Marco de Wit 12 maaliskuun, 2023
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Aika heikosti menee, kun elämän tosiasioita saa tietää vain Simpsoneista.

 

Fakta nimittäin on, että KAIKKI pankit ovat konkurssissa. Niillä ei ole tallettajien rahoja. Jos useampi niitä pyytää, niin sitten helposti KAIKKI pankit romahtavat. Ei ihme, että pankkijärjestelmä on tehnyt kaikkensa keskittääkseen median muutamien pankkien kanssa liitossa olevien globalististen suuryritysten käsiin. Vain näin pystyvät pimittämään kauhistuttavan totuuden pankkijärjestestelmästä.

 

Ei myöskään ihme, että pankkien rahoittaman valtion yliopistot ja koulut eivät myöskään mainitse pankkijärjestelmän olevan kartelli. Jopa taloustieteen oppikirjojen kartelliluvusta on mysteerisesti unohtunut pankkijärjestelmä. Siis vaikka yksikään taloustieteilijä ei kiistä sen olevan ilmiselvä kartelli.

 

Vielä vähemmän oppikirjoissa ja valtamediassa kerrotaan, että pankkikartelli luo rahaa tyjästä ja on siten vielä kaiken kukkuraksi Ponzi-huijaukseen perustuvat korttitalo. Siis vaikka tätä on moni taloustieteen nobelisti, kuten Friedrich von Hayek paljon korostanut.

 

Nyt jännitetään johtaako Silicon Valleyn pankkiromahdus vihdoin dominoefektiin

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

19 thoughts on “Päivän video: Pankkipaniikki

 1. Onneksi sinimustat sai eniten ääniä (tottakai se nyt oli selvä) pienpuolueista ja nousi eduskuntaan. Pelastus oi pelastus…

 2. Se tulee. Korot nousevat. SUOMESSAKIN IHMISET JOUTUVAT KADULLE, KUN EIVÄT SELVIÄ ASUNTOLAINOISTA.

  Tätä järjestelmää kutsutaan kapitalismiksi. Voitot yksityistetään ja tappiot sosialisoidaan. Yksityinen omaisuus siirtyy ilmaiseksi pankkien haltuun. Vain velka jää. Samalla palkkataso tippuu, kun ei ole palkanmaksajia.

  1. Niin kutsutaan. Suurin osa suomalaisista kuvittelee, että tämä on kapitalismia. Mutta kauempana se ei voi olla siitä.

   Vehkeily poliitikkojen ja yritysten välillä on aivan jotain muuta; sosialismia tai monien ihmisten kannattamaa ja ihailemaa sekataloutta.

   Sitä saa mitä tilaa.

   1. Sekatalous. Kaikille ansionsa mukaan. Eliitille annetaan kapitalismia (veroparatiisit) keskiluokalle sosialismia (tuet), ja köyhille tasapäistä kommunismia ( minimitoimeentulo).

 3. Onneksi ei koske nyt meitä kun olemme oppineet olematta korkoahneita kapitalistisikaniskoja rähmäpossuja.

  1. Saarikko ottaa tuosta suoran lainauksen ensi viikon tv-haastatteluun. ’”Onneksi ei koske meitä, kun olemme jo oppineet olemaan”. ..

   Eletään vuodet 1991-1995 kohta uudelleen. Noin 30 vuoden jaksoissa talouden syklit. Mitä isompi kupla, sen suurempi poksahdus.

  2. Mikään ei ole niin ahne kuin valtio

   ”Valtio suosii velkojaan. Esimerkiksi pankeilla ei tarvitse olla omaa pääomaa valtion velkakirjoihin. 

   Lisäksi valtion velkakirjat saavat keskuspankin etuoikeutetun kohtelun hyväksymällä ne avomarkkinaoperaatioihin. 

   Tämä lisää valtion velkakirjojen houkuttelevuutta sijoittajan näkökulmasta, ja ne lainaavat valtioille rahojaan ehdoin, jotka olisivat  käsittämättömiä ilman valtion omia velkojaan myöntämiä etuoikeuksia.

