Marco de Wit 22 maaliskuun, 2023
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

 

Laiton Lehti pyrkii antamaan syväanalyysejä vetoamalla faktoihin ja tieteellisiin teorioihin, kuten offensiiviseen realismiin, jota myös inhorealismiksi kutsutaan. Fakta nyt vaan on, että Ukraina on sotilaallisesti kääpiö verrattuna Venäjän jättimäiseen karhuun.

 

Niinpä on päivänselvää, että Venäjä jyrää Ukrainan. Tähän kuitenkin moni suvakki ja kansallismielinen (nykyään sama porukka) sitten huudahtaa: Mutta miksei Venäjä ole vielä jyrännyt Ukrainaa?

 

Vastaus on yksinkertainen:

 

1. Ukrainan linnoitukset

Nato ehti 8 vuoden ajan rakentaa Donbassiin maailman parhaimmat linnoitukset. Samalla se rahoitti ja varusti hampaisiin asti puolen miljoonan miehen ukrainalaisen armeijan.

 

2. Pakotepelko esti suurhyökkäyksen

Venäjä olisi tästä huolimatta voinut tuhota Ukrainan massiivisilla mattopommituksilla ja suurhyökkäyksellä, mutta Putin pelkäsi Kiinan ja muiden maiden reaktiota.

 

3. Salamasodalla maasilta

Niinpä Putin käytti hyökkäykseen vain noin 250 000 sotilasta ja palkkasotilasta. Venäjä teki harhautushyökkäyksen kohti Kiovaa samalla, kun valtasi äärimmäisen tärkeän maasillan Krimille.

 

4. Israel sabotoi rauhanneuvottelut

Tämän jälkeen Venäjä sitten painosti Ukrainaa suostumaan rauhaan ja saamaan alueensa takaisin, JOS Ukraina suostuu puolueettomaksi, hyväksyy Krimin menetyksen ja sitoutuu kunnioittamaan venäläisten kielellisiä ja kulttuurisia oikeuksia.

Maaliskuun lopussa sopimus oli juuri syntymässä, mutta viime hetkellä juutalaisen Zelenskyn pomo eli Israel ja sionistien johtamat USA ja Britannia ilmoittivat antavansa Ukrainalle valtavasti tukea, jos se jatkaa sotimista. Niinpä sitten Zelensky teki Ukrainasta juutalaisten sijaistaistelijan.

 

5. Venäjä sotakuntoon

Tämä yllätti Venäjän, joka sitten teki kolme asiaa:

 

1. Varmisti Kiinan, Intian ja Turkin tuen.

2. Varmisti, etteivät etelän maat lähde mukaan pakotteisiin.

3. Suoritti osittaisen mobilisaation

3.1. Sotateollisuuden osittainen mobilisointi

3.2 Mobilisoi 300 000 sotilaskoulutusta jo ennestään omannutta miestä

3.3. Lisäsi palkkasotilaita noin 100 000 miehellä

 

 

Nyt osittainen mobilisaatio on toteutettu, mutta keväällä Ukrainan maa on liian pehmeää suurhyökkäykseen. Niinpä on odotettava touko-kesäkuulle. Sillävälin Venäjä tekee kolme asiaa:

 

1. Venäjälläkin linnoitteet

Venäjä rakentaa omat linnoitteensa, jotta ensinnäkin Ukraina ei voi tehdä kunnon hyökkäystä ja toiseksi Venäjän suurhyökkäyksen alettua Ukraina ei voisi iskeä selustaan jonnekin muulle rintamankohdalle. Erityisen suuret linnoitteet on rakennettu Zaporichaan eli Krimin maasiltaa suojaamaan, kuten alla hyvin näkyy.

 

 

 

2. Joukkojen keskitys Donbassiin

Yllä olevassa kartassa näkyy miten Venäjällä ei ole Donbassissa kovasti linnoitteita. Tosin ei tarvitsekaan, koska siellä nimenomaan ukrainalaiset ovat kaivautuneet piileskelmään massiivisiin linnoitteisiin. Lisäksi Venäjä pystyy piilottamaan Donetskin miljoonakaupunkiin valtavasti sotilaita ja kalustoa suurhyökkäyksen kärjeksi.

