Marco de Wit 7 helmikuun, 2023

 

 

Laiton Lehti on vuosia sekä kritisoinut että fanittanut historioitsija Teemu Keskisarjaa. Osittain tämä johtuu siitä, että Keskisarja on nimenomaan Suomen historian tuntija. Tämä tuo sekä vahvuuksia että heikkouksia, jotka juontavat yliopistojen kahteen hyvin erilaiseen historian opintolinjaan: Suomen historia ja yleinen historia. Päinvastoin kuin muissa maissa, niin Suomessa nämä kaksi linjaa ovat lähes täysin erotettuja toisistaan. Niinpä näiden opiskelijat eivät juuri tunne toisiaan ja välillä suorastaan halveksivat toisiaan.

 

Yleisen historian opiskelijat naureskelevat Suomen historian opiskelijoille, koska nämä eivät ymmärrä mitään maailmanhistoriasta ja siihen liittyvistä sosiaalisista ja varsinkaan taloudellisista prosesseista ja lainalaisuuksista. Yleisen historian opiskelijat siis pitävät Suomen historian opiskelijoita moukkina ja arkistorottina.

 

Suomen historian opisekelijat puolestaan pitävät yleisen historian opiskelijoita haihattelijoina ja feikkeinä, jotka eivät kunnolla perusta näkemyksiään arkistoihin ja muihin koviin lähteisiin. Tämän takia Suomen historian opiskelijat ja tutkijat eivät edes halua puhua maailmanhistoriasta ja sosiaalisista lainalaisuuksista ja kategorioista, koska eivät usko niitä voitavan edes tutkia tarpeeksi tieteellisesti arkistoja käyttäen.

 

Tämä kaksijako näkyy hyvin historioitsija Teemu Keskisarjassa, joka on ilmetty Suomen historian tutkija. Hän pitäytyy tiukasti arkistoihin ja pystyy vetämään suuria historian linjoja vain kymmenien vuosien tutkimusten jälkeen. Tosin silloinkin hyvin varovasti ja primitiivisesti. Keskisarja ei esimerkiksi tunnu analyyseissään panevan paljon painoa kolmelle maailmanhistorian tärkeimmälle prosessille:

 

1. Talousjärjestelmä

Yhteiskunta perustuu AINA johonkin talousjärjestelmään, koska ihmiset eivät elä pelkästä ilmastä. Näitä talousjärjestelmiä on olemassa vain kolme: Monopoli- , kartelli- ja sopimustalous riippuen siitä miten hyvin kunnioitetaan yksilön itsemääräämisoikeutta omaan kehoonsa ja omaisuuteensa. Yksityisomistuksen loukkaukset johtavat kartelli- tai jopa monopolitalouteen, joka sitten rajoittaa tuotantoa ja vaihdantaa heikentäen yksilöiden ja heidän yhteisöjen elintasoa.

 

Sivilisaation loivat valkoiset ja varsinkin germaanit, koska välirodulle ominaisen universalistisen/objektiivisen ajattelutapansa takia he kunnioittivat edes jonkin verran yksityistä omistusoikeutta. Tämä on se syy lännen nousulle. (Tosin sitten germaaninen sivilisaatio kaapattiin. Ks. alla.)

 

 

2. Raha- pankkijärjestelmä

Yhteisön laajentuminen metsästäjä- ja keräilijäheimoksta laajemmaksi paimentolais- tai maanviljelysyhteiskunnaksi ja lopulta miljoonien ihmisten yhteiskunnaksi on mahdollista vain ja ainoastaan näkymättömän käden avulla. Siinä tärkein tekijä on vaihdannan väline eli raha- ja pankkijärjestelmä, joka mahdollistaa hinnat ja niiden avulla tuotannon automaattisen koordinaation.

 

Jos historioitsija ei ymmärrä miten vähimmäisvarantopankkijärjestelmä tai edes petrodollarijärjestelmä toimii, niin hän on toivottoman sivistymätön ja maailmanhistorian analyysi on farssitasoa. Eli samaa tasoa kuin, jos uskoisi metsän henkien ja noitien ohjaavan yhteiskuntaa.

 

Hyvä esimerkki totaalisesta lapsenomaisesta tietämättömyydestä on tietysti Bergroth-Halla-aho, joka Laittoman Lehden haastattelussa suoraan ilmoitti, ettei hänellä ole hajuakaan siitä mikä on vähimmäisvarantopankkijärjestelmä. Tosin Bergroth-Halla-aho ei olekaan varsinaisesti historioitsija, vaan kielitieteilijä, mutta siihen liittyvät historian käsitykset hän on selvästi saanut Suomen historian tutkijoiden puolelta.

