Marco de Wit 5 helmikuun, 2023
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Vanha kansa on oikeassa: Mitä pienempi mies, niin sitä suuremmat puheet.

 

Tämä pätee myös valtioihin. Kaikista kovin uho on aina kaikista pienimmällä lilliputilla eli Virolla. Ei ihme, että suurisuinen kääpiömaa on kautta historian valloitettu moneen kertaan joka suunnasta.

 

Nykyään virolaiset uhoavat vieläkin enemmän kuin ukrainalaiset. Toisalta mikäpä on uhotessa, kun muut taistelevat puolestasi. Kiitokseksi virolaiset ovat sitten tehneet Ukrainan juutalaiselle presidentille Zelenskylle hiekkapatsaan!

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

23 thoughts on “Päivän kuva: Viron P-Zele

 1. Sama mielissiraus Suomessakin. Kannattavat väkivaltaisia ratkaisuja. Luulevat olevansa moraaliltaan ylevämpiä kuin Putin, mutta ihan samaa jengiä ovat.

  1. Kuka Suomessa kannattaa väkivaltaisia ratkaisuja? Ei kukaan. Vain muutamat laittomanlehden hetkiset ja Mvlehden koko väki. Muut kansallismieliset ainakin yrittävät olla realisteja, eivätkä halua venäjän vaikutuksen lisäämistä Suomessa. Suomen ja venäjän väliset suhteet on pilannut yksinomaan venäjä itse, ei kukaan muu. Ei Suomi ole kuin yrittänyt pitää huoli omasta itsenäisyydestään ja liberaalista demokratiasta. Kuinka suurta kannatusta NATO Suomessa nauttii? Yli 80% kansalaisista kannattaa Natoa. Järjestäkään yhdessä Mvlehden kanssa oma kannatuskysely venäjän liittoumaan liittymisestä. Samat tutkimuslaitoksen järjestäisivät nämä kyselyt kuin NATOkyselytkin. Näin saataisiin vertailukelpoiset tulokset. Mutta siihen te ette mene. Virolla on niin karmaisevat kokemukset venäjän vallan alla olemisesta, että en yhtään ihmettele heidän asennettaan. Virolla ja muilla Baltian mailla on hyvä turva NATOn huomassa. Kuinka paljon nämä maat ovat kehittyneet, varsinkin Viro, sen jälkeen, kun ne vapautuivat venäjän ikeestä. Ei nykyvenäjä kovinkaan paljoa eroa entisestä neuvostoliitosta. Väestön pakkosiirtoja ja pakko venäläistämistä tapahtuu kokoajan. Natossa virolaisten ei tarvitse pelätä pakkosiirtoa pois kotiseudultaan niinkuin venäjän valloittamana. Ja sitä venäjä ei uskalla tehdä, se olisi koko nykyvenäjän loppu.

   1. Ei kukaan halua liittyä osaksi mitään Venäjän liittoumaa vaan olla itsenäisiä. Onko teillä läntisten valtaliittojen runkkareilla aina jokin pakottava tarve saada Suomi johonkin sellaseen mukaan? Suomi ihan itse ja tottelevaisena osana EU:n federaatiota katsaisi suhteensa Venäjään ja kannustaa ulkopoliittisia johtajiaan myöten sotimiseen ja venäläisten tappamiseen.

    Sen saman kiihotuksen ja aivopesun tulosta on nämä Natoon ajamiset ja tarve alistaa Suomi osaksi Yhdysvaltain sotakoneistoa kuten EU-liittovaltiota, jossa Suomea vain kupataan ja saamme kärsiä isojen poikien pelinappuloina vain jotta saamme ”edustaa läntistä arvoyhteisöä” tai muka suojautua joltain möröiltä joita meille on vieläpä keinotekoisesti luotu samalla kun lännessä kasvaa Euroopan sisäisen väkivallan keskus ja poliitikot myy luonnonvaramme, itsenäisyyden rippeet ja maamme ulkolaisille suuryrityksille. Valtio jatkaa jopa järjettömiä ja vahingoittavia maakauppoja venäläistenkin kanssa edelleen, vaikka muuten tavallisten ihmisten pitää kärsiä pakotteista ja kauppasaarrosta.

   2. Hei Aku! En ole koskaan fanittanut väkivaltaisia ratkaisuja! Tietenkin fanitan Suomeen suljettuja eheytyskeskuksia, jonne myös sinä päätyisit!