 

Maalina on siis Sloviansk-Kramatorsk, jonne pääsee Lymanin, Bakhmutin ja Avdiikan kautta. Mieluiten kaikkien kolmen kautta samaan aikaan.

 

 

 

Ideana ei tietystikään ole sinänsä jyrätä näitä maailman parhaiten linnoitettuja kaupunkeja, vaan saartaa ne ja vähitellen päästä katkaisemaan alla näkyvää kahta logistista ydintä.

 

 

 

Logistiikka on kaiken a ja o. Niinpä alla olevassa kartassa näkyy Ukrainan kolme puolustuslinjaa. Viime keväänä ja kesänä Venäjä mursi ensimmäisen eli Severodonetsk-Lysychansk-Popasnaja puolustuslinjan samalla, kun se valtasi Pohjois-Luhanskin ja sitten jatkoi länteen Kharkivin-Iziumin alueelle pyrkien hyökkäämään maaliin eli Sloviansk-Kramatorskiin myös pohjoista kautta.

 

Operaatio oli menestys vain puoliksi. Näin nimittäin saatiin valloitettua Pohjois-Luhansk ja murrettua Ukrainan ensimmäinen ja paras puolustuslinja. Slaviansk-Kramatorskin selustaan koukkaaminen pohjoisen kautta ei kuitenkaan onnistunut, koska Venäjällä oli kertakaikkiaan liian vähän miehiä ja lisäksi viime hetkellä Ukraina pystyi pysäyttämään venäläisten etenemisen Seversky Donetsk-joelle. Joet ovat nykyäänkin ihan yhtä suuria esteitä kuin mitä Sun Tzun aikana!

 

Niinpä sitten Venäjä perääntyi alla olevan kartan vihreältä alueelta. Tosin ei täysin vapaaehtoisesti, vaan antaen Ukrainan hyökätä ja kuluttaa valtavasti sotilaitaan. Näin osittainen vetäytyminen suoritettiin toisaalta Ukrainaa suuresti heikentäen ja toisaalta saaden tekosyy mobilisaatioon. Sama kuvio tehtiin myös etelässä Khersonin alueella.

 

Natottajat olivat ekstaasissa, kun Venäjä teki osittaisen vetäytymisen. Siis vaikka totta kai kannattaa aina hyökätä hieman ylipitkälle, jos vaikka vastustaja romahtaisi. Jos ei romahdakaan, niin sitten kannattaa hieman vetäytyä takaisin parempiin asemiin. Pääasia, että on jo edennyt paljon ja päässyt hyviin asemiin, jonka turvissa voi tehdä lisämobilisaation ja sitten jatkaa hyökkäystä. Natottajat ovat todella lapsellisia, kun eivät tätä tajua.

 

Natottaja on kuin hullu nyrkkitappelija, joka järjestää juhlat, kun menetti tappelussa ”vain” toisen kätensä samalla, kun hyökkääjä sai vain mustan silmän. Venäjä on tehnyt alkuresurssiensa kannalta strategisesti täysin oikein. Olennaista nimittäin oli keskittää sotilaita toisaalta puolustamaan maasiltaa ja toisaalta valmistautua hyökkäämään Donbassissa kahden jäljellä olevan puolustuslinjan läpi.

 

 

 

 

3. Bakhmutin ja Avdiikan avainkaupunkien saartaminen

Ukrainan Donbassin toinen linnoiterintama on saatava murtumaan ennen Venäjän suurhyökkäystä. Tämän vuoksi Venäjä on tehnyt kaikkensa saadakseen kaksi erittäin linnoitettua Ukrainan Gordionin solmua eli avainkaupunkia: Bakhmutin ja Avdiikan. Niiden suora valtaaminen on tieytsti mahdotonta ilman massiivisia tappioita. Niinpä Venäjä on toisaalta tykittänyt ja pommittanut niitä maan tasalle ja toisaalta askel askeleelta saartanut niitä.