 

VIDEO

 

 

3. Juutalaiset

Heti kun tajuaa pankkijärjestelmän merkityksen tajuaa tietysti myös miten maailmantalous on AINA ollut pankkikartellin ja sen johtaman laajemman kartellitalouden kynsissä. Tämän jälkeen ei tarvitse tehdä muuta kuin katsoa ketä sitä pankkikartellia ja kartellitaloutta ovat viimeiset tuhannet vuodet johtaneet ja edelleen johtavat. Tämä ei kuitenkaan Teemu Keskisarjalle käy.

 

Ai miksei? Koska Keskisarjaa ei maailmanhistoria kovasti kiinnosta ja muutenkin taloustiede on hänelle liian abstraktia. Sitä paitsi juutalaisia ei ole Suomessa paljon ollut. Paitsi mitä nyt Suomen rikkain mies on äärisionistinen Poju Zabludowich.

 

On siis turha luulla saavansa Keskisarjalta suoraa puhetta siitä miten maailma oikeasti toimii ja ketä sitä johtaa. Keskisarjaa ei kiinnosta edes Israelia rahoittava petrodollarijärjestelmä ja siihen liittyvä Lähi-Idän tuhoaminen sekä Venäjän ja Kiinan saartaminen. Ei vaikka Suomikin on kaapattu saarron osaksi ja germaanien sillanpääasemaksi. Kaikki tämä on Keskisarjalle liian ”abstraktia”.

 

Itse asiassa kaikki mikä jollain tavalla liittyy juutalaisiin ja sionisteihin on Keskisarjalle liian abstraktia. Paitsi tietysti holokausti, joka on hänestä ehdoton totuus.

 

Valtaeliitti

Toisaalta ei Keskisarjaa voi kovasti syyllistää. Vanha totuushan on, että voittajat aina kirjoittavat historian. Ei siis ihme, että historioitsijat haluavat olla aina voittajien puolella. Muutenhan he eivät saisi kirjoittaa ja varsinkaan julkaista yhtään mitään.

 

Ei siis ihme, ettei Keskisarja ole uskaltanut edes paljastaa Kyllikki Saaren murhaa ja poliisin johtamaa massiivista syyllisen pimitysoperaatiota. Eihän poliisia saa kritisoida varsinkaan, kun jotku pimitykseen ja ehkäpä jopa murhaan osallistuneet saattavat vielä olla hengissä.

 

Poliisi pimittää kirkkoherran murhanneen Kyllikki Saaren

 

 

 

Toisaalta Keskisarjan varovaisuus on ymmärrettävää, koska hän ei muuten pystyisi pistämään rahoiksi yrityshistorioillaan.

 

Onko historioitsija Teemu Keskisarja myynyt itsensä?

 

 

Burgeri

Tästä kaikesta huolimatta Teemu Keskisarja toistuvasti lipsauttaa totuuden. Tämä on selvästi seurausta hänen burgeri-luonteestaan, joka näkyy hänen habituksestaan, nykimisestään ja suoranaisista pakkoliikkeistään. Keskisarja kärsii siis lievästä aspergerista, jonka takia sosiaalinen kanssakäyminen on hänelle vaikeaa. Niinpä hän ei myöskään osaa kunnolla sensuroida itseään.

 

Tämä näkyi myös hyvin pari kuukautta sitten, kun Teemu järkytti yleisöään kertomalla Ruotsin olleen se Suomen riistäjä eikä suinkaan Venäjän. (Video on poistettu, joten onko jollakin se tallessa?)

 

Natottajat raivoissaan: Teemu Keskisarjan Hattujen sota -luento murskaa RKP-myytin Ruotsinvallan hyvyydestä!

 

 

Keskisarja yrittää aina olla poliittisesti korrekti, mutta se ei koskaan onnistu. Niinpä Keskisarja lähti vuosi sitten täysillä mukaan Venäjää demonisoivaan narratiiviin, mutta vähitellen hänen alkoi valittaa Suomen valtamedian menneen liian pitkälle Venäjän demonisoimisessa.

 

Historioitsija Teemu Keskisarja: Valtamedia syytää valheita Ukrainan sodasta!

