Marco de Wit 6 huhtikuun, 2023

 

Laiton Lehti on kertonut miten toinen Ukrainan kolmesta puolustuslinjasta on kaatumassa, koska sen kaksi tärkeintä Gordionin solmua eli avainkaupunkia, Bakhmut ja Avdiivka ovat saarrostuksessa.

 

Hirttoköysi kiristyy Bakhmutin ja Avdiivkan ympärillä! Missä viipyy Ukrainan lupaama vastahyökkäys?

 

 

Suomalaiset natottajat eivät kuitenkaan lannistu. Heidän mukaansa Bakhmutin saarrolla ja kaatumisella ei ole mitään merkitystä, vaan ukrainalaiset uhraavat vain huvikseen sen puolustamiseen kymmeniä tuhansia sotilaita. Ukrainan presidentti Zelenskykin on lähes maanpetturi, kun kehtaa väittää Bakhutin olevan avainkaupunki.

 

Mutta on natottajilla yksi hyvä kysymys: Jos Bakhmut on jo kuukauden ollut saarroksissa, niin mikseivät venäläiset ole jo sitä täysin vallanneet? Vastaus on yksinkertainen:

 

1. Tunneleita

Bakhmut on täynnä tunneleita, jotka johtavat myös naapurikaupunki Chasiv Yariin. Näin huolto on pystynyt joten kuten toimimaan.

 

2. Lisää joukkoja

Ukraina syöttää Bakhmutiin koko ajan lisää joukkoja. Ei turhaan puhuta lihamyllystä.

 

3. Natsivartioijoita

Bakhmutin rajalle on laitettu pahamaineisia natsipoliisijoukkoja estämään tavallisten ukrainalaisten joukkojen eli tykinruuan vetäytyminen.

 

 

 

3. Ukrainan erikoisjoukkoja

Ukraina on lähettänyt Bakhmutiin myös parhaita kotimaisia ja ulkomaisia erikoisjoukkojaan. Nämä myös hidastavat venäläisten etenemistä rakentamalla jatkuvasti monenlaisia tuli- ja rajäytysansoja. Ei riitä, että venäläiset valtaavat jonkun korttelin. Se pitää myös puhdistaa monista ansoista ja miinoista.

 

4. Venäjän erikoisjoukkoja

Venäjä on nyt vastauksena lähettänyt supersotilaidensa Wagnereiden tueksi armeijan erikoisjoukkoja mukaanlukien laskuvarjo- ja maihinnousujoukkoja. Nämä etenevät koko ajan erittäin vaikeissa olosuhteissa, mutta välttävät suuria tappioita tykittämällä kirjaimellisesti kaiken tieltään.

 

Tässä yksi esimerkki Bakhmutista. Löydätkö korttelista yhtään ehjää taloa?

 

 

 

5. Ukrainan vastahyökkäys

Ukraina uhkailee koko ajan vapauttavansa Bakhmutin vastahyökkäyksellä. Tämä ei välttämättä ole tyhjä uhkaus, koska Ukraina on keskittänyt käsittämättömän paljon joukkoja Bakhmutin ympärille. Eli lähes koko reservinsä, koska joukkoja näyttäisi olevan ainakin 80 000.

 

Kartta näyttää myös miten Bakhmutin sisään on laitettu vierasjoukot, jotka eivät taatusti ikinä uskalla antautua venäläisille.

 

 

 

 

Niinpä sitten Venäjä pelaa varman päälle. Se on valtavasti vahvistanut Bakhmutin ympäristöä Venäjän normaalin armeijan joukoilla samalla, kun erikoisjoukot on pistetty valtaamaan Bakhmutin loppuosat.

 

Itse asiassa Venäjä haluaa, että Ukraina hyökkäisi varsinkin nykyisissä mutaisissa olosuhteissa. Näin Venäjä voisi vihdoin tuhota Ukrainan viimeisetkin tehokkaat reservit.