 

Näiden saarrostuksessa on ollut myös se hyöty, että Ukrainan kieltäytyessä perääntymästä näistä kaupungeista on tullut lihamyllyjä, joissa tykityksellä ja pommituksella tuhotaan kymmeniä tuhansia Ukrainan parhaita sotilaita. Kannattaa muistaa, että tappioista noin 80 prosenttia tulee nimenomaan tykityksestä ja pommituksesta eikä suinkaan mistään silmästä silmään taisteluista.

 

Tässä tarkempi kartta Ukrainan alkuperäisestä kolmesta puolustuslinjasta.

 

Kuvassa linkki lähteeseen

 

 

 

 

Ukrainan rintama romahtamassa? Kuinka tärkeää on Bakhmutin valtaus?

 

 

4. Venäjän etenmisen kolme kärkeä

Alla olevassa kartassa puolestaan näkyy miten Venäjä on sijoittanut eliittijoukkonsa kolmeen kohtaan: 1. Lyman-Siverskin rintamalle 2. Bakhutiin 3. Avdiivkaan samalla, kun se vain sitoo Donbassin pohjoista Kupiansk-Svatova rintamaa ja Donbassin eteläistä Vuhledarin rintamaa.

 

Venäjä siis etenee voimalla laajalla rintamalla eli varsinkin kolmessa avainpaikassa samaan aikaan. Tästä on kaksi hyötyä: Ensinnäkin Ukraina ei pysty siirtämään niiden välillä apujoukkoja. Toiseksi, Naton ylivoimainen tiedustelu ei näin paljon auta ukrainalaisia, kun kerran tullaan joka puolelta päälle.

 

Kyse on siis asteittaisesta koordinoidusta etenemisestä, jossa välillä jonkun kolmesta kärjestä pitää jarruttaa. Samalla myös tehostetaan entisestään lihamyllyefektiä.

 

 

 

 

 

 

 

5. Bakhmutin saartaminen

Ensimmäinen lihamylly oli tietysti Bakhmut. Tässä näkyy miten päivä päivältä verkko kiristyy.

 

 

 

 

 

 

 

Bakhmutin kaatuminen on täysin varmaa, jollei Ukraina tee pelastavaa vastahyökkäykstä. Siitä ei ole kuitenkaan tullut yhtään mitään. Vain suomalaiset natottajat ovat niin tyhmiä, että tosissaan uskovat ukrainalaisten purkavan saarrostuksen.

 

Ukrainan vastahyökkäys epäonnistui. Bakhmutin kaatuminen nyt varmaa! (Suomalaiset sotahullumpia kuin ukrainalaiset?)?

 

 

Niinpä verkko on viime päivinä kiristynyt entisestään. Tässä näkyy miten viime viikolla Etelä-Bakhmut oli jäämässä mottiin.

 

 

 

Niinpä sitten ukrainalaiset ovat joutuneet joka päivä vetäytymään.

 

 

 

6. Avdiivkan saartaminen

Bakhmut on siis erittäin tärkeä avainkaupunki. Natottajat yrittävät kuitenkin koko ajan väittää, ettei se niin tärkeä ole. Ihan huvikseen kymmeniä tuhansia ukrainalaisia on kuollut sen pitämiseksi.

 

Toisaalta on natottajalle puolittainen pointti. Ei Bakhmut niin valtavan suuri tappio olisi, jos se kaatuisi yksin. Mutta mitäs, jos myös Siversk ja Avdiivka kaatuvat?

 

Venäläiset tietysti tämän tietävät ja dominopelin ystävänä nimenomaan etenevät kolmella taholla. Nyt näyttää, että Avdiikka saattaa kaatua jopa ennen Bakhmutia!

 

 

 

 

 

 

 

Avdiikan saarrostus on hyvin dramaattinen siitäkin syystä, että ukrainalaiset ovat sieltä pommittaneet Donetskin kaupunkia jo 8 vuotta! Niinpä siellä todella pelätään saarrostuksiin joutumista. Donetskin miliisin sotilaat eivät taatusti tule antamaan armoa Avdiikassa oleville ukrainalaisille!

