieto muutama päivä sitten. Jo yli 300 eilen. Suomesta 10 lähtee nyt, mutta määrä nousee vielä kahteenkymmeneen. Silti jää 180, joista puolet menee vielä seuraavan kahden vuoden aikana Ukrainaan.

   Putin valmistautuu vuosia kestävään sotaan.

   Ihmisiä kuolee, mutta bisneksille ja vallanpitäjille sota on unelmien täyttymys. Sota jatkuu siihen asti, kun aivopestyjä lampaita riittää kuolemaan. 98 % mielestä ihmisten tappaminen on suuri seikkailu ja parasta mitä voi housut jalassa tehdä. Maskia naamaan, piikkiä hihaan ja teurastamaan lajitovereita.

   Uljas uusi maailma. Kyllä Sauli tietää nämä jutut. Uusi normaali ja uusi sääntöpohjainen masilmanjärjestys.

   Sotabisnes. Mutta sota ei vaikuta ilmastoon eikä kukaan laske ”päästöjä” Ne ovat niitä parempia päästöjä joita ei ole, kun niitä ei lasketa.

   Saahan noista kärsimyksistä js nautinnoista materiaalia vuosikymmeniksi Hulluwuudin elokuviin js kirjoihin.

   1. Tonni käteen sinun rahaasi. Mutta älä huoli, ei sinun tarvitse sitä maksaa. Itse asiassa sinun ei anneta sitä maksaa. Sionistipankkiirit eivät tykkää siitä, että pystyt maksamaan velkasi. Leikki-ikäinen tyttäresi katsos maksaa, sitten kun sähkösi, pohjavetesi, asuntosi, maasi ja geneettiset tietosi on ensin kulutettu.

  1. Ja mitähän sekin sinun elämääsi hyödyttää? Jos kuvittelet jotain voittavasi jo tähänastisen perusteella niin onpa tuokin onnentunne kevyttä tavaraa. Venäjän kimppuun käymisestä EI ole sen enempää hyötyä kuin oli Adolf Hitlerille ja Saksalle WWII loputtua. Lännen pervo-satanisti liittouman rikolliset teot eivät omaa mitään kunniaa eikä oikeutusta vain VÄÄRYYTTÄ, jonka sanelee CIA, aseteollisuus ja NATO, rikolliset läntiset käkikelloja täynnänsä olevat euroopan hallitukset ja EU, jotka ALUSTA lähtien ovat KUSETTANEET niin kuin sielua vailla olevat ”kunniattomat paskiaiset” vain voivat tehdä kirkkain silmin. USA luhistuu RAPPIOONSA kuten EU:kin, sillä niiden päivät ovat luetut aivan kuten tuli Roomankin valtakunnan mitta täyteen. Kun länsi on VAILLA yksinkertaisintakin MORAALIA. Luhistuu se kuin mätä rakennus, sillä aivan kuten ihmiselläkin tulee olla SELKÄRANKA niin myös yhteiskunnilla. Ilman selkärankaa ihminen lysähträä kasaan ja niin käy valtioidenkin, jotka ovat LAITTOMUUDEN tilassa kuen on lännen laita nyt, joissa EI enää ole AINUTTAKAAN väärentämätöntä vaalia tai järjestystä siellä missä demokraatti-KOMMUNISTIT ”hallintoaan” pitävät. Siellä missä vääryys, valhe, petos ja matalamielisyys on läsnä. Sellainen valta ei pystyssä pysy ja koko nykyinen sota on osa USA:n ITSENSÄ kuolinkamppailua loppuaan vastaan ja tuossa tilassa se on valmis viemään mukanaan kokonaan muunkin maailman aivan kuten Adolf Hitler antoi käskyn TUHOTA Saksa elinkelvottomaksi, sillä saksalaisten EI ansainnut enää elämäänsä jatkaa vaan oli LOPETETTAVA itsensä kuten DIKTAATORI itsekin teki!

 6. Kyse on tietenkin vain siitä, että amerikkalainen ja brittiläinen verivihollisemme ja Israelin valtio haluavat totaalisen vallan ihmisiin ja keinolla millä hyvänsä. Amerikkalainen ja brittiläinen sosiaalielätti ja moraaliposeeraaja myy vaikka pikkulapsia lastenraiskaajille saadakseen rahaa. He ovat vain avoimen ylpeitä tästä.