    Kukaan ei rakasta Venäjää, vaan kyse on siitä, että itänaapuri on suurvalta, jolla on maailman parhaat aseet, joten jo tästä syystä olisi kaikkien etu, että naapureiden kanssa on vähintään siedettävät välit.

    Sinun kannattaa ymmärtää, että denazifikaatio suoritetaan loppuun saakka ja tähän Venäjällä on erinomaiset resurssit. Esim. Tos-1a on erinomainen asejärjestelmä valenatsien käristykseen!

    Venäjän armeija on erittäin hyvä ja tehokas paikkojen rikkomisessa ja vihollisen tuhoamisessa ja he tulevat jatkamaan sitä niin kauan, kunnes suvakit alistuu!

 2. So­dan syk­lien mu­kaan eläm­me sa­maa vai­het­ta kuin noin 86,4 vuot­ta sit­ten
  –    Uk­ko­sen Jy­ri­nää Ul­ko­po­li­tii­kas­sa

  Li­sää tä­hän päi­vään so­pi­via ajan­koh­tai­sia uu­ti­sia men­nei­syy­des­tä:
  –    Uu­ti­sia 30.08.1936

  So­dan syk­lien mu­kaan eläm­me sa­maa vai­het­ta kuin noin 86,4 vuot­ta sit­ten
  –    Uk­ko­sen Jy­ri­nää Ul­ko­po­li­tii­kas­sa

  Li­sää tä­hän päi­vään so­pi­via ajan­koh­tai­sia uu­ti­sia men­nei­syy­des­tä:
  –    Uu­ti­sia 30.08.1936

  1. Kommenttisikin näköjään enää jotain toistosykliä kun kaikki tulee kahteen kertaan.

   Kommenttisikin näköjään enää jotain toistosykliä kun kaikki tulee kahteen kertaan.

 3. Maa­han­muut­ta­ja ha­lu­aa liit­tyä Is­la­mi­lai­seen val­ti­oon.
  –    Mus­lim mig­rant tries to join the Is­la­mic Sta­te, says he wants to help with ‘pro­jects’ in­si­de US

  … siis val­ti­oon, jo­ka me­net­ti val­loit­ta­man­sa alu­een Lä­hi-Idäs­sä.
  –    Voi­tai­siin­ko aja­tel­la, et­tä USA:n lu­vat­tua ji­ha­dis­teil­le oman val­ti­on, mut­ta kos­ka epäon­nis­tui tuon lu­pauk­sen täyt­tä­mi­ses­sä, USA oli­si nyt ji­ha­dis­teil­le vel­kaa oman val­ti­on ja vel­vol­li­nen luo­vut­ta­maan heil­le oman val­ti­on vaik­ka sit­ten USA:n maa­pe­räl­tä.

  … ai­na­kin noin maa­lais­jär­jel­lä aja­tel­len,
  –    mut­ta val­heen val­ta­kun­nas­sa asi­at ei­vät me­ne ai­van niin kuin on so­vit­tu. (— vaan ni­me­no­maan päin­vas­toin! —)
  –    Syyl­li­nen on se, jo­ka us­koi lu­pauk­set.

 4. Vanha hiekkakakkujuttu. Viro käy täysillä informaatio sotaa ja on fyysisen sodankäynnin kehitysmaa vielä, mutta kehittymässä.

  1. Kumma ettei kukaan länsimaissa ole huomannut tahatonta huumoriaan: yhtäaikaisesti väittävät, että Venäjä on niin kauhean laajentumishaluinen, sotaisa ja arvaamaton, mutta TIETÄVÄT ITSEKIN että on täysin turvallista lähettää vaikka koko Euroopan tankit muualle, koska Venäjä ei millään tavalla uhkaa jotain Viroa tai mitään muutakaan maata…

   Koitapa olla joku teoreettinen viron kokoinen kulahtanut tyhjä eläkeläisvaltio Yhdysvaltojen rajalla, soittaa suuta samalla mitalla ja liittyä vaikka Pohjois-Korean kanssa sotilasliittoon. Pommitus ja miehitys alkaisi minuuteissa. Ja mikä on se kardinaalinen ero Viron lutikkavaltion ja tämän teoreettisen valtion välillä? Naton tarjoama turva? Ei tietenkään, vaan Venäjän hyväntahtoisuus ja kärsivällisyys jopa vihollisvaltioiksi itsensä julistaneita kohtaan, verrattuna jenkkilä/israelin kaikenkattavaan raakuuteen ja pahuuteen.