 

Viimeisenä parina päivänä monet läntiset asiantuntijat ovat olleet äimän käkenä, kun verkko Avdiikan ympärillä on kiristynyt valtavaa vauhtia. Tässä parin päivän takainen tilanne, joka on käytännössä operatiivinen saarrostus! Eli huolto takkuaa nyt niin pahasti, että Avdiikan kaatuminen on lähes varmaa.

 

 

 

 

Taitaapa olla Avdiikan murhatykittäjä-ukrainalaisille tullut pupu pöksyihin. Tällainen saarrostus on nyt nimittäin hyvin lähellä!

 

 

Suomalaiset ovat varmaan ainoita, jotka vielä uskovat Ukrainan voittoon. Suomalaiset ovat myös nykyään maailman sotahulluin kansa. Miksi? No, koska toisaalta valtamedia levittää sotapsykoosia ja toisaalta kukaan ei pistä kunnolla vastaan. Tässä esimerkkiä siitä miten sotahulluille natottajille pitäisi puhua.

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

28 thoughts on “Tuplamotti: Ukrainan rintama romahtamassa sekä Bakhmutissa että Avdiivkassa!

 1. Emme tule koskaan unohtamaan satanistisia amerikkalaisia ja brittiläisiä loiseläimiä, sekä yhtä ryhmää. Heidät tullaan kaikki muistamaan. He ovat täyttä sairasta syöpää.

  Oletko koskaan kuullut miten imperialistisia amerikkalaisia ja brittiläisiä eläimiä hävettäisi miten he massamurhaavat ja raiskaavat naisia ja lapsia, kiduttavat sekä pyörittävät maailman huumekauppaa? Et koskaan. He ovat kaikki täysin avoimen YLPEITÄ tästä, varastamisistaan, ryöstämisistään, vaaleihin sekaantumisistaan jne.

  Kuten Donald Trumpikin julisti vasta Syyrialle: Antakaa öljy. Haluamme öljyn.

  Miljoonia lapsia on tapettu Irakissa, Kuubassa ja lukuisissa, lukuisissa maissa ja heistä on tehty amerikkalaisten ja brittiläisten, sekä heidän lähimmän liittolaisensa seksiorjia.

  1. Viimeinen kappale. Ja nyt paskamediat tekevät metelin lasten siirroista Ukrainan itäosista Venäjälle. Eihän Ukrainan lapsilla ole edes ruokaa, vaikka maa on maailman suurin viljantuottaja.

 2. Montako kuukautta ryssät on jo yrittäneet vallata Ukrainaa ja missä on tulokset? Ei ryssistä ole sodankäyntiin. Siviilejä ryssät kyllä osaa murhata ja kiduttaa.

  1. Hah hah! Jos siviilit ovat niin tärkeitä, niin miksi Ukrainan esinahaton natsipresidentti ja valenatsit eivät koskaan aloittaneet evakuointeja, kun denazifikaatio alkoi?

   Miksi Venäjän armeija tuli rajan yli ilman minkäänlaista vastarintaa? Ai niin Ukraina on osa liberaalia demokratiaa ja eurooppalaista unelmaa, jossa rajat on auki!

   Talvisodassa suomalaiset sentään pysäyttivät ja tuhosivat vesikauhuiset ukrainalaiset Raatteentien mottiin!

   Laiton Lehti voisi tehdä artikkelin, jossa on videoita denazifikaation alusta, jolloin raja-asemilla oli täydellinen ruuhka päällä, kun Venäjän armeija vyöryi yli. Tykistökeskityksillä nämä rajan ylitykset olisi voinut pysäyttää, mutta jostain syystä valenatsit eivät kyenneet siihen!

   On syytä muistaa, että denazifikaation alussa valenatseilla oli ihan hyvä tykistö ja tämän myönsi myös Suomen armeijan päällystö.

  2. Etkä sinä osaa lukea, tai ajatella. Parempi tuhota ensin Ukrainan armeija ja edetä hitaasti. Ukraina on jo hädissään joutuessaan pakkovärväämään miehiä kaduilta.

  3. Minä veikkaan että sota on ohi ennenkuin toukokuu loppuu. Siihen mennessä Ukraina on pilkottu. Onhan Kiova ja Puola käynyt jo kuukausua neuvotteluita Puolan entisten alueiden palauttamiseksi. Miksi siis Ukraina ei voisi luopua entisistä Venäjän alueista jotka Lenin antoi Ukrainalle?