 7. Amerikkalaisesta ja brittiläisestä ihmis-saastasta, sekä yhdestä ryhmästä pitää päästä lopullisesti eroon ja sulkea heidät ikuisiksi ajoiksi läntisen sivilisaation ulkopuolelle. Vika ei ole missään Rovkefellereissä tai Morganeissa, vaan kaikilla imperialistisilla amerikkalaisilla ja briteillä on vialliset, rikolliset, täysin sairaat ja sadistiset geenit. He ovat orja -ja huumekauppiaiden sairaita jälkeläisiä, joilla on sairas, epärehellinen ja laiska orja -ja huumekauppiaiden kulttuuri. Hyi vittu mitä sairasta saastaa.

  1. Kiina taistelee viimeiseen pandaan asti. Siellä ei Hulluwuudin viihdesaasta jyllää eikä intrrsektionaalinen marxismi.

  2. Län­nen ha­vit­te­le­man maa­il­man­hal­li­tuk­sen suu­rin on­gel­ma on, kuin­ka hal­li­ta mil­jar­deis­ta ih­mi­sis­tä koos­tu­vaa yh­te­näis­tä hal­lin­to­alu­et­ta.
   –    Käy­tän­nön ko­ke­mus­ta sii­tä on vain Kii­nal­la!
   –    Jot­ta län­nel­lä oli­si mi­tään mah­dol­li­suuk­sia ko­ko maa­il­man hal­lit­se­mi­seen on maa­pal­lon vä­es­tö pu­do­tet­ta­va 666 mil­joo­naan ja kaik­ki on teh­tä­vä tä­män su­ku­pol­ven ai­ka­na, kos­ka seu­raa­vaa ei tu­le.

 8. https://rapsodia.info/miksi-globalistien-petoksiin-heranneet-suomalaiset-riitelevat-keskenaan-2/
  https://www.youtube.com/watch?v=8-nr7TFgwXY

  Mikä tai kuka saisi yhdistettyä suomen kansallismielisen ”heränneiden” kentän? Kuka saisi pysäytettyä kyseisen porukan hajoamisen aina vain pienempiin kuppikuntiin täysin merkityksettömistä asioista kiistelemisen seurauksena? Olemmeko jo antaneet globalistivihervassarikommunisteille voiton kevään vaaleissa kyvyttömyydellämme vetää samasta köydestä puolen vuoden ajan samaan aikaan kun vastapuolemme pystyy olemaan isommissa asioissa samaa mieltä keskenään vaikka olisivatkin ilmiriidoissa monissa muissa asioissa? Milloin te ymmärrätte että samaan päämäärän pyrkivä taho joka on hieman väärässä jossain toissijaisessa asiassa on paljon pienempi paha kuin joku joka ajattelee että sitten seuraavissa tai sitä seuraavissa vaaleissa me sitten näytämme heille? Mitä jos niitä seuraavia vaaleja ei enää tule? Mitä yksi tai kaksi ”aitokansallismielistä” läpimennyttä kansanedustajaa voi loppupeleissä saada aikaan?

  1. Suomen kansallismielisellä kentällä on tasan yksi ongelma: persut jotka tuhoaa kaiken aidon toiminnan.

   1. Ihmiset ovat myös niin naiiveja ja typeriä, että kerta toisensa jälkeen ottavat kiistaattomasti CIA:n ja Supon vasikat, sekä mielisairaan ryhmiinsä, sekä kerta toisensa jälkeen äänestävät samaa ihmiset valtaan.

 9. Marco mene polttamaan koraani Turkin lähetystön eteen. Eihän tämä estä Suomen Nato jäsenyyttä, mutta tuo ainakin hyvää media julkisuutta ja pientä sekasortoa. Nyt on aika palata näppiksen takaa takaisin kunnon actioniin!

  1. Koraanin polttaminen Turkin suurlähetystön edessä voi hyvinkin estää Suomen Nato-jäsenyyden. Tämän takia poliittinen poliisi tulee tekemään kaikkensa estääkseen miekkarit, puolueet jne. liikkeet.

 10. Esinahattomat jo yritti hajoittaa Venäjän tehdessään kommunistisen vallankumouksen ja maan ryöstön. Esinahattomat ryöstivät uudestaan, kun kommunistihallinto kaatui ja Venäjä oli kaaoksen tilassa. Miettikää! Venäjällä oli 90-luvulla nälkää näkeviä ihmisiä ja valtava huume-epidemia. Nyt kuri ja järjestys on palautettu ja on uuden keisarillisen Venäjän aika!

