Marco de Wit 15 maaliskuun, 2023
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

 

Laiton Lehti on kertonut miten Ukrainan avainkaupunki Bakhmut on kaatumassa. Natottajien mukaan kyseessä ei ole kuitenkaan mikään tärkeä kaupunki. Sen kaatuminen on ihan pikku juttu. Ukrainalaiset ovat vain huvikseen pitäneet siitä kiinni viimeiseen asti. Huvikseen he myös suunnittelevat sen pelastamista vastahyökkäyksellä.

 

Ukrainan armeija yrittää vastahyökkäyksellä pelastaa Bakhmutissa saarroksissa olevat joukkonsa!?!

 

 

Todellinen syy Bakhmutista kiinni pitämiseen on tietysti sen erittäin tärkeä asema Gordionin solmuna eli Ukrainan rintaman avainkaupunkina. Jos Bakhmut kaatuu, niin pian kaatuu koko rintama. Tässä tiivistelmä Ukrainan Donbassin kolmesta rintamasta:

 

1. Lysychansk – Popasnaja

 

2. Siversk – Soledar – Bakhmut – Toretsk – Avdiivka – Marinka – Vuhledar

 

3. Sloviansk – Kramatorsk – Nikolaevka

 

 

Nyt siis venäläiset ovat romahduttamassa Ukrainan toisen puolustusrintaman. Kannattaa huomata, että jokainen puolustusrintama on toistaan heikompi ja antaa venäläisille entistä enemmän tilaa saarrostuksille. Tämän takia Lysychanskin kaatuminen viime kesällä oli niin tärkeää ja miksi myös Bakhmutin kaatuminen on niin suuri juttu.

 

 

 

 

 

Tässä näkyy miten venäläiset eli wagnerit ovat Sun Tzun neuvojen mukaan jättäneet yhden tien vapaaksi ukrainalaisille, jotta nämä voisivat paeta kuoleman käytävää pitkin kärsien suuria menetyksiä sekä sotilaissa että kalustossa.

 

 

 

 

 

Verkko Bakhmutin ympärillä kiristyykin koko ajan. Nyt jo koko Itä-Bakhmut on wagnereiden käsissä.

 

 

 

Nyt verkko kiristyy myös Bakhmutin eteläosassa, vaikka sinne on laitettu ukrainalainen mekanisoitu prikaati hidastamaan wagnereita.

 

 

 

 

Etelä-Bakhmutiin on myös laitettu anti-putinistisia venäläisiä! Näin ukrainalaiset voivat olla varmoja, että nämä taistelevat viimeiseen mieheen varmistaen perääntyvien ukrainalaisten selustan. Nämä venäläiset eivät nimittäin taatusti halua joutua wagnereiden ja lopulta Putinin FSB:n käsiin!

 

 

 

Mikään ei kuitenkaan auta, koska wagnerit etenevät koko ajan kohti keskustaa.

 

 

 

 

 

Toisaalta tämä wagnereiden nopea eteneminen ei ole ihme, koska monet puolustajat ovat kirjaimellisesti ukrainalaisia lapsia. Mietippä kuinka raukkamaista laittaa tällaisia lapsia Bakhmutin kaltaiseen lihamyllyyn!

 

 

 

Ei ihme, että monet Ukrainan armeijaan liittyneet sinimustat ovat palanneet kiireesti häntä koipien välissä takaisin Suomeen. Kukapa sitä lapsien, naisten, transujen, neekerien ja yleensäkin amatöörien kanssa haluaisi taistella maailman parhaimpia stormtrooppereita vastaan!

 

Myyrien valtakunta. Osa XII. Sinimustat Ukrainassa transu- ja neekerijoukoissa?

 

 

Tässä yksi rehellinen ukrainalainen kertoo tilanteen olevan täysin toivoton.

 

 

 

 

Eikä siinä kaikki. Lisäksi wagnerit ovat hyökkäämässä itään päin saadakseen paremmat asemat. Nyt myös Orikhovo-Vasylivka on vallattu!