 3. Näissä paikoissa tapahtunut romahdus: Aardvark, Vussavussa. Täällä menee vielä hyvin: Cucumberzone, Gulashtown. Voisi mennä paremminkin: Jurassicpark, Strawberryalarmclock. Näistä ei tietoa: Akknejatel, Omohnutiv.

 4. Venäjä panosti todella paljon myös eliittisotilaitaan vallatakseen heti sodan alussa Kiovan, mutta se ei lopulta onnistunut. Sitä ei voi kuitata vaan jonain harhautuksena vaan se oli yksi kolmesta pääsuunnasta ja kun Kiovaa ei saatu niin pohjoisesta vetäydyttiin lopulta pois.

 5. Venäjän on pakotettava Zelensky sovintoon ajamalla Ukrainan joukot pois Donbassista. Sota ei lopu niin kauan kun Ukrainalla on varaa isotella.

  1. Amerikkalaiset ja brittiläiset, sekä yhden ryhmän sairaat rikolliset eivät tule lopettamaan. Seuraavaksi ovat vuorossa suomalaiset.

 6. Venäjä on myös lisännyt merkittävästi lennokkien käyttöä ja kaikki viittaa siihen, että niiden käyttöä tullaan lisäämään vielä lisää. Esim. Lancet-droneilla on tuhottu paljon valenatsien tykistöä viime aikoina.

  Jos Venäjä saa aikaiseksi triplamotin, niin sitten suvakit ovat hyvin, hyvin raivoissaan!

  Denazifikaatio ja suvakkien ulina on parasta mitä nyt voi tapahtua!

  Suvakit ovat pikkuhiljaa alkaneet tajuamaan, että itse asiassa Venäjä käy vallankumouksellista taistelua tällä hetkellä ja he ovat vasta aloittelemassa!

 7. Me tulemme muistamaan satanistiset amerikkalaiset, britit ja yhden ryhmän. Heitä ja heidän rikoksiaan ei tulla koskaan unohtamaan.

 8. Natottajien ja suvakkien psyykkeet eivät tule kestämään. Varmaan selittävät, että no tämä oli hallittu vetäytyminen ja täysin suunniteltu juttu, ei rintaman totaalinen romahdus ole niin tärkeää ja dramaattista tai on tämä joka tapauksessa moraalinen voitto.

 9. Naton liittouman idioottiarmeija on nyt alistanut ja jyrää suomalaiset, koska heikon itsetunnon omaavat suomalaiset oikeasti luulevat brittien ja amerikkalaisten olevan jotenkin ”älykkäämpiä” ja ”parempia”, vaikka kyse on pelkästä suuresta egosta ja itsekehusta. He ovat aina niin täynnä itseään ja itsekehuisia narsisteja, että huonon omatunnon omaavat suomalaiset näkevät amerikkalaiset ja brittiläiset idiootit jotenkin ”älykkäämpinä”, vaikka tämä ei pidä mitenkään paikkaansa.

 10. Iziumistakin tulee nopeasti mongolikaruselli, kun ukrainalaisille tuleekin hätä perääntyä ja takana onkin leveä joki estämässä pakoa. Venäläiset tekevät sielläkin varmaan uuden etenemisen, kuten myös etelärannikko voidaan helposti valloittaa, sekä laajentaa Transnistriaan ja kohta Moldovaan, kun amerikkalaiset, brittiläiset ja yksi ryhmä eivät tajua milloin kannattaa lopettaa.

 11. Hyvät ystävät, kai te nyt tiedätte että Marcon tehtävä on sotia Suomen rotua vastaan, kun itse on Hollantilainen perimä-mulkero! Hän ajaa suomen suohon ja palaa sekasikiö-maahansa rahat taskussa. Eikä siinä vielä kaikki hän jatkaa teidän huijaamista vaikka olisitte suihkussa, sillä kaikki ajattelu on loppuun tulevaksi tehty, niin ei voi syyttää! Huomioikaa tämä, ja myös hän lähtee kun aivopesu valmis, omaan geeni-maahansa. Varokaa tuota petoa, uskokaa totuutta, en minä huvikseen varoita!