 

Ukraina pelaakin melkoista uhkapeliä keskittämällä reservinsä Bakhmutiin, koska näin venäläisillä on lähes vapaat kädet saartaa vieläkin tärkeämpää avainkaupunkia eli Avdiivkaa. Katso kuinka vähän joukkoja!

 

 

 

Venäläiset toimivatkin todella järkevästi etenemällä ja saartamalla samanaikaisesti kolmessa rintaman ydinkohdassa: Siversk-Lyman, Bakhmut-Soledar ja Avdiivka-Pervomaiske. Ukrainan reservit eivät mitenkään liitä kaikkien pelastamiseen. Näyttääkin siltä, että Venäjä pyrkii romahduttamaan ne samanaikaisen koordinoidusti, jolloin koko Ukrainan Donbassin rintama romahtaisi samanaikaisesti koko pituudeltaan. Olisiko peräti ideana, että tämä tapahtuisi maan kovetuttua joskus toukokuun loppupuolella, jotta Venäjä voisi sitten pistää pellit auki ja tehdä massiivisen suurhyökkäyksen vallaten puolet tai peräti koko Ukrainan?

 

Joka tapauksessa venäläisten eteneminen on strategisesti kaunista katseltavaa. Varsinkin Bakhmutissa. Tässä kolmella värillä kuvattu etenemistä vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana.

 

 

 

 

Tässä näkyy miten Venäjä on edennyt Bakhmutin tärkeimpien puolustuslinjojen läpi. Nyt ollaan jo lähes rautatieasemalla.

 

 

 

 

Ei kuitenkaan hätää. Natottajien mukaan tämä vain kertoo Ukrainan ylivoimasta: Venäläisethän ovat saartamassa Ukrainan avainkaupunkia eli maailman yhtä kovinta linnoituskaupunkia vain muutaman kilometrin viikkovauhtia! Tämähän vain todistaa Ukrainan voittavan. Nyt voittojuhlat pystyyn!

 

 

12 thoughts on “Hirttoköysi kiristyy: Venäläiset valtaamassa Bakhmutin keskustaa!

 1. Bakhmutissa valenatseilla on koko ajan ollut miesylivoima, mutta jostain syystä he eivät kykene voittamaan. Soledarissa valenatseilla oli merkittävä ylivoima, mutta kuitenkin he hävisivät.

  Ukrainan suurhyökkäys tulee olemaan täydellinen farssi! Mikä avuksi, olisiko Sanna Marinin aika lähteä takaisin Ukrainaan antamaan Putinille selkäsaunan?!!

 2. Miksi ukrit olisivat organisoineet jo kahden donbassilaisia puolustavan journalistin terroristiset salamurhat Venäjän maaperällä elleivät näiden uutisoinnit pitäisi paikkaansa? Venäjän vakaasta etenemisestä kertovat uutiset osuvat pahasti ukrien ja nato-kiihkoisten hermoon.

 3. Monet ovat kummastelleet miksi Venäjän joukot eivät ole katkaisseet Baghmutista ulos johtavaa valtatietä. Sillä on tarkoituksensa. Siitä päästetään läpi pienimuotoiset pakolaisryhmät mutta raskas kalusto ammutaan suorasuuntauksella paskaksi.
  Siitä onkin muodostunut suomalaisille tuttu Raatteentie jossa tuhottiin maahamme hyökänneet ukrainalaisjoukot.

 4. https://www.hs.fi/tiede/art-2000009281194.html

  Historian venäläisten olisi kannattanut aikoinaan eliminoida historian amerikkalaiset ja britit laillisin keinoin. Saman virheen teki Hitler brittien ollessa saarrettuja. Kaikki olettivat näillä eläimillä olevan edes jonkinlainen käsitys moraalista ja arvoista, mutta nämä ovat täysin sairaita, sadistisia ja rikollisia eläimiä, joilla ei ole koskaan ollut edes vähäisintäkään käsitystä mistään moraalista. Jos käännät hetkeksikään kylkeä, amerikkalainen ja brittiläinen puukottavat kylkeen ja myy lapsesi seksiorjiksi tai myy heille heroiinia ja muita huumeita JA on siitä avoimen ylpeä.