 

 

 

 

Tässä wagner-muusikot tuttuun tapaansa taas poseeraavat vallattuaan kylän.

 

 

 

Wagnerit ovat nyt edenneet niin paljon, että kohta Bakhmut on tuplasaarrostuksessa!

 

 

 

Tässä tarkempi kartta. Huomaa miten ideana on vallata maata kanaaliin asti. Tämän jälkeen ukrainalaisten vastahyöökäys olisi käytännössä mahdoton. Tosin ukrainalaiset ovat nyt niin lyöty, että tuskin kukaan enää vastahyökkäykseen muutenkaan uskoo. Wagnerit pelaavat kuitenkin varman päälle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

22 thoughts on “Ukrainan rintama romahtanut Bakhmutin länsipuolella: Orikhovo-Vasilyvka vallattu!

  1. de wit on aikamoinen sotastrategi, jos hän olisi saanut määrätä, niin venäjä olisi jo Ranskassa asti. Pettymystä, pettymystä de witille pettymysten jälkeen, kohta hän joutuu syömään kaikki sanansa. Viimeisen vuoden aikana hän on julistanut venäjän täydellistä voittoa ja sitä ihanuutta mitä siitä seuraisi. Näköpiirissä ei vain näy mitään sellaista suurta voittoa, pikemminkin suuri häviö.

 1. Mielenkiintoista nähdä miten Javelin ja NLAW ohjukset purevat länsipanssareihin. Niitä on nyt vuoden ajan lähetetty lähetetty tuhansittain ukrainalaisille, joten venäläiset ovat varmasti onnistuneet kaappaamaan niitä sadoittain kuolleilta tai vangituilta ukrainalaisilta.

  Ukrainaan lähetettyjen Javelin-ohjusten ”kill rate” venäläistankkeihin väitetään olevan luokkaa 90% ja NLAW:in väitetään aiheuttaneen 30-40% kaikista venäläisten tankkien tuhoutumisista. PR-mielessä olisi aika harmillista, mikäli venäläiset onnistuisivat käyttämään länsiohjuksia länsitankkien tuhoamiseen. Aseteollisuus tietenkin kiittäisi, sillä sehän vain tarkoittaisi laajaa kansainvälistä tarvetta ostaa uusia panssarivaunuja.

 2. Veikkasin jokin aika sitten että Bahmutin terästehdas olisi viimeinen Ukrainan joukkojen linnake kuten kävi Mariupolissa. Veikkasin väärin.

  Wagnerin joukot ovat nyt vallanneet kaupungin pohjoisosassa sijaitsevat tehtaat ja julkistaneet sieltä otettuja valokuvia. Zelenskyi vieraili tehtaassa joulukuussa 2022.

 3. Nyt suvakit ovat hyvin raivoissaan Bakhmutin lihamylly jauhaa yötä päivää ja denazifikaatio kiihtyy!

  Mitä tekee suvakit? Tietenkin haaveilevat valenatsien suurhyökkäyksestä! Tosin se voi olla pelkkää suvakin unelmaa, koska nyt Venäjä on alkanut käyttää 1500 kg ilmapommeja, joilla saa helposti denazifioitua vähä-älyisiä valenatseja!

  Olisiko viimein aika pudottaa FOAB?!!

  1. Nukku-hetkis!-Matti. Ukraina alkaa edetä ja Venäjä paeta kohta. Putin pisti jo viimeiset eli MUSEOSTA rintamalle VAUNUNSA!

 4. Niinkuin jo aiemmin mainittua… Kiova on neuvotellut maiden luovuttamisesta Puolalle. Ukraina menetti Donbasin jo 2014 ja Krimi ei koskaan siihen Turkilta irroitettuna siihen kuulunutkaan. Nähtäväksi jää Unkari. Mitä alueita se haluaa Ukrainasta.

  Ukrainalaisialla oli takanaan loistava tulevaisuus. Maatalouden ja uusien laitteiden lisäksi oli lääketeollisuutta, avaruusteollisuutta, omavaraista energiataloutta sekä merkittävää aseteollisuutta yhdessä raaka-aineteollisuuden kanssa. Ja kaiken kukkuraksi se pesi amerikkalaisten dollareita puhtaaksi. Seksiteollisuuskin oli yksi euroopan tuottoisimista.