   1. No Marco eli sinä Nimetön et nyt ainakaan ole mitään hyvää tehnyt suomalaisille etkä tule koskaan tekemäänkään ellet sitten päätä poistua sinne Hollantiin.

   2. Voi pojat, auttanut teitä poloja ymmärtämään puolustaa valkoisia. Sininustien tiedonantaja, valkoisten välittäjä suur-ruhtinas lähettiläs.
    Mitäs itse olet muuta kuin tänne oksentanut?

 12. GLOBALISTIT murhaavat VIATTOMIA ihmisiä joihin voi JOPA sisällyttää ainakin OSAN siitä GLOBALISTI-NATO:n kouluttamista SOTILAISTA, jotka ovat KUOLLEET ja RAMPAUTUNEET kuluneen vuoden aikana. PUHUMATTAKAAN niistä NOSTOMIEHISTÄ, jotka ovat JOPA säälittävämpiä kuin KANSALLISSOSIALISTISEN Saksan v. 1945 maasta polkaisemat VOLKSSTURM ja HITLER-JUGEND. Syystä, että WANHAT miehet olivat WWI veteraaneja ja LAPSET saaneet FANAATTISEN kansalklissosialistisen kasvatuksen niin, että vm. TAISTELIVAT kuin leijonat viivyttäen PUNA-ARMEIJAN jopa etenemistä ja tehden ASIAT VAIKEAKSI Berliinin rauniokasoissa. Tuo HULLUUS heittää wanhat miehet ja lapset taisteluun vain siksi, että ITSEMURHAN tehnyt Führer Adolf Hitler saa muutaman lisätunnin on ollut WWII:n jälkeisen historian KAUHUESIMERKKI ja ”sivistyneen” lännen erityisen PAHEKSUNNAN kohde läntisessä koulujärjestelmässä, jossa kaikkein SUURIMMAN makustelun aihe on ollut tietenkin HOLOKAUST, jolla länsimaalaisia lapsia ja nuoria on KIUSATTU siinä missä YK Afrikan ”kärpäsnaamoilla” julisteissa, joiuta oli luokkahuoneet TÄYNNÄNSÄ! NÄLKÄ on NÄLKKÄ: Enkä VÄHEKSY sitä kenenkään pöydässä, mutta SENKIN ajoivat ”TIEDOSTAVAT” moraakisaarnaajat MEIDÄN SYYKSEMME. Siis meidän ”RIISTOMAALAIOSTEN!!!” Tuo IRLANTILAINEN Meppi on HYVÄÄ EMÄNTÄAINESTA olkootkin kommunisti. Sillä, jos MIEHESSÄ on VIKAA. Emännän SANANPARREN täytyy olla tuota PLAATTUA, sillä sitä MELKEIN sössisi TARKOITUKSELLA, että saisi kuunnella sellaisia MADONLUKUJA. Niin, että voisi, vaikka ONGELLE LÄHTEÄ!!!

 13. Kaikki Ukrainan propaganda menee länsimaissa läpi.
  Sotarikosten todisteeksikin kelpaa jonkun randomin nimettömän ukrainalaisen kertomus jostain.
  Eikä sillä ettei sotarikoksia tapahtuisi, varmasti tapahtuu molemmilla puolilla.
  Mutta länsimaat ei ole tosiaankaan syytön tilanteeseen.
  Sanna Marinin keuhkoamisestakin tulee mieleen joku aivan mielisairas diktaattori.
  Tämä ei hyvin pääty Suomenkaan kannalta kyllä.
  Nythän meillä mediakin jo kertoo miten pitäisi varautua poikkeusoloihin(sotaan) ”perunat kellarissa ei riitä”
  Meitä ajteaan täysillä sotaan jossa ei ole mitään voitettavaa.

 14. Ihan vaan kaverin puolesta kyselen. Joko se ”tuplamotti” on toteutunut? 😂😂https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/edf6c8c9-375f-44d7-b0ad-ccf9309b96ad

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*