   Näin valtio saa huomattavan määrän yksityistä pääomaa.

   Sen seurauksena valtio ei vain kasva ja voimistuu, vaan se saa myös valtavasti taloudellista valtaa, jota se käyttää ohjaustarkoituksiin – esimerkiksi tukemalla joitain teollisuudenaloja taloudellisesti, mutta ei toisia. ”

  1. Tänään vietetään HULLUUDEN ALKAMISEN 3-VUOTISPÄIVÄÄ. To 12.3. klo 16 Marin määräsi tiedotustilaisuudessa kaikki julkiset tilat suljettavaksi välittömästi. Siitä hetkestä alkoi UUSI EPÄNORMAALI. OLEMME EDELLEEN POIKKEUSTILASSA. Vallanpitäjiä vihataan, vallanpitäjät vihaavat kansaa, ei ole enää luottamusta.

 4. Marcolla ei ole mitään käsitystä 90/10 -säännöstä, siitä mitä niille talletetuille rahoille tehdään ja miksi pankki lainaa korolla. Saati sitten talletussuojasta.

  1. Heh, sorry, mutta mihin ihmeeseen perustat väitteesi? Kannattaa aloittaa lukemaan vähimmäisvarantopankkijärjestelmästä. Jopa Wikipedia tunnustaa elämän tosiasioita. Tämän jälkeen voisi myös tutustua nobelisti Friedrich von Hayekin tuotantoon.

   Yleinen talletussuoja on todellinen vitsi, koska periaatteessaahan pankkiromahduksen ja pankkipaniikin yhteydessä keskuspankki voi maksaa rahansa menettäneille tallettajille, mutta sehän tiputtaisi rahan ARVON murto-osaan. Eli saisit rahasi ”takaisin”, mutta sillä ei enää ostaisi paljon mitään.

  2. Ei kirjoituksessa mainittu korkoja.

   Korot on ihan luonnollinen talouden lainalaisuuksiin kuuluva asia muttei todellakaan tässä  petoksellisessa  raha- ja pankkijärjestelmässä missä korkoja ohjaillaan viranomaisten taholta.

   Korot ovat siis täysin keinotekoisia (joko liian matala tai korkeita).

   Tämän harjoitetun rahapolitiikan, osittaiskassavarantojärjestelmän ja fiat-valuutan eli tyhjästä luodun ja katteettoman rahan takia lamat ja pankkikriisit seuraavat aika ajoin toisiaan.

 5. Talouspolitiikan kurssilla kyllä kerrotaan, että
  1) Pankit eivät ole täynnä rahaa
  2) Pankit saavat luoda jokaista satasta kohden 900 euroa tyhjästä
  3) Kenenkään tilillä ei ole rahaa, vaan se luku joka siellä on, kertoo, miten paljon pankki on sinulle velkaa
  4) Euroopan Unionissa pankeilla on oikeis ylipyyhkiä talletuksia

  Lisää voi lukea vaikka kirjasta raha, mitä se on

  1. Mitä valtio on tehnyt rahoillemme -kirjassa? Murray Rothbard muistutti meitä:

   Pankki luo uutta rahaa tyhjästä, eikä sen, kuten kaikkien muiden, tarvitse hankkia rahaa tuottamalla ja myymällä palvelujaan. Lyhyesti sanottuna pankki on jo ja aina konkurssissa ; mutta sen konkurssi paljastuu vasta , kun asiakkaat alkavat epäillä ja käynnistävät ”pankkiajon”.

   1. Oikeastaan pankin tehtävä on toimi neutraalina kolmantena osapuolena. Pankit myös tuottavat laina- ja rahoituspalveluja. On lisäksi huomautettava, että pankit eivät yleensä ole maksukyvyttömiä lainoilleen, mikä olisi ehto, että ne voisivat olla konkurssissa.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*