Marco de Wit 3 maaliskuun, 2023
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Mitäs jos kyse on yhdestä ja samasta asiasta eli d-vitamiinin puutostilasta?

 

Onneksi viime vuosina D-vitamiinin mittaaminen verestä on tullut yhä tarkemmaksi ja edullisemmaksi.

 

Tästä huolimatta – tai juuri siksi – lääkärit eivät käytännössä KOSKAAN mittaa potilaittensa D-vitamiinitasoja.

 

 

Helpoin tapa pysyä terveenä: Nosta D-vitamiinitasosi 125–150 nmol/l

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

27 thoughts on “Päivän kuva: Korona = flunssa =/= d-vitamiini

 1. Mac­ron myön­tää, et­tä Rans­kal­la on ol­lut Af­ri­kas­sa siir­to­mai­ta tä­hän as­ti ja va­leh­te­lee he­ti pe­rään, et­tä siir­to­maa-ajat ovat ohi.
  –    Ex-co­lo­ni­al po­wer proc­laims end of Af­ri­ca in­ter­fe­ren­ce
  –    https://archive.is/wip/1vNBk

  Siir­to­maa­isän­tää kut­su­taan täs­tä läh­tien
  –    «puo­lu­eet­to­mak­si kes­kus­te­lu­kump­pa­nik­si»

 2. Ro­ma­nia ja Mol­do­via jou­tu­vat maa­il­man­so­dan tais­te­lu­tan­te­reek­si vuon­na 2025 ja pyy­hi­tään pois kar­tal­ta vuo­den 2032 rau­han­so­pi­muk­ses­sa.
  –    We Are on the WRONG Si­de of His­to­ry With Uk­rai­ne
  –    https://archive.today/jZV9y

  … Pe­las­tu­koon ken voi.
  –    Lo­pus­sa vi­deo, jol­la Ze­lens­ki sa­noo, et­tä USA:n on lä­he­tet­tä­vä lap­si­so­ti­lai­ta kuo­le­maan Uk­rai­nas­sa.

  1. Sodat loppuvat siihen, kun kansa kääntää aseensa kohti sotahulluja johtajiaan. Siitä saa tien ulos sodasta rauhaan.

 3. Onko ruoka vapaa valinta?

  YK kehottaa kansaa syömään hyönteisiä, jotka voivat aiheuttaa m.m. allergiaa ihmisille joilla on ruoka allergiaa?

  Heille itselle tarjoillaan lihaa, ei siis hyönteisiä, heidän omissa ilmastokokouksissa.

  Eli samat säännöt mitä he vaativat kansalta, eivät koske heitä itseään. That’$ it.

  1. Vielä PAHEMPAA!!! Niin KOPPIKSET kuin Bill Gatesin FAKEMEAT aiheuttavat SYÖPÄÄ!!! Koska laboratorissa MANIPULOIDUT solut UUSIUTUVAT loputtomiin eli ovat KUOLEMATTOMIA. Tästä ”mössöstä” tehty ”liha” uusiutuu ihmiskehossa eikä tuhoudu! Israelissa FAKEMEAT tehdään 3D-tulostamalla!!!

   Lyhyesti: TÄYTTÄ PASKAA eli IHMISRAVINNOKSI KELPAAMATONTA!!! KOPPISTEN kitiinin suojissa LOISET säilyvät ja kun HYÖTREISIÄ mm. heinäsirkkoja syödessä LOISET siirtyvät IHMISEEN. Joka tulee SYÖJIEN lääkitsemisestä johtuen tekemään IVERMEKTIININ lopulta TEHOTTOMAKSI lääkkeeksi, joka johtaa UHRIT KUOLEMAAN!!!

   KANNATTAA jakaa TIETOA niille, jotka KUVITTELEVAT ”pelastavansa maailman” syömällä ”TRENDIRUOKAA”!!!