   Jos alkavat laukoa Venäjälle ohjuksia Euroopan alueelta, tilanne tietysti muuttuu täysin ja olisi täysin oikeutettua pistää koko Eurooppa paskaksi.

 5. Viron maasto ei suosi puolustajaa. Edelleen, rahalla voi ostaa matkan, ja passilla sekä viisumilla pääsee mihin maahan tahansa.

  1. Pääsee toki, kunnes koronatestit ja rokotevaatimukset otetaan taas voimaan, ja voi toki ostaa kunnes pankkitili suljetaan, tai suomen tapaan estetään tilisiirrot euroopan ulkopuolelle :D

 6. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/52736f75-baaa-40cd-8328-ae6ebc7bb844
  https://archive.is/njsTR
  Kummasti on suomalaisen valtamediankin näkemys tuosta Zelenskystä muuttunut parin vuoden sisällä koomikosta joka ei pärjäisi ilman tv-sarjaansa lähestulkoon jumalaksi jota orjamaskit päässä maamme korkeimmat bäättäjät palvovat. Kansan mielipidehän muuttuu sen mukaan mitä valtamedia päättää olla mutta kuka päättää sen mitä mieltä media on mistäkin?

  1. No siis todellakin … Kiitos linkistä, itsekin muistellut jotain tuommoistakin uutisointia. Nuo Ukrainan pressavaalit oli vähän jälkeen Suomen viimeisimpien eduskuntavaalien keväällä 2019. Uutisoinnissahan niputetaan Zelensky ”pölhöpopulistien” joukkoon, samalla myös surkutellaan Ukrainan valtion korruptoitunutta tilaa ja arvellaan Zelenskyä joksikin oligarkien marionetiksi ..

 7. ”Voin kai sen jo todeta, 30 vuoden Tallinnan-kokemuksella, että virolainen asiakaspalvelu on perseestä. Ja aivan erityisen perseestä se on ravintola-alalla mukaan lukien kahvilat. Anteeksi vulgaariuteni. Asun siis Tallinnassa” toimittaja Sami Lotila kirjoittaa. Virossa palveluammattien arvostus on pyöreä nolla. Virossa lapsia pelotellaan joutumisella palveluammattiin, jos ei lue läksyjään huolella. Virolainen arvostaa nopeaa ja anonyymiä palvelua, sellaista, jota saa internetistä. Virossa ei kukaan – siis kukaan – suunnittele tekevänsä palvelualalla uraa. Fakta on se, että 1990-luvulla Virossa palveltiin paremmin kuin nykyään, vaikka neuvosto-, vai oliko se venäläinen, palveluperinne eli Virossa vielä silloin. Tallinnan trendiravintoloissa ollaan usein niin täynnä omaa erinomaisuutta, ettei asiakkaan todelliselle huomioimiselle juuri jää tilaa. Perusosaaminen on perseellään koko Virossa ja – ai niin – myös Tallinnan-laivoilla. Tartossa, Viron toiseksi suurimmassa kaupungissa, tuskin kannattaa yrittää lähteä drinkille, ellei ole valmis näyttämään nuorelle kyypparille kädestä pitäen, miten juoma rakennetaan ja millaiseen lasiin. Viime viikolla halusin juoda lonkeron hotelli Dorpatin aulabaarissa Tartossa. ”Ai onko se sitä harmaata nestettä? Ei meillä sitä ole”, laiska kolmekymppinen tarjoilija vastasi, minuun päin edes katsomatta. No oli sitä, kun yhdessä etsittiin. Eli Summa Summarum: Viro on läpipasko.

  1. Samanlaisia antisosiaalisia hylkiöitä kuin suomalaiset. Joskus vähän sydämellisempiä hyvien tuttujen seurassa, muutoin vieläkin epäluuloisempia ja sulkeutuneempia.

   1. Ja he hurraavat Suomen Nato-jäsenyydelle. Virolaiset tajunneet saman kuin ruotsalaiset. Erinomaisen tyhmiä sodissa tapettavaksi heidän puolesta.