  Nyt Venäjä palauttaa vanhat rajansa idän ja lännen väliin. Historiallinen raja menee Karpaateilla!

  Krimin niemimaa on jo palautunut ja Sevastopolin laivastotukikohta on tärkeä strateginen alue,josta hallitaan koko Mustaamerta!

  Suvakit ja naton homot ovat nyt todella raivoissaan!

  1. Kyllä kadyrov-gayt nyt uhoaa. Vaikka olen ylpeästi suvakki, niin en ole yhtään raivoissani, minua vain hävettää teidän puolesta ja olen pahoillani siitä, että pettymys tulee olemaan hirmuinen. Minun partaani ei tahdo millään mahtua, että joku voi ihannoida venäjän ja kadyrovin hallintotapaa. Siellä ei ole yhdellä ihmisellä mitään arvoa. Venäjä on rikollisvaltio, jota johdetaan klassiseen mafia tyyliin. Se on sääli, sillä venäjä voisi olla maailma johtavia maita taloudellisesti Usan ja Kiinan rinnalla mutta ei. Se on vain pieni taloudellinen tekijä maailmassa.

   1. Hei Aku! Olisiko aika luopua wikipediasta, bidenismista, islamofoobiasta ja apinaruton fanittamisesta? Olisiko aika luopua vihasta?!!

    Venäjä on maailman suurin valtio, joka kasvoi entisestään viime vuonna ja kasvu tulee jatkumaan. Myös Venäjän armeija vahvistuu koko ajan. Mitä väärää tässä on?

    Kerro meille Aku, miksi suvakismi ja Venäjän vihaaminen on sinun valinta?

    1. Siksi, että minä haluan pitää vapauteni sanoa mitä haluan ilman, että mielipiteenilmaisustani joutuisin vainotuksi ja jopa heppoisin perustein vankilaan niinkuin Venäjällä. Kuka ikinä voi pitää totalitaarisista valtioista ja kadyrovista

  2. Nuo olivat juurikin amerikkalaisten ja brittien levittämiä ja tuottamia huumeita. He ovat aina olleet surkeita sotimaan ja eivät ole koskaan osanneet yhtään mitään, jolloin he ovat terrorisoineet, myrkyttäneet kaivoja, levittäneet huumeita jne. ihmisten keskuuteen.

 11. Eikö itsenäiset kansantasavallat ole EU-politiikan ja aatteen vastaista? Pitäisikö aloittaa EU.sta jota sitten muu maailma seuraisi perässä?

 12. Käytyäni parissa Pro-Venäjä Telegramkanavassa…Ymmärrän Nyt mistä tuo K****** ja Tott toi..veren…Venäjäviha kumpuaa…KATEUDESTA

  Kun kuuluvat Itse siihen..Suomen…$A-GLOBO HOMO..Tasaarvo..Hame..Väkeen.

  Vahvojen..Pelkäämättömien..ja Menestyvien Venäläis Sotilaitten…Näkeminen..

  Ottaa nyt..Toinen jalka Haudassa..Oleville…$A-Natohinteille…Egoon

 13. Mitä kansallismielisyyttä se on, että estää marien, komien ja muiden suomalais-ugrilaisten itsenäiset valtiot, Marco?

 14. Tuossa kirjoituksessa Unohdetaan…(Tarkoituksellako..?)…Se että vain Nykyisen Puoluejärjestelmän ROMAHTAMINEN…SILLÄ..Että MASSA…Kääntää SILLE Selkänsä…Muuttaa ENÄÄ…Tätä Peliä

  10:nenKÄÄN AIDON Kansallismielisen…Ulkopuolelta Tulleen ”Kansanedustajan” Saaminen KU$-€TU-$…KUNTAAN….EI MUUTA MITÄÄN…

  ENEMMISTÖ…JYRÄÄ NE

  KANSAN…PITÄÄ..Kääntää Selkänsä…KOKO…Järjestelmälle..