 4. Tuo on päivänselvää.Kun Ukrainan armeija on kyykkäämässä,tulee myrkkykaasut ja kemialliset aseet käyttöön.

 5. Flunssa on kehon tapa detoxata itseään, syitä on yhtä paljon kuin ihmisiä erilaisine elintapoineen ja -ympäristöineen. Yskimällä ja nenänvuotamisella keuhkot ja hengitystiet puhtaaksi, kuume ajaa ulos sinne kuulumatonta materiaalia, samoin hikoilu ihon kautta jne. Ei ole mitään ”flunssa” nimistä tautia. Kun flunssa iskee niin se pitäisi ottaa hyvänä asiana ja antaa sen tapahtua; puhdistuminen on jo menossa, altistus erilaisille myrkyille on tapahtunut aikoja sitten mutta kriittinen piste on saavutettu.

  Tähän kun mennään popsimaan kuumetta-alentavia, yskimistä ja nenänvuotoa helpottavia Big Pharman petrokemian pillereitä, keho ei hoida hommaa loppuun vaan päinvastoin toksisten aineiden määrää lisätään. Flunssakierre on valmis.

  D-vitamiinin puutos on tosiasia ja sillä on monia vaikutuksia kehoon kuten erilaiset kivut, tulehdukset, masennus, astma, hengitystiesairaudet jne jne. Ei siis ole sattumaa että flunssat ajottuvat pimeään vuoden aikaan.

  Toinen juttu: Aurinko, joka on pääasiallinen D-vitamiinin lähteemme on demonisoitu aika huolella. ”Asiantuntijat” varoittavat olemasta auringossa, vaatteet päälle, hattu päähän, aurinkolasit silmille ja suojakerroin sataa iholle. Aurinkorasvat sisältävät karsinogeenisiä aiheita (= ihosyöpä). Jotta keho voi muuttaa auringon valon D-vitamiiniksi, tarvitaan KOLESTEROLIA. Aurinkolasit ovat myös todella haitallisia; kun pidät aurinkolaseja, aivot luulevat että on yö ja D-vitamiinia tuottavien kemikalien eritystä ei tapahdu.

  Kaikki on valetta. KAIKKI. Maalaisjärki takaisin käyttöön.

  1. Juu, älä käytä mitään särkylääkkeitä tai muuta jos ei ole sivun sietämätön kipu. Hoida levolla ja paastolla itsesi terveeksi. Flunssa ym tulee, kun ihminen uuvuttanut itsensä yli sietorajan. Sairastamalla keho pakottaa ihmisen lepoon.

   Lepo, paasto, terva, viina ja sauna. Jos ei noilla parane, tauti on kuolemaksi, sanoo vanha kansanperinnetietous.

 6. Biologista sodankäyntiä 1400-luvulla:
  kun Kiptšakin, Kipchak, joukot piirittivät genovalaisten kauppapaikkaa Krimillä, he toivat Kiinasta paikalle ruton saastuttamia ruumiita ja ampuivat ne katapultilla muurien yli kaupunkiin, rutto levisi. Kaupunki vallattiin ja Kiptšakit palasivat voittajina kotimaahansa, mutta paluumatkalla kuitenkin poikkesivat Sisiliaan vuonna 1347. Sieltä rutto lähti leviämään Eurooppaan.

  2032 & the Real Great Reset
  –    https://archive.vn/mZjKJ

 7. Mitä jos D-vitamiinin puute yksinkertaisesti altistaa viruksille, onko mahdollista? Ja miksi ihmeessä jossain kaakkois-Aasiassa, Australiassa, Intiassa tai eteläisessä Kiinassa olisi ikinä flunssaa, jos se olisi pelkkä D-vitamiinin puutostila? Turha väittää että se on myöskään ”spontaani puhdistusreaktio”. Kuka tahansa, joka on joskus lähtenyt ulos kotoaan ja tehnyt jotain elämässään tietää, että voit olla elämäsi kunnossa keskellä kesäistä (tai jopa trooppista) auringonpaistetta, kaukana ilmansaasteista, ja silti olla kohta kuumeessa kun joku sairastunut räkii lähelläsi ja koskee samoihin ovenkahvoihin ja keittiötarvikkeisiin.

  Tai sitten olet yksi niistä harvoista, joka todella ei koskaan itse sairastu flunssaan ja voi täysin hyvällä omallatunnolla väittää kaikkia muita typeryksiksi ja teeskentelijöiksi. Tunnen semmoisia. Mutta ymmärtääkseni sellaisella immuunijärjestelmällä varustetulla henkilöllä on puolestaan valtava syöpäriski, kun se liian laiskaksi ja hitaaksi viritetty immuunijärjestelmä ei reagoi syöpäsoluihinkaan.

