Marco de Wit 7 huhtikuun, 2023

 

Tiivistelmä:

A. Toisinajattelijat
1. Geneettinen 2 prosenttia
2. Vapauspuolue
3. Vaaliliitto
4. Pienpuolukentän dominanssi

 

B. Massat
1. Näkyvyys

2. Presidentinvaalit
3. Gallupilla uskottavuutta
4. Ehdokkaat tutuiksi
5. Äänestyslojaalisuuden luominen
6. Polarisaation luominen
7. Jatkuva kampanja
8. Ankkuripuolue

 

 

 

Vapauden Liitto kärsi kovan vaalitappion eikä saanut lähellekään edes yhtä kansanedustajan paikkaa, vaikka sillä oli lukuisia aluevaaleissa menestyneitä ehdokkaita. Lisäksi sillä oli puheenjohtajanaan paljon valtakunnallista julkisuutta persuissa ja kunnanvaltuutettuna saanut Ossi Tiihonen. Laiton Lehti on jo analysoinut vaalitappion syitä Tiihosen osalta.

 

Vihafakta: Vapauden Liiton pj. Ossi Tiihonen olisi päässyt eduskuntaan, JOS olisi yrittänyt tosissaan!

 

 

Mutta entäs koko Suomen osalta? Vapauden Liitto ei halua kertoa. Minkäänlaista perusteellisempaa analyysiä eivät ole tehneet. Tiihonen ei näytä kirjoittaneet asiasta mitään analyysiä edes blogiinsa. Aika järkyttävää, ettei Vapauden Liitolla riitä kantti ja älyllinen rehellisyys analysoida omia virheitään.

 

Ainoa vaalien jälkipyykkiin liittyvä haastattelu on alla olevassa videossa Myytinkertojat-kanavalla, mutta siinäkään ei päästä ollenkaan analyysiin asti. Kerrotaan vain sinänsä hyvin ääntenlaskuun liittyvistä sudenkuopista, mutta myönnetään, etteivät ne voi mitenkään selittää Vapauden Liiton huonoa menestystä.

 

No mikä sitten selittäisi? Ei vastausta, jossa analysoitaisiin heidän vaalistrategiansa puutteet. Toisaalta vaikea analysoida, jos alunperinkään ei ollut mitään yksityiskohtaista strategiaa!

 

Varoitus. Tässä videossa natottava haastattelijakin on niin pihalla, ettei edes tietänyt Ahvenanmaalla olevan kiintiöpaikka Suomen eduskunnassa! Eikä myöskään vakuuta Tiihonen, joka tässä videossa selittää Kristallipuolueen olevan liittymässä Vapauden Liittoon. HALOO! Eihän tuollaista voi sanoa toisesta puolueesta. Ensinnäkin todella törkeää ja toiseksi ei sitä voi mitenkään edes tietää. Mahdollisesta yhdistymisestähän päättäisivät puoluekokoukset!! Vai onko Hippi Lyytikäinen nykyään myös puoluediktaattori?

 

 

 

 

No miksi sitten Vapauden Liitto kaikista hyvistä edellytyksistään ja historiallisen hyvästä markkinaraostaan huolimatta jäi alle prosentin puolueeksi? Yksinkertaista. Kaikista ensimmäisenä pitää katsoa tosiasioita suoraan silmiin: Suomalaiset ovat maailman valtio- ja suurpuolueuskollisin kansa.

 

Evoluutiopsykologia. Osa XV. Lukija: Suomalaisten perverssi harha: Valtiouskovaisuus

 

 

Niinpä jokaisessa eduskuntavaaleissa uusia ja pienpuolueita ei äänestä kuin noin 50 000 – 100 000 suomalaista eli noin 1-2% kansasta. Tästä seuraa, että pienpuolueella on oltava kaksi kohderyhmää: Toisinajattelijat ja massat.

 

A. Toisinajattelijat

Suomalaisista noin 98% on geneettisesti ohjelmoitu äänestämään suuria puolueita ja noin 2% äänestämään pienpuolueita. Tätä geneettistä taipumusta vielä vahvistaa se, että suurpuolueet ja valtamedia väittävät äänten menevän hukkaan pienpuolueita äänestäessä. Niinpä vain se 1-2% geneettinen änkyräporukka uskaltaa äänestää pienpuolueita.

 

Toisinajattelijoiden eli pienpuolueiden äänipotti on historiallisesti jakautunut tasan eli vasemmistolaisilla ja oikeistolaisilla on äänistä molemmilla noin 1 prosentti ja niiden välissä on vielä liberaalit ja piraatit, joiden yhteinen kannatus on myös ollut noin yksi prosentti. (Kaksi prosenttia toisinajattelijoita muuttuu kolmeksi prosentiksi äänestäjiä, koska kolmannes ei Suomessa äänestä lainkaan.)