 5. Vaikka Venäjä ei ole mikään enkeli, amerikkalaiset ja britit ovat aina koko historiansa sotineet pahuuden Saatanan joukoissa hyvää vastaan. Tässä on jälleen kyse Saatanan pahuuden joukkojen ja Jumalan välisestä sodassa. Satanistiset ja täysin sairaat amerikkalaiset ja brittiläiset eläimet ovat lähes voittaneet hyvän joukot, mutta lopulta Jumala voittaa ja murskaa satanistit ilman armoa.

 6. Vaikka vaalit on käyty ja Suomi kaapattu Natoon niin propaganda ei voi täälläkään vieläkään hellittää sillä juutalaiskoomikon narkosota tarvitsee lisää Suomen aseistusta.
  Give me more money, give me more guns….

 7. Silloin tiedät että apu on mennyt perille kun agregaattisi löytyy Ukrainan eikä Puolan nettikirpputorilta

 8. Mitä KAUEMMIN Ukraina on SAAPPAT JALASSA. Sitä kauemmaksi SUOMALAISTEN MIESTEN vastaanottama ”KUOLEMAN VIESTIKAPULAN” vaihto siirtyy KAUEMMAKSI! On SATA VARMAA, että Suomen UKRANISOINNISTA on PÄÄTETTY jo väh. v. 2014. Suomalaiset sotilaat JÄTETÄÄN samalla tavalla HEITTEILLE WWI kaltaisiin LIHAMYLLYIHIN samalla kun GLOBALISTI MURHAAJIEN kätyri YLE + MUU VALTAMEDIA työntää sotapropagandaa eli TÄYTTÄ PASKAA muka menestyksestä.

  Joka näin JÄTTÄÄ aidon HÄDÄN ja MURHAN pääsemisestä kotirintaman tietoon ja AKATREEMISEEN suomi-tsuhnien VAATIMUKSEEN rauhasta. SOTALAKI KRIMINALOI kaiken TOTUUDEN ja MURHALISTATKIN otetaan käyttöön kuten UKRAINAN DEMIOKRATIASSAKIN. KAIKKI vastarinnan kiisket LÄHETETÄÄN rintamalle MIINANTALLAAJIKSI. Ja kuten NYT Ukrainan MIEHET ovat MURHATUT niin, ettei edes SIITÄJIÄ ole, sillä englantilaisessa lehdessäkin ikäpyramidi jakauma kertoo: MIEHET KAPUT!!!

  TUSKIN 5-vuotiaat ja pienemmät pääsevät ”hommiin” vaan heidät viedään LÄNNEN PEDOFIUILIEN kysiin. RANSKA nostanut asevelvollisuusiän 72-vuoteen. Suomessa jo ”kättelyssä” 65-vuotta! MURHA PIIKKI ja SOTA ovat VALKOISTEN KANSANMURHAN aakkoset!!!

 9. Anna Kontula sanoo Iltalehden haastattelussa, että naton 5. artiklan toimeenpano vaatii kaikkien natomaiden hyväksynnän. Toisin sanoen, jos yksikin natomaa sanoo, ettei auteta, se on siinä. Suomi siis saisi varmemmin apua vaikka solmimalla kahdenvälisen puolustussopimuksen. Eikä tarvitsisi maksaa jäsenmaksuja tyhjästä. Täytyy myöntää, etten tiennyt tuota yksimielisyysvaatimusta, ja natojäsenyyshän on markkinoitu juuri tuon 5. artiklan kautta. 4.4. hehkutettiin, että 5. artikla astuu voimaan välittömästi.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/08605340-1418-41e6-adbd-d10c3709fc2a

  1. Kontula ei siis ole edes lukenut http://www.nato.org svuston artikloja joissa sanotaan ihan selvästi esim. että jokainen maa päättää itsenäisesti osallistuuko konfliktiin ja miten. Ja toiseksi, tuo paljon puhuttu 5. artikla ei sisällä muuta kuin ”Hyökkäys NATo-maata vastaan olisi sama kuin hyökkäisi kaikkia NATO-maita vastaan”. Missä kohtaa tuossa puhutaa mitään sotilaallisesta avusta tai siitä että muut tulevat auttamaan? Siinä todetaan vain se että ”Se on sama”. Eikä mitään muuta.