  Jengi oppii käsitteistä ”germ theory” ja ”terrain theory”, ymmärtää ne täysin väärin (ne eivät sano mitään mikrobien olemassaolosta, vaan ainoastaan siitä, kuinka paljon mikrobien ominaisuudet tai kohdekudoksen/organismin terveys ja ominaisuudet vaikuttavat sairastuvuuteen) ja luulee sitten loppuelämänsä, että ne ovat toisensa poissulkevia.

  Lyhyesti ja karkeasti:
  – ”germ theory” sanoo, että tarpeeksi vaarallinen tai tarttuva mikrobi voi vakavasti sairastuttaa kenet tahansa, ja
  – ”terrain theory” sanoo, että heikossa kunnossa oleva organismi voi sairastua vakavasti lähes mistä tahansa, eikä mitään poikkeuksellisia supermikrobeja juuri edes ole.

  Tottakai kuka hyvänsä järkevä ihminen uskoo, että jälkimmäinen mekanismi selittää paljon useampia tapauksia. Esimerkiksi sairaalabakteeri Staphylococcus aureus elää suunnilleen jokaisen iholla ja päälaella, eikä se ole mikään tappava superbakteeri. Mutta riittävän rääkätyt ihmiset sairaalassa kyllä voivat siihen kuolla. Ja jos sille säännöllisesti tarjoillaan antibiootteja niin kohta se ei enää niistä piittaa. Se ei siinä vaiheessa ole terveelle ihmiselle sen vaarallisempi kuin ennenkään, mutta siihen ei enää tehoa muu kuin normaali immuunijärjestelmä.

  Sama pätee viruksiin, ja ”terrain theory” ei siis sano mitään virusten olemassaolosta suuntaan eikä toiseen. Klassikkoesimerkit vesirokko ja vesikauhu joka tapauksessa näyttävät, että myös ”germ theory” on oikeassa. Nämä eivät siis ole toisensa poissulkevia teorioita, vaan hyödyllisiä näkökulmia, joita on molempia osattava soveltaa.

  Lopuksi: D-vitamiini on erittäin hyvä flunssaa vastaan. Paras keino saada sitä on auringonvalo (tarpeeksi korkealta taivaalta). Toiseksi paras on solarium. Kolmanneksi paras on ravintolisä. Jos otat ravintolisää ja saat kummia oireita, se ei ole D-vitamiinimyrkytys vaan magnesiumin puute, joten syö lisää magnesiumia. Ylipäätään mihin tahansa terveysongelmaan kannattaa suunnilleen ensimmäisenä ottaa magnesiumia ja katsoa, paraneeko.

  1. Loistava analyysi, mutta huomaat varmaan, että tuo mallisi toimii vaikka flunssaviruksia ei olisikaan. Voisitko harkita, että virusteoria on kehitetty nimenomaan pimittämään puutostilojen vaikutukset.

   Kannattaa myös huomata, että tropiikissa auringonpaiste voi tuhota ihon. Niinpä etelän maissa suurin osa ihmisistä ja varsinkin naisista ovat niin peitettyjä vaatteilla, etteivät saa tarpeeksi keskipäivän aurinkoa. Ja vaikka saisivat, niin esim. loistavasti mainitsemasi magnesiumin puute aikaansaa sen, ettei D-vitamiini imeydy. Magnesiumin puute näyttää pudottavan imeytymisen puoleen ja joillakin, kuten vanhoilla lähes kokonaan estävän imeytymisen.

   Ehkä ainoa poikkeus vaatteiden suhteen on aroinen musta Keski-Afrikka, jossa kulttuurisyyt eivät pakota pukeutumiseen ja tumman musta iho suojaa palamiselta. Niinpä siellä flunssaa eli myöskään koronaa yms. ei juuri näy ja jos jotain sen tyyppistä näkyy niin se voi olla seurausta muista puutos- ja myrkytystiloista. Eli esim. huonolaatuisesta magnesiumpuutteisesta ravinnosta ja myös bakteeriongelmista huonolaatuisen veden takia.