  Kaikki tarvittavat elementit onnelliseen ja vauraaseen tulevaisuuteen. Mutta sitten vain ihmiset rupesivat ahneiksi. Haluttiin lisää rahaa, lisää maata ja lisää kaikkea. Ja se päätettiin ottaa sodalla. Ja mitenkäs on sen jälkeen mennyt?

 5. On suorastaan orgastista lukea Sysipask….SysiMustien aisankannattajan itkupotkuraivari vuodatusta ala PaskaaTuutistaMedia:
  Tästä päästäänkin päivän putinistien aivopieruihin. Varsinkin Suomen pienpuoluekentällä (pois lukien Sinimustat) toivotaan sormet ristissä Ukrainan häviötä ja maan romahtamista. Monet eduskuntaehdokkaat ovat tuoneet sosiaalisissa medioissa esille sen, että Ukrainan tukeminen pitää lopettaa, jotta sota saadaan loppumaan.
  Tässähän ei tietenkään ole kyse sodan loppumisen haluamisesta vaan Ukrainan romahtamisen haluamisesta ja Venäjän voittamisesta.
  Voi Pave parkaa kun tuo uusvässyköiden uhoilu ukrainassa ei näytä toimivan. Paskahousujen nimilistaakin pantataan viimeiseen asti ettei vaan yhdistetä mihinkään esim: viranomaisiin/SiniKeltaisiin. On ne kovia.

  1. Pois lukien vapauden liitto sokea, osaatko lukea? Vapauden liito syntyi Ukraina myönteisyydestä. Tiihonen on pelkkä Levelin haamu.

 6. Z tapattaa parasta valkoista nuorisoa. Sanna Saatana tekee kaikkensa, että sama tapahtuu Suomessa. Matu-lapset pahoinpitelevät koulussa suomi-lapsia. Poliisia ja suvakkeja EI KIIINNOSTA.

  Ai saatana, kun PV alkaa jakaa aseita, niin mitä sitten alkaa tapahtua?

  1. Ja Vapauden liittoon lähteneet eivät hyväksyneet muun muassa VKK:n Venäjä-myönteisyyttä Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Kuinkahan paljon Tiihosen porukkaa sotimassa Ukrainan puolesta?

 7. Juutalais-wagnerin lärvä näkyvillä.

  Ei ihme, että Ukrainan armeijaan eivät ole liittyneet suomalaisista sinimustia, kun ovat rauhan asialla eikä ole heidän maasta kyse, jota ei tarvi miehillä suojella. Tavalliset sotahullut Suomalaiset joita podcastissä on haastateltu, kaveri jo aiemmin hukku yhdeltä, ovat rintamalla. Kukapa sitä lapsien, naisten, transujen, neekerien ja yleensäkin toisten ryssien (sama kieliryhmä, sama uskonto) kanssa haluaisi taistella kuin tavalliset tuntemattomat!

 8. Jos nämä Laittoman lehden uutiset Wagnereiden nopeasta etenemisestä ovat totta, niin voin vain kuvitella kuinka PT-mediaa sattuu nyt. UHJK:llakin tulee kiire hakea mukamas hauskoja uutisia vaikkapa Afrikasta ja kääntää huomiota pois omista aluemenetyksistään Bakhmutin rintamalla.

  1. PT-Media oli jo täysin varma Ukrainan murskavoitosta ja Venäjän täydellisestä murskaamisesta, sekä kädettömyydestä!

 9. Eli LYHYKÄISESTI: UKRAINA on VOITTANUT sodan!!! NYT ERITTÄIN VAKAVAA: 17-vuotias ukrainalaispoika KUVASI viimeiset SANANSA ja HIRTTÄYTYMISENSÄ syystä, että häntä tullaan pian VIEMÄÄN rintamalle TYKYINRUUAKSI, jossa ELINAJANODOTE on NELJÄ TUNTIA!!!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*