 

 

Keskisarja joutui tästä suorasanaisuudestaan pian ongelmiin, joten nyt hän yrittää osittain perua sanojaan ja korostaa olevansa 100 prosenttisesti Ukrainan puolella. Tämä näkyy hyvin taas tässä uudessa paljastavassa haastattelussa. Hyvin nuoren haastattelijan avustuksella ja suorastaan painostamana Keskisarja yrittää epätoivoisesti fanittaa Ukrainaa ja demonisoida Venäjää. Huvittavaa asiassa on, ettei siitä meinaa tulla mitään! Haastattelijan selväksi harmiksi Teemu aina uudestaan ja uudestaan vahingossa laukoo vihatotuuksia.

 

Teemu jopa korostaa, ettei Suomi edes ollut Ruotsin siirtomaa, vaan vielä pahempaa: Riistomaa!

 

 

 

 

 

 

 

28 thoughts on “Historioitsija Teemu Keskisarja: Suomi ei ollut Ruotsin siirtomaa, vaan vielä pahempaa: Riistomaa!

 1. Suomalaiset pakotettiin tappelemaan ruotsalaisten calloitussodissa. Useita miespolvia tuhottiin, itäraja oli sammaan aikaan täysin auki tai rihän mitään rajaa oikeastaan ollutkaan siten kuin raja nyt ummärretään.

  Suomen kehitys alkoi vasta osana Venäjän valtakuntaa. Mannerheim piti muuten jääkäreitä maanpettureina. Hänkin käänsi takkiaan useita kertoja. Melkoinen lmagokenraali.

  Venäjä tyri suhteensa suomalaisiin venäläistämisyrityksillä. Eivät johtavat liikemiehet ja poliitikot pitäneet Suomen itsenäisyyttä tavoiteltavana alkuvuonna 1917.

  Fakta on, että Suomi oli Ruotsin kehittymätön riistomaa

 2. Suomessa on radikaalia se että valehtelee vain vähän. Jos valehtelee paljon niin kaikki ok.

  Mielipuolista.

  1. Tätä de wit tekee koko ajan, kirjoittaa niin paksua salaliittoteoriatekstiä, että se menee joillekin läpi.

   1. Suomen historia salaliittoteoriaa? Oliko jääkäriliike salaliitto? Ohrana metsästi kansallismielisiä, jotkut jopa vangittiin ja tuomittiin. Oliko Ohrana salaliitto? Ohrana oli tsaarin salainen poliisi. Onpa paljon salaista ja ihmeellistä.

   2. Hei Aku! Olet lukenut taas liikaa wikipediaa ja pääsi sen takia sekaisin. Laittomassa Lehdessä käydään maailmanpoliittisia aiheita läpi analyyttisesti ja faktoihin perustuen.

    Suuri salaliittoteoria on väite, että ”natsit” tappoivat herkän runopojan Rautatientorilla. Todellisuudessa runopoika veti yliannostuksen ja hänen aivot räjähti!

    Toinen salaliittoteoria on väite, että Ukraina on demokratia. Todellisuudessa kyseessä on täysin korruptoitunut ja tyrannimainen valevaltio!

    1. Kyllä tuosta maailmanpolitiikan käsittelystä on analyyttisyys kaukana. Ja faktatkin on repäisty sanonko minä mistä. Hetkinen on huumorimiehiä, kun noin kirjoittaa.

 3. Tu­le­vai­suu­den luo­mi­sek­si ja sen ym­mär­tä­mi­sek­si pi­tää teh­dä ero ge­opo­li­tii­kan ja si­vi­li­saa­ti­on muu­tok­sen vä­lil­le.
  –    The Clash bet­ween Rus­sia and Col­lec­ti­ve West as Ge­opo­li­tics and Ci­vi­li­za­ti­on Shift
  –    https://archive.today/hw834

  Kos­ka fyy­si­set tie­teet ovat ke­hit­ty­neet pi­tem­mäl­le kuin so­si­aa­li­set, eri­tyi­ses­ti so­si­aa­li­nen fi­lo­so­fia, osaam­me hy­vin hah­mot­taa ge­opo­li­tiik­kaa mut­ta em­me si­vi­li­saa­ti­oi­den muu­tok­sia.
  –    yh­teis­kun­ta on sub­jek­tii­vi­sen ja ob­jek­tii­vi­sen te­ki­jän di­alek­tii­kan tuo­te, mut­ta tois­tai­sek­si, si­tä pi­de­tään edel­leen pel­käs­tään tie­toi­suu­den tuot­tee­na.

  … niin­pä ku­vit­te­lem­me, et­tä in­for­maa­ti­osaas­te ja vir­tu­aa­li­to­del­li­suu­det ovat (tie­teel­li­siä) merk­ke­jä yh­teis­kun­nan ke­hi­tys­suun­nas­ta.