   Eipä silti. Turha tässä on spekulatiivisia malleja rakentaa. Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana D-vitamiinin mittaaminen verestä on vihdoin kehittynyt melko tarkaksi. Niinpä turha spekuloida, kun voidaan tehdä yksinkertainen tutkimus vertailemalla kahta ryhmää: Toinen on normaali eli D-vitamiinipuutostilasta kärsivä ryhmä ja toisella on puolestaan täydet D-vitamiini- ja muut tasot. Sitten vertaillaan muutaman vuoden ajan heidän elämäänsä ja sairauksia.

   Tämä testi paljastaisi totuuden, mutta juuri sen takia sitä ei ole tehty. Ihan samasta syystä ei ole tehty vastaavaa testiä rokottamattomien ja rokotettujen välillä. Eikä varsinkaan koronarokotettujen ja rokottamattomien välillä. Viranomaiset eivät suostu edes vertailemaan kuolleiden rokotusstatusta. Tämä on niin törkeää, ettei siihen löydy sanoja. Tästä huolimatta 99% ei tajua kuinka törkeää tämä kaikki on ja se 1 prosentti joka tajuaa ei halua pitää asiasta meteliä.

   Suurin ongelma on nimenomaan ihmisten rajaton tyhmyys ja raukkamaisuus.

   1. Kiitos hyvästä vastauksesta. Kuten sanottu, nuo teoriat eivät ota kantaa virusten olemassaoloon. On kuitenkin selvää, että monet sairauksista ovat jonkin ei-bakteerisen mikrobin aiheuttamia, enkä näe että mikään pelkkä proteiini tai muu yksittäinen molekyyli voisi yksinään aiheuttaa vesikauhua tai vesirokkoa. Joku isompi biologinen rakenne sen täytyy olla. Eli joku bakteeria yksinkertaisempi, mutta molekyyliä paljon monimutkaisempi. Se, onko sillä dna:ta, on tässä huijauksen maailmassa tavallisen ihmisen vaikea todeta. Esitän kuitenkin, että miljardöörit eivät olisi käyttäneet niin uskomattomia määriä rahaa ja energiaa virusten dna:n patentointiin (ja mitä ilmeisimmin tutkimukseen – eivät he mitään keksittyjä satuja patentoi), ellei sitä olisi.

    Ehdotuksesi siitä, että virusteoria olisi kehitetty viemään huomio pois puutostiloista on niin kaukaa haettu, että se on käytännössä mahdoton. Tiedemiehillä 1800-1900 -lukujen vaihteessa, kun alunperin havaittiin että jokin bakteeria pienempi aiheuttaa vesikauhun, ei ollut mitään tekemistä lääkefirmojen kanssa. Eikä nykyaikana taas puolestaan tarvita mitään noin monimutkaista suunnitelmaa tuhoamaan ihmisten terveys. Sen kun sanot valkoisessa takissa että jokin on epäterveellistä, ja ihmiset uskovat. Joka ikinen sukulaiseni välttää suolaa ja rasvaa, vetää kymmenittäin erilaisia lääkkeitä, ei suostu ottamaan D-vitamiinia tai magnesiumia, pelkää auringonvaloa ja syö ravinnotonta sontaa. Ihan vain siksi, että telkkari ja terveyskeskus sanoo. Ei kukaan koskaan miettinyt mitään virusjuttuja ennen kuin covid-aivopesu alkoi.

    Itse olen saanut ”flunssan” etelän auringossa turhankin usein, ja yleensä heti sen jälkeen kun olen ollut jonkun sairastuneen kanssa tekemisissä.

    Etelän maissa suurin osa ihmisistä ei ole peitetty auringolta kovinkaan kattavasti. On toki kaakkois- ja itä-Aasian maita, joissa monet naiset pukeutuvat jopa sadetakkiin, huppuun ja käsineisiin välttääkseen aurinkoa, mutta niissä samaisissa maissa on loputtomasti porukkaa kadulla ihan normaaleissa vaatteissa. Tytöt kävelevät koulusta tai yliopistosta ulos ihan normaalissa koulupuvussa ja ovat niissä vaatteissa bussipysäkillä. Intiassa jengi ei suojaudu auringolta läheskään niin paljon, etenkään työmiehet. Pienenä lisähuomautuksena, tuo juttu keskipäivän auringosta perustuu muistaakseni yhteen huonosti tehtyyn tutkimukseen, mutta kummasti sitä toistellaan. Tropiikissa D-vitamiinia saa koko päivän, pilvisellä säälläkin ja jopa varjossa.