   Tai sitten Annalta puuttuu luetun ymmärtäminen.

   1. No siis noin minäkin olen ajatellut ja Luin tuon IL:n jutun juuri ennen nukkumaan menoa ja ajattelin, että artiklassa on jokin täydentävä momentti tai klausuuli, jonka mukaan konsensus vaaditaan.Itse pidän merkittävänä kohtaa, jonka mukaan kukin natomaa ryhtyy, ”sellaiseen toimintaan, jonka se arvioi tarpeelliseksi”. Sellainen toimintahan voi olla mitä tahansa taivaan ja maan väliltä. Esim USA ja Iso-Britannia sopivat, että ensin mainittu lahjoittaa vaihtolavallisen Irakin sodasta jääneitä maihinnousukenkiä ja jälkimmäinen kontillisen vähän käytettyjä jalkarättejä.

    5. artikla on aktivoitu vain kerran lokakuussa 2001 WTC-iskujen jälkeen. 18 natomaata osallistui Afganistanin sotaan. Naton kone partioi 7 kk vv 2001 – 2002 välisenä aikana USA:n ilmatilassa (Operation Eagle Assist) ja natolaivasto itäisellä Välimerellä vv 2001 – 16 (Operation Active Endeavour).

    Myös ajatus naton turvallisuuden palauttamisesta yhteistoimin antaa varsin paljon mahdollisuuksia eri skenaarioille. Tavalliselle pulliaiselle se voi merkitä Venäjän armeijan lyömistä rajan taakse, jotta Viljo pääsee istuttamaan perunaa ja jopa Karjalan palauttamista. Suuremmassa mittakaavassa rajoista ja rauhanehdoista voidaan joutua tinkimään. Afganistanin sota päättyi lopulta USA/naton tappioon tai ainakin ei-pysyvään nukkehallitukseen, joka lopulta kaatui USA:n vetäydyttyä. Balkanin sodassa entinen Jugoslavia ei kokonaan siirtynyt natolle/EU:lle, vaan esim Serbia on edelleen Venäjän liittolainen.

    Tuo nato. org sivu ei toimi minun älypuhelimessa, mutta löysin 5. artiklan Wikipediasta. En tosin nyt pysty vertaamaan sanamuotoa.

    ”»Sopimuspuolet sopivat siitä että aseellista hyökkäystä yhtä tai useampaa sopimuspuolta vastaan Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa on pidettävä hyökkäyksenä niitä kaikkia vastaan, ja tämän seurauksensa ne sopivat, että jos tällainen aseellinen hyökkäys tapahtuu, kukin niistä harjoittamalla omalla tai yhteistä Yhdistyneitten kansakuntien peruskirjan 51 artiklan tunnustamaa itsepuolustusoikeuttaan auttaa hyökkäyksen kohteeksi joutunutta sopimuspuolta ja sopimuspuolia ryhtymään välittömästi, yksin tai yhdessä toisten sopimuspuolten kanssa, sellaiseen toimintaan, jonka se arvioi tarpeelliseksi palauttaa Pohjois-Atlantin alueen turvallisuus ja ylläpitää sitä. Jokaisesta aseellisesta hyökkäyksestä ja kaikista toimenpiteistä, joihin sen seurauksena on ryhdytty on ilmoitettava välittömästi Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvostolle. Kyseiset toimenpiteet on lopetettava, kun turvallisuusneuvosto on ryhtynyt tarvittaviin toimenpiteisiin kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden palauttamiseksi ja ylläpitämiseksi»

 10. Ilmeisesti MDW ja hänen propagandansa ei siedä totuutta. Olen yrittänyt linkata tänne totuutta Bakhmutin ” ryssien valtauksesta. Mutta ei kelpaa paskanjauhajalle.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*