14 thoughts on “Päivän video: Viro vs. Venäjä

 1. Joo, politikot Virossa ovat samassa sotapsykoosissa kuin Suomessakin. Kummatkin huutelee itään päin törkeyksiä ja kuvittelee että ”NATO auttaa”. Mutta mikä se NATO oikein on? Joku organisaatio joka on asettanut joukkojaan Viroon niin että virolaiset veronmaksajat maksavat niiden ylläpidon. Ja kohta suomalaisetkin maksaa niille ihramahoille. Mutta tiukan paikan tullen käy niinkuin Georgiassa… Ne lähtee livohkaan ja jättää maat yksin. Se on ollut jenkkien taktiikka jo pitkään.

  Ainoastaan aseettomia lammaspaimenia ne uskaltaa ampua ja ovat muka ”maailman pelastajia”.

 2. Ouluun asti pitää mennä että löytyi vasta hullunrohkeita kurdi ja anarkoprotestoijia tekämään Erdogan-nukke.

  1. Yhteistyössä Antifan kanssa, Antifa oli tapahtuman pääarkkitehti ja nykySuomi on anarkistien tuhoamaa lähes kaikki, joten turha puuttua Marcon tuohon kurdeiluun tai artokaniin. Samanlaisia ählyjä.

   1. Antifa eli soroksen perseennuolijat. Antifasismi ja anarkismi ilmeisesti nyky-Suomessa tarkoittaa, että kaikki valta (myös valta kiduttaa, raiskata ja tappaa kenet vain) annetaan parille ulkomaiselle miljardöörille ja heidän palkka-armeijoilleen. On todellista anarkismia. Ja antifasismia.

 3. Idän karhu vai idän norsu .. Putinin Venäjä onkin välähdellyt jossain mediassa mm. Malin sotilasjuntan tukijana. Myöskin esim. Keski-Afrikan tasavalta mielletty Venäjän alusmaaksi. Monin paikoin Afrikassa on koettu että Venäjä ei olisi huonompi isäntä kuin mitä on ollut mm. Ranska. Joidenkin mielestä Ranskan pitäisi avautua vähän paremmin siirtomaa ja muukalaislegioona-historiansa verisyydestä, tjaa-has .. Ei toki sillä etteikö Venäjäkin Stalinin veriteoista jne.

  1. Sotket nyt vähän asioita ja Venäjän kohdalla se tapahtuu hyvin monella. Nyt esim. armon vuonna 2023 ukrainalaiset ovat ukrainalaisia eivätkä mitään venäläisiä. Noh neuvostoliitossa oli yli 300 milj asukasta ja nyky Venäjällä jotain 145 milj. eli neukkulassa ainakin puolet oli muita kansalaisuuksia kuin venäläiset. Sitten jos puhutaan esim. 2 MS:stä ja tämän idän maan tunkeutumisesta Puolaan ja Saksaan niin aina venäläiset, mutta hei käytännössä ne oli vain puoliksi venäläisiä. Samalla logiikalla voi väittää, että Venäjä hyökkäsi Venäjälle (siis Ukrainaan). Bolshevikkien vallankumous oli rahoitettu Amerikasta ja Bolshevikit olivat pääsääntöisesti muita kuin venäläisiä. Olihan Stalinkin gruusialainen ja Hrutsov ukrainalainen, mutta aina niistä puhutaan venäläisinä. Jos näin niin silloin taas georgialaiset ja ukrainalaiset ovatkin venäläisiä.

   1. Juuh, eikös vain, myös muuan Vladimir Putin omalta osaltaan sekoitellut soppaa, esim. jo heti pressaksi tultuaan, kun otti neukku-hymnin takaisin Neuv.. eikun siis Venäjän kansallishymniksi. Miten lie Putinin Venäjällä on ymmärretty vaikkapa käsitteet Molotov-Ribbentrop-sopimus tai Ukrainan, silloisen neuvosto-alueen nälkäkansanmurha 1930-luvulla. Johon toki osallistui sitten myös natsi-Saksa, mutta Stalinin osuutta siihenkään tuskin pahemmin on Putinin Venäjällä tiedostettu? Juu, ja Stalin oli gruusialainen lähtöjään ja Hrustsov ukrainalaisia, jos tuo maa ja kansa nyt halutaan mainita olemassaolevina. Mutta että ”verta käsissä” sinänsä voi olla eri suunnilla, kuten tuossa alkukommentissa mainitsin.

  2. Ei liity kuin ohuesti otsikkoon, mutta teeppä Marco juttu, että miksi Suomi24 blokkaa nykyään useasti kommentin, että ”vaikutat botilta, onko sinulla VPN päällä?” Em.herja tulee siis, kun VPN on oikeastikin päällä. Tuo blokkaus on minusta kiristynyt viime aikoina. Eikö anonyymi mielipide ole ihan sama tuleeko se normi IP:llä vai VPN:n kautta? Suomi24 palstojen vastuu on kai moderaattoreilla? Miksi pitää kirjoittajien IP kerätä/tietää? Mihin tarkoitukseen jatkoa ajatellen? Olisiko noissa tarpeeksi salaliittoaineksia juttuun? Tuleeko joskus uudelleenkoulutusleirit väärän mielipiteen esittäjille tms?

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*