    Ymmärtääkseni magnesiumin puute ei estä D-vitamiinin imeytymistä, vaan D-vitamiini vain käynnistää niin monia (tärkeitä) prosesseja, jotka vaativat magnesiumia, että siitä seuraa nopeasti vielä entistä pahempi magnesiumin puute kaikkine oireineen.

    On selvää, että koko koronavedätys on historian suurin aivopesuoperaatio ja bioasehyökkäys. Riippumatta siitä, onko viruksia olemassa, tai onko mitään tiettyä Covid19-virusta. Ihmiset voi sairastuttaa tuhansilla eri tavoilla ja suunnilleen kaikki oireet voi pistää koronan syyksi. Olen varma, että iso osa flunssista vältettäisiin nimenomaan D-vitamiinilla ja muilla hyvillä elämäntavoilla.

    Ihmisten tyhmyydestä, raukkamaisuudesta ja vastuuttomuudesta ihan samaa mieltä. Luulisi, että oma terveys tai edes omien lasten terveys kiinnostaisi.

    1. Paljon erinomaisia pointteja, mutta monien tutkimusten mukaan:

     0. Sinun pitää olla lähes kokonaan alasti. Pelkkä naaman tai käsien paljastaminen ei riitä. Auringossa kannattaa nähtävästi olla ainakin 15+15 minuuttia eli molemmin puolin.

     1. Iho tuottaa D-vitamiiinia tehokkaasti vain suorasta keskipäivän auringosta. Liian ammulla ja liian iltapäivällä ei tuota enää juuri mitään. Lisäksi pilvisyys ja varjot estävät lähes kokonaan d-vitamiinin muodostumisen alkamisen. Ruuasta sitä on käytännössä mahdoton saada tarpeeksi.

     2. Vaikka saisit juuri oikean määrän aurinkoa keskipäivällä, niin tästä huolimatta ihosi ei välttämättä tuota tarpeeksi D-vitamiinia, jos olet iäkäs tai sinulla on muita puutostiloja, kuten esim. magnesiumin puutostila.

     3. D-vitamiini varastojen täyttyminen on siten hyvin vaikeaa. Vaikka olisit pari viikkoa joka päivä keskipäivällä aurinkoa ottamassa et välttämättä saa varastojasi täyteen. Tähän päälle sitten vielä henkilökohtaiset erot.

     4. Keholle D-vitamiini on ÄÄRIMMÄISEN tärkeä steroidi, jota se kuluttaa suuria määriä. Kaikesta tästä johtuen tropiikin ihmisilläkin on yllättävän alhaiset d-vitamiiniarvot puhumattakaan monista muista arvoista eli puutostiloista. Viime aikoina tutkijat ovat heränneet siihen, että ovat väärin olettaneet tropiikin ihmisillä olevan korkeat d-vitamiiniarvot.

     https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/nbu.12349

     Oletko kuullut näistä tutkimuksista? Esimerkiksi Brasilia on kuuluisa siitä, että siellä ihmisillä on alhaiset D-vitamiinitasot.

     5. Kannattaa myös muistaa, että kaiken kukkuraksi raja-arvot on laskettu kymmenen kertaa liian alhaiseksi. Eli vaikka jonkun tutkimuksen mukaan esim. jonkun troopikin maan ihmisillä olisi melko normaalit d-vitaminiitasot, niin todellisuudessa ne ovat katastrofaalisen alhaiset.

     Kaikki tämä spekuloiminen d-vitamiinin vaikutuksista, sairauksien syistä ja mahdollisista tartunnoista olisi kuitenkin ihan turhaa, jos vain MITATTAISIIN veriarvot ja VERTAILTAISIIN korkeat d-vitamiini, ym arvot omaavia alhaisia arvoja omaaviin. Eikö niin? Miksei näin ole tehty?

     Btw, oletko itse mitannut omat arvosi?

     1. 0- ja 1-kohdat kertonevat vain pohjoismaiden olosuhteista. Tropiikissa saat kyllä poltettua ihosi pilvisenäkin päivänä jos et ole varovainen, tai palmun varjossa aurinkoisena päivänä. Toki on selvää, että jos on talon sisällä ikkunat kiinni, niin siellä ei ole auringonvaloa.