  MITEN SE TEHDÄÄN….JAKAMALLA SE INFORMASTIO…MISTÄ V.A.L.T.A…M.E.D.I.A VAIKENEE…

 15. Adolf Hitler näkee kuinka HÄNEN syntinsä SOVITTAVAT lännen ”KUNNIATTOMAT PASKIAISET” tekemällä tyhjäksi KAIKKI Führerin niskaan syydetyt HIRMUTEOT ja PATOLOGISEN VALEHTELUN ”mädät hedelmät” niiden yhteiskuntajärjestelmien, etnisten ryhmien, moraalipohjan, aatteiden ja lopuksi VOITTAJIEN tekeminä, jotka HÄNET tuomitsivat ALIMPAAN HELVETTIIN!!!

 16. Olen tässä miettinyt, mikä tuossa Venäjän jaossa tökkii. Itse ajatuksenahan se on oikeastaan toivottava ainakin sikäli relevantti, että Venäjä on ihan samalla tavalla useista kansallisuuksista pääasiassa alistamalla koottu etninen tilkkutäkki kuin USA, EU, Kiina tai Intia. Toki kirjoittaja yllä on oikeassa siinä, ettei aika Venäjän hajoamiselle ole kypsä. Emme näe kartalla kuvatuilla alueilla mielenosoituksia tai aseellisia kapinoita. Media ei otsikoi itsenäisyysvaatimuksista, etnisestä sorrosta tai kansallistunteen noususta. Etenkin Siperiassa kylät ovat tyhjentyneet, kun nuorempi väki on muuttanut suurkaupunkeihin, ryypännyt itsensä hengiltä ja loput elävät sekakulttuurissa, jossa on jälkiä paimentolaisajasta, neuvostoajasta ja nykyajasta. Kansallishengen herättely on pitkä prosessi ja se vaatii historiasta, kielestä, kansanperinteestä kiinnostuneet sukupolvet. Se edellyttää myös tyytymättömyyttä emämaata ja tämän hallintoa kohtaan. Toki jonkinlaista myyräntyötä on todennäköisesti läntisten tiedustelupalvelujen toimesta tehty. Mutta jotain perustavanlaatuista kuitenkin puuttuu.

  Toinen, mikä ainakin itselläni pistää silmään, on se, että Venäjän jaosta on useita eri versioita. Kun pistää googlen kuvahakuun Russia divided, se antaa tulokseksi monta erilaista jakoa. Venäjän jaosta siis on päätetty, lopullinen kokoonpano on kuitenkin vielä auki.

  Minusta tässä kuitenkin heitetään meille kansallismielisille luu. Kun on seurannut Georgian, Ukrainan ja Valkovenäjän kehitystä, huomio on kiinnittynyt niiden tai niiden oppositioiden pyrkimykseen esiintyä toisaalta länsimaisen demokratian puolustajina ja toisaalta tarpeeseen käyttää historiallisia kansallisia symboleja. Esim Ukraina julisti isännöidessään Euroviisuja olevansa suvaitsevainen länsimainen maa ja se on ottanut suuret määrät kehitysmaalaisia, joita on sitten sodan seurauksena virrannut Eurooppaan. Tulkitsenkin Venäjän jakamisen olevan projekti, jonka taakse pyritään houkuttelemaan sekä suvaitsevaiset vakuuttamalla Venäjästä irtoavien valtioiden olevan monikulttuurisia länsimaisia demokratioita että kansallismieliset esittämällä nämä kansallisvaltioina omine lippuineen. Ikävä kyllä valtio ei voi yhtä aikaa olla monikulttuurinen unelma ja kansallisvaltio. Ainoa, mikä itseäni hämmästyttää on median ja päättäjien kyky silmää räväyttämättä suoltaa näitä molempia narratiiveja ja ihmiset menevät tähän retkuun.

  1. Venäjän ASIA on PÄÄTTÄÄ siitä aivan ITSE niin kuin jokainen talon omistaja päättää talostaan ja elämästään. EIKÄ joku ”kassi alma” parin kilometrin päästä herätessään roskalaatikosta – toki enemmän tolkuissaan kuin Biden ja Sale! AMEERIKKA touhuaa nytkin pitkin Afrikkaa, Aasiassa, Euroopassa, Oseaniassa ja Etelä-Amerikassa ”kotipalvelu firman” ja kiinteistönhoitofirman kun on perustaneeksi tullut! Ent, Yhdysvaltain ulkoministeri Henry Kissinger on sanonut: ”On VAARALLISTA olla USA:n vihollinen, mutta KOHTALOKASTA olla sen ystävä (liittolainen)!!!”

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*