 4. Saksakin oli paska maa, mutta aseveli kun olimme pakkovoiton edessä ja lopulta neukut pelasti kun olisivat kiitokseksi teurastaneet lopulta, Ruotsi on paska maa, mutta auttoi sodassa. Venäjä on paska maa, muttei saanut meitä. NykySuomi on paska maa!

  1. Jenkit ja brittiläinen imperiumi on paskalla. EU on paskalla. Hukumme paskaan. Mafia huolehtii Ruotsissakin jätteenkeräyksen. Arvatkaa hukkuuko sekin kohta paskaan. Ruotsi on huono maa, sitä ei kannata puolustaa, sen puolustajia eivät ole suomalaiset. Taas vihapuhetta.

   1. Mutta aina voimme paskata muovipussiin ja laittaa sen solmuun. Tosin opettajat eivät suostu kantamaan oppilainen paskapusseja.
    Tästä löytyy hieno Katie Hopkinsin lyhyt klippi jonka olisin toivonut tulevan viraaliksi, jolloin koko maailma olisi saanut tietää miten paskassa tilanteessa ollaa. Hän kun englannin natiivipuhujana osaa tämän asian paremmin ilmaista kun minä.
    https://youtube.com/shorts/BcP5HotOi9I?feature=share

 5. Harva taitaa tietää että maailman ensimmäinen keskuspankki on Sveriges Riksbank, perustettu 1668. Ruotsin merkitystä on vähätelty melkoisesti, heillä on ollut näppinsä aika monessa sopassa. Tyypillistä heille on se, että he toimivat ns. näkymättömänä kätenä kulisseista käsin. Välttivät osallistumisen toiseen maailmansotaan mutta manipuloivat ja juonittelivat taustalla, tekivät surutta businesta vihollisten kanssa jne. Nyt näyttäisi tapahtuvan toisinto: Suomi saadaan Natoon ilman Ruotsia joka on koko ajan ollutkin se suunnitelma, ei heillä ole ollut koskaan aikomustakaan liittyä. Miksi liittyä kun pottonokka-suomalaiset lähtevät kirmaten tykinruoaksi? Ja onko Ruotsin armeijasta yleensäkään mihinkään? Koko maa on sosiaalisesti muokattu selkärangattomiksi lässyköiksi. (Lue kirja ”Uusi Uljas Ruotsi” Roland Runtfort)

  https://www.cambridge.org/core/books/abs/sveriges-riksbank-and-the-history-of-central-banking/introduction/1EB8342D2D53F0A5AFDFDC769A8C000E

  1. Suomen eliitti on aivan himona, kohta pääsevät tappamaan suomalaiset. Vihervassaridemarit ovat aivan innoissaan. RKP katsoo myhäillen vierestä, ei niitä kiinnosta muu kuin halpatyövoima.

   Helsinki on rasistinen kaupunki. Muuttakaa pois sieltä suomalaiset. Jättäkää hurrit ja maahanmuuttajat lisääntymään keskenään ja puhumaan finsvenskaengelskaa.

   1. Minne muutat? Kohta kieltävät puun polton ja pistävät sähköt poikki. Tai nostavat kiinteistöveron taivaisiin, vaativat jotain uutta paskaviemäriremonttia tai 0.5 millin eristeen lisäämistä taloon hintaan 100 000 eur, ja jos et kykene maksamaan niin ulosottoon.

    Suomen poliisi ja varusmiehet kyllä kantavat sinut ulos mielellään.

    1. Pohjoiseen päin, itse asun täällä missä on vain omaa rotua ja sen huomaa positiivisesti. Paskat kanna kun vanhukset lääkekuolemaan osastoille kalliilla kun ei enää liiku, liikunta kyky menee kun ei liikuntaa vaan lääkkeitä sumuttamaan mieltä ettei jaksa liikkua. Kun ei tappaakkaan voi, kidutetaan kuoliaaksi.

  2. ”Välttivät osallistumisen toiseen maailmansotaan mutta manipuloivat ja juonittelivat taustalla, tekivät surutta businesta vihollisten kanssa jne. Nyt näyttäisi tapahtuvan toisinto: Suomi saadaan Natoon ilman Ruotsia joka on koko ajan ollutkin se suunnitelma, ei heillä ole ollut koskaan aikomustakaan liittyä. Miksi liittyä kun pottonokka-suomalaiset lähtevät kirmaten tykinruoaksi? ”

   Juuri näin, tästä on ollut kyse koko ajan.

