7 thoughts on “Päivän Jenspa

    1. Kumpaa tarkoitit? Näätä-sale vois vaan pelata sitä pipolätkää ja jättää noi uhittelut. Voi vittu,joku papparainen uhoilee muutamalla panssarivaunulla. Huikee spede. Normi kokoomuslainen semivajakki.

  1. No nyt, no nyt… Nyt on sellasta terästä jalkojen juuressa että ei petä kesken kaiken. Ja kun nalli palaa niin pati lähtee 1800m/s. Ja sitä ei vain kuule, sen myös tuntee.

  2. Jenspa tykkää pitkistä piipuista. Eli täytyypä laittaa nyrkkipaja pystyyn ja hommata pläkkipeltiä ja niittejä!
    Nykysodissa EI enää tule suuria panssaritaisteluja kuten esim. Kurskissa v 1943. Vielä WWI aikana mahtavat sota-alukset suurine tykkeineen kävivät keskinäisiä meritaisteluita ja ne olivat ratkaisevassa osassa mersodankäyntiä. Jo WWII:n kuluessa aika alkoi ajamaan tuosta sodankäynnin muodosta ohi, jolla ratkaistaan meri -”herruus” ja aiheutetaan viholliselle lopullinen ja ratkaisevakin tappio muun sodankäynnin tueksi, joka merkitsi lopun alkua vihollisen kyvylle voittaa sota. WWII aikana käytiin muutama wanhan ajan meritaistelu, mutta vaaka kääntyi lentokoneiden ja WWI:n aikana sukellusveneiden voitoksi. Lentokoneet hyökkäsivät joko syöksypommittajilla tai torpedo koneilla Laakapommitukset olivat liian epätarkkoja ja pommikoneille tappio alttiita toteuttaa. Hävittäjät (laivat) kävivät keskenään tulitaisteluita varsinkin Yhdysvaltain ja Japanin välisessä sodassa. WWII:n aika oli lentotukialusten valta-aikaa, johon perustui lentoaseen käyttä meri- ja maasodassa.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*