      En mistään löytänyt tähän hätään sitä artikkelia, josta luin että tuo keskipäivä-juttu ei pidä paikkaansa. Mutta luulisi terveen järjenkin sanovan, että jos menet heinäkuun helteellä klo 9.30, eli joku 5-6 tuntia auringonnousun jälkeen, taikka klo 18, rannalle niin kyllä rusketut ja kyllä saat D-vitamiinia. Ja niin ikään voit saada sitä tarpeeksi aurinkoisena päivänä keskipäivän aikaan jo kevättalvellakin, etenkin jos lumi heijastaa sitä lisää. Eli nuo muistisäännöt kellonajoista ja kuukausista ovat liukuvia, eivät mitään jyrkkiä kynnysarvoja.

      Ei elimistöllä ole mitään sellaista mekanismia, että koko keho pitää paljastaa auringolle, jotta D-vitamiinia ylipäätään syntyisi. Kyse on määristä. Jokainen osa ihoa tuottaa D-vitamiinia. Pari viikkoa kasvot, kaula ja käsivarret paljaana tropiikissa ja silloin tällöin paidatta riittänee aika pitkäksi aikaa.

      Olen tietoinen, että monissa etelän maissakin osalla ihmisistä on D-vitamiinin puutosta. Jos vaikka istuvat sisällä tietokoneen ääressä koko ajan niin sehän on selvä. Sanoin vain, että esimerkiksi kaakkois-Aasiassa ja Intiassa niin suuri osa ihmisistä saa aurinkoa tarpeeksi, ettei niiden maiden flunssakausia voi millään tavalla selittää D-vitamiinilla. Lisäksi täysin normaali omakohtainen kokemus, jonka voi kuulla lukemattomilta ihmisiltä, riittää kumoamaan teorian, että flunssa olisi vain D-vitamiinin puutos: ei ole, koska porukkaa on kipeänä aurinkorannoillakin.

      Tässä on ihan normaali korrelaatio kyseessä: alhaisemmat D-vitamiiniarvot, kuten kymmenet muutkin tekijät, altistavat flunssalle. Sen enemmästä ei ole kyse. Mutta olisi kyllä kiinnostavaa tietää, onko sellaista porukkaa joka ei pysty kunnolla ylipäätään tuottamaan D-vitamiinia. Varmaan jos elimistö on tarpeeksi huonossa kunnossa niin sekään mekanismi ei toimi. Yleensä hormonit, joiksi D-vitamiinikin usein lasketaan, vaativat oikeanlaisia rasvoja (eli tyydyttyneitä) ja ilmeisesti mainitsemaasi magnesiumia myös. Monissa etelän maissa ihmisillä on melkoisen kehno ja laiska ruokavalio, etenkin kaupungeissa.

      On hyvä erottaa toisistaan neljä asiaa, koska suurin osa ihmisistä ei muuten pysty tällaisia keskusteluja seuraamaan:
      – Auttaako D-vitamiini flunssaan ja muuhun terveyteen: kyllä, merkittävästi
      – Onko flunssa vain D-vitamiinin puutos: Ei, koska voit sairastua oltuasi Thaimaassa rannalla kuukausitolkulla
      – Vähätteleekö ja piilotteleeko lääketeollisuus ja media D-vitamiinin ja muiden tärkeiden ravinteiden merkitystä ja asettaa viitearvot vaarallisen alhaisiksi: ehdottomasti.
      – Onko viruksia olemassa: edellisen kolmen perusteella ei voi sanoa mitään.

      Nuo neljä ovat toisistaan riippumattomia, ja niitä ei kannata sekoittaa.

      Omia arvojani en ole mitannut, verikokeet kammottavat. Mutta tiedän hyvin, miltä D-vitamiinin puute tuntuu talvisin. Solarium (tai matka tropiikkiin) auttaa niin nopeasti ja hämmästyttävästi, että se selvästi korjaa asian.

     2. Ihan mielenkiintoisia pointteja, mutta nyt menit yhä kauemmas mutualueelle. En haluaisi olla holhoava, mutta kyllä kannattaisi ne arvot mitata, niin falsifiointikin onnistuisi paremmin.