   Se mikä itseä kiinnostaa, on että kuinka moni Suomen edustajista on ymmärtänyt mitä on tekeillä tai on tietoisesti mukana tässä kusetuksessa?

   Suomen virallinen kanta tällä hetkellä on että ”mikään ei ole hakemukseen liittyen muuttunut” ja toinen virallinen ilmoitettu kanta on että ”ei ole mitään plan B:tä”.

   Luonnollisestikaan tässä ei olla sanottu koko totuutta ääneen, mutta kyllä sellainen kuva piirtyy, että suomen kansaa kustaan silmään helvetin isolla hevosen kyrvällä.

  1. Päinvastaista tarkoittavaa vihapuhetta? Nyt ei ole turvallinen olo kun ei tiedä kumpi on totta kun en avaa linkkiä.

 6. Nyt Ruotsi on kunnon kusessa, kun kaasuputket räjäytettiin heidän aluevesillä. Venäjä on jo vaatinut selvitystä, mutta Ruotsi on kovin hiljaa ja nynnyilee!

  Naton ovien sulkeuduttua Ruotsi on kovin yksinäisessä asemassa. kenen selän taakse Ruotsi pääsisi, kun Venäjä aloittaa perintätoimet?

  Mitä Venäjä tulee vaatimaan korvauksena Ruotsilta? Ehkäpä Gotlanti?!!

  Venäjä voi myös aloittaaa denazifikaation Ruotsissa ja uhata kaikkia suvakkimaita taktisilla ydinaseilla, jos heidän operaatiota häiritään. Eli homma toimisi samalla tavalla Ukrainan tapauksessa!

  1. Ruotsi on paskamaa ja ihan sekaisin ja turvaton tila kaikille. Nato ei halua sitä jäsenekseen ja Venäjä ei halua sitä paskaläjää koskea pitkällä tikullakaan.

   On.meinaan Ruotsissa jengitouhuilu pahempaa kuin Tsetseniassa Taas ne ruotsalaiset olivat kaukaa viisaita. Tekivät maastaan gheton ettei kukaan vieras valta sinne hyökkää. Ajoivär oman puolustuksen alas ja nyt sen asevoimasta vastaavat ulkomaalaiset puolisotilaalliset jengit. Varmaan kohta ruotsalaiset hakevat turvallista tilaa suojakseen Palestiinasta, Libanonista ja Syyriasta.

   1. ”Ruotsi on paskamaa ja ihan sekaisin ja turvaton tila kaikille. Nato ei halua sitä jäsenekseen”

    Ei tällä ole mitään merkitystä eliitille. Eliitti haluaa helposti hallitavissa olevat alamaiset (Kalergi-suunnitelma) ja niin kauan kun eliitillä on maan sisällä väkivaltamonopoli, ei heillä ole huolen häivääkään.

    Kun katsoo mitä eliitti on tehnyt ”omille valtioilleen”, niin kansanvaihto on ainoa millä on merkitystä; Englanti, Ruotsi, Ranska, USA…. Ihan kaikkialla sama kuvio ja jos tuo ei sopisi suunnitelmaan, ei tätä tapahtuisi.

 7. Ruot­sin na­to-ha­ke­mus oli vain te­at­te­ria, jon­ka tar­koi­tus oli saa­da Suo­mi ha­ke­maan na­to-jä­se­nyyt­tä.
  –    Suo­ma­lai­set nie­lai­si­vat syö­tin ja täs­sä nyt ol­laan.

 8. Kansallismielisten inhokki Paavo Lipponen tänään vaati Suomen päättäjiltä ettei Ruotsia pidä päästää sooloilemaan poois Nato-jäsenyydestä. Se on joko tai, ei ilman Ruotsia Suomea Natoon.

  Kun ajattelen Suomen Nato-jäsenyyttä ainoa Hyvä puoli on siinä, että kun ollaan Ruotsin kanssa Natossa, päästään kostamaan niille.

  Kansallismielinen aito Suomi-upseeri voi määrätä ruotsalaiset kiväärimiehet rynnäkköön kohti venäläisten konekivääripesäkkeitä.

  Maksellaan siten vähän vuosisataisia sotaisia kalavelkoja ruotsalaisille. Kuolkaa sitten Suomen puolesta ruotsalaiset! Siitä pitävät suomalaiset huolen. Pakotetaan ruotsalaiset etulinjaan. Samoin kuin jenkit ja britit. Kuolkaa vaan loiset ja riistäjät Suomen puolesta! Taas vihapuhetta.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*