 8. Suomi on samanlainen uhoava lilliputti. Se että on näin paljon korpea ja lapin tundraa ei tarkoita että 4,5 miljoonaa suomalaista olis suurvalta. Niin ja onhan täällä ehkä miljoona matua jotka lähtee heti kun hankalaa tulee.

  1. Jep. Katso helsingin metrossa minkälaista skeidaa, narkkaria, hourulaista ja eläkeläistä tämän maan väestö on, ja tajuat miksi kukaan ei vastusta tyranniaa ja miksi tällä maalla ei ole tulevaisuutta. Ja silmät päässä tapittavat, jännityksestä tutisevat armeijapojat eivät paljoa myöskään auta. Eikä niitä varmaan muuksi käytetäkään kuin tykinruoaksi ukrainalaisten tapaan, tai vielä todennäköisemmin vain mellakkapoliisin tehtävissä laittamaan oma kansa raa’asti kuriin. Noudattavat kyllä käskyjä, eikä sillä ole mitään väliä mistä maasta ne käskyt tulevat.

   Joku ranskan tai puolan landepaukkuväestö on 10 000% kertaa todennäköisemmin mahdollista koordinoida ja nostaa taisteluun weffiä vastaan kuin Suomen pullamössöpaskaa vetävät autistit, pinkeät läskipäät (terve junnulle) ja känniläiset.

   1. Samanlaista sitten Hesassa kuin kaikkialla muualla maaseutukaupungeissa. Työssäkäyvät eivät kohtaa sitä lössiä joka vaeltaa kaduilla päiväsaikaan. Ei siellä yhtään tervettä työikäistä näy.

  2. 4,5 miljoonaa suomalaista on lähellä oikeaa lukua. Lisäksi 1 miljoona sekalaista porukkaa, joka ei juurru tänne. Luomu-Suomi pystyy elättämään kriisitilanteessa omavaraisesti ehkä jotain puoli miljoonaa yhtä talvea kauemmin.

 9. VIRON äärimmäisen KOVAN neuvostomiehityksen takia, jota en tässä käy enenpää selvittämään. ANTAA äärimmäisen VIHAN ja KOSTONKIN tunteen kalvaa virolaisten mieltä, mikä on mennyt SYYSTÄKIN selkäytimeen asti. TUNNE eikä KYLMÄ JÄRKI ohjaa virolaisia REAALIPOLITIIKAN tielle. EIKÄPÄ se ohjaa KOKO läntistä maailmaakaan. Pieni Viro KUVITTELEE ja LUOTTAA liikaa jopa tyhmänrohkeasti NATO, USA ja ”Fuck the EU”:hun VOIMANA, jonka nojalla voi IRVISTELLÄ Venäjälle mielinmäärin, mutta TAJUAMATTA sitä tosi asiaa, että se on TYHJÄN PÄÄLLÄ! Jo Baltian maiden geopoliittinen sijainti on erittäin HAAVOITTUVA, jonka käsittää heti kuin katsoo KARTTAA. NATO:lla ja USA:lla EI ole SOTILLAALLISTA resursseja käydä sotaan Baltian maiden takia eikä senkään vuoksi, että edellisten hankkeet ovat muualla eli Kiinan suunnalla. Unohtamatta Isrealin ja Iranin sodan lämmittelyä. Viro joko EI tiedä tai EI muista, että Länsiliittoutuneet tarjosivat hopeatarjottimella Puolan (Churchill jurnutti) ja Baltian maat Stalinin Neuvostoliitolle. Koko neuvostomiehityksen ajan virolaiset odottivat ja haaveilivat ”VALKOISISTA LAIVOISTA”, jotka tulevat VAPAUTTAMAAN Viron kommunistisesta Neuvostoliiton ikeestä. Nuo ”laivat” edustrivat länsivaltoja. Viro ei YMMÄRRÄ sitä ettei nykyinen Venäjä ja presidentti Vladimir Putin hallintoineen EI ole KOMMUNISTINEN TOTALITÄRISTINEN hallinto. Jos Viroa haluaa neuvoa mistä sellainen oikein NYT LÖYTYY. Silloin on käännettävä neuvova sormi LÄNTEEN rapakon taakse, jossa Ukrainan TEURASMYLLYÄ veivaavat GLOBALISTI-KOMMUNISTIT seniilin NUKEN telerompterilla EPÄdemokraatti Joe Biden KAMOON MAN….!!!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*