  2. Hyvä kirjoitus Kakelta jota voin ehdottomasti tukea.

   Sairastun harvoin flunssiin, mutta kun olen sairastunut niin olen myös ollut juuri sitä ennen kontaktissa toiseen sairastuneeseen. Lisäksi en ole monen ihmisen kanssa yleensä tekemisissä joten yhteys on sitä selkeämpää. Tällä hetkellä minulla on muuhun liittyvää tulehdusta joka rasittaa immuunijärjestelmää, joten kävipä niin että kun olin 3 vk sitten erään lievästi oireilleen kanssa kenen kumppani puolestaan oli ollut kunnolla flunssassa, niin sain heti seuraavana päivänä oireet. Pointtina se, että juuri silloin ja juuri sen henkilön kanssa käymisen jälkeen sairastuin flunssaan.

   Ymmärrän hyvin että virusten olemassaolon empiirinen näyttö ei ole varmaa tasoa, sellaista mitä sen pitäisi olla ja että tästä ollaan hiljaa ja että sen vuoksi tapahtuu paljon roskatiedettä sekä huijauksia, mutta kokemukseni käytännön vuoksi uskon että esim. flunssien tapauksessa kyseessä ei ole pelkkä vitamiinien puute, bakteerit, loiset tmv. vaan jokin mitä tällä hetkellä kutsutaan virukseksi.

   Koska olen yleisesti ottaen pysynyt hyvin terveenä ja erityisesti kun olen pitänyt ravinnosta ja esim. D-vitamiinista huolta, uskon myös että agressiivisetkaan pöpöt eivät saa yliotetta hyvässä immuunijärjestelmässä.

    1. En ole pelännyt. Päinvastoin EN pelkää tartuntoja.
     Olen lisäravinteena syönyt ja syön hyvänlaatuista 100μg D vitamiinituotetta. Mittauksia en ole suorittanut vaan syönyt sellaisista huolimatta. Kuten sanottu, harvoin sairastuva mutta juuri nyt on tulehdukset rasittamassa kehoa.

 8. Ei d3 vitamiini valitettavasti estä covidia. Intiassa jossa aurinko paistaa niin sootanasti se levisi kuin rutto silti.

 9. Mikä oikein olet miehiäsi kun vertaat uutta flunssaa ruttoon?? Kummallista ajatuksenjuoksua.

  There are 10.23 million deaths in India in 2021. That is 28,018 per day. The crude death rate was 7.34 per 1000 people in 2021.

  Year | Deaths total | per 1000 |
  2021 10,226,555 7.34
  2020 10,073,482 7.30
  2015 9,425,874 7.19
  2010 9,234,633 7.49
  2005 9,268,690 8.07
  2000 9,188,720 8.69
  1995 9,242,745 9.58

  Mitä oligarkkien ohjauksessa ja ajatusvaikutuksessa olevat mediat suoltavat ovat arvotonta harhaanjohtavaa mis- ja disinformaatiota, mutta sen surkeasta laadusta johtuen en ihmettelisi jos joku media olisikin yrittänyt lietsoa paniikkia vertaamalla uutta flunssakautta ruttoihin.

 10. Suuret LÄÄKEYHTIÖT vaativat KAIKKIEN VITAMIINITUOTTEIDEN KIELTÄMISTÄ pois markkinoilta. ”TERVEYTTÄ” hoidetaan – milläs muulla – kuin MYRKKYPIIKEILLÄ ja PAKOLLA sittenkin!

 11. Hyvät ystävät, puhutaan otsikon aiheesta, kiitos.

  D-vitamiinia kannattaa ottaa 100 mikrogrammaa päivässä, myös kesällä. D-vitamiinitasot eivät nouse helposti, joten on liiallisen saannin riski on pieni. D-vtamiinitasot voi mittauttaa yksityisissä laboratorioissa, asiaa on turha kysellä terveyskeskuksesta, julkisella puolella vitamiinitasoja ei mitata.

  Tässä pari paikkaa, joissa voi vitamiinitasoja mittauttaa helposti ilman lähetettä;

  https://www.synlab.fi/?gclid=EAIaIQobChMIi7atlanC_QIVVEaRBR3qggkZEAAYASAAEgJIMvD_BwE

  https://www.puhti.fi/

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*