 

1. Geneettinen kaksi prosenttia

Tämä noin 70 – 90 000 kansalaista on toisinajattelijoiden ydinporukka, joka ihan mielellään vuodesta toiseen äänestää pienpuolueita. Tämä toisinajattelijaporukka siis jakaantuu kolmeen, koska noin kolmanneksella ihmisistä on aina geneettinen taipumus olla asiassa kuin asiassa keskustassa. Eli pyöristetään vähän:

 

1 % eli 25-35 000 ääntä pienpuolueiden vasemmistolle (Kommunistit, feministit, jne.)

1 % eli 25-35  000 ääntä pienpuolueiden oikeistolle (Vapaus- ja kansallismieliset)

1 % eli 25-35 000 ääntä pienpuolueiden keskustalle (Liberaalit, Piraatit)

 

Vapauden kannattajien päämääränä on siis saada pienpuoluekentän oikeiston ja keskustan äänet eli noin 1,5 – 2 prosenttia äänistä.

 

2. Vapauspuolue

Joka vaaleissa kuitenkin tapahtuu suuria heittoja, jos puolueiden sisällä on ristiriitoja. Esim. 2015 kommunistit jakaantuivat kolmeen puolueeseen ja saivat vain 10 000 ääntä eli puolet normaalista. 2019 kansallismieliset puolestaan jakautuivat Hirvisaaren ja Väyrysen takia hyvin moneen puolueeseen.

Onneksi 2023 kansallismielisistä eivät Hirvisaaren Reformi ja Väyrysen luomat Tähtiliike ja Kansalaispuolue olleet enää mukana vaaleissa. Kaiken lisäksi Piraateilla ei ollut juuri ollenkaan ehdokkaita, joten he romahtivat 20 000 äänestä 3000 ääneen. Tässä 2019 vaalien voittajat pienpuoluekentällä.

 

 

Vapauden Liitolla oli siis 2023 vaaleissa uskomattoman hyvä tilaisuus. Kaksi vapausmielistä kilpailijapuoluetta oli poistunut Väyrysen siirryttyä keskustaan ja Kilpeläinen-Katteluksen NYT:iin. Loput Vapauden Liiton kanssa kilpailevat puolueet eivät saaneet asetettua kuin muutaman ehdokkaan!

 

 

 

 

Tie oli siis täysin auki Vapauden Liitolle, joka sai kuitenkin tästä huolimatta vain noin puolet sekä piraattien että monien lopetettujen kansallismielisten pienpuolueiden 40 000 äänipotista. Vapauden Liitto sai siis tästä potista 27 000 ääntä. Loput potista meni suurimmaksi osaksi VKK:lle.

 

VL ja VKK siis jakoivat keskenään Tähtiliikkeen, Kansalaispuolueen ja Piraattien äänet! Äänestäjät eivät muuttuneet, vaan ainoastaan puolueiden nimet. Tämän ymmärtäminen on poliittisen realismin A ja O!

 

3. Vaaliliitto

Heitot pienpuolueiden äänimäärissä ovat usein hyvin suuret, koska niin paljon riippuu ehdokkaiden määrästä ja laadusta. Jos puolueella on vähän ehdokkaita, niin luonnollisesti se ei voi saada ääniäkään. Tämän vuoksi olisi äärimmäisen tärkeää saada vapausmieliset puolueet VAALILIITTOON, jolloin ne voivat yhdistää äänensä samaan pussiin. Se ei ole kuitenkaan KOSKAAN onnistunut eikä onnistunut näissäkään 2023 vaaleissa. Vapauden Liitto kyllä teki vaaliliiton Kristallipuolueen ja SKE:n kanssa, mutta siitä ei ollut paljon apua, koska niillä ei ollut kuin muutamia ehdokkaita.

 

4. Pienpuoluekentän dominanssi

Toisaalta kun katsoo puolueiden suhteellisia äänimääriä, niin huomaa Vapauden Liiton saavuttaneen ensimmäisen tärkeän virstanpylvään nimittäin pienpuoluekentän DOMINANSSIN. Vapauden Liitto dominoi täysin pienpuoluekenttää ja seuraavissa vaaleissa pystyy täysillä listoilla käytännössä kokonaan yhdistämään vapausmielisen kentän eli saamaan noin 40 000 – 50 000 ääntä eli nousemaan lähelle 2 % valtakunnallista kannatusta!

 

Samalla pitää muistaa, ettei se riitä mihinkään. Lätäkössä pieni kala tuntee itsensä valaaksi, mutta se on silti säälittävän pieni kala. Vaikka Vapauden Liitto pystyisi saamaan 2 prosenttia äänistä, niin silllä ei vielä saada ensimmäistäkään kansanedustajan paikkaa. Ei edes Uudellamaalla, jossa muuten jo näissä vaaleissa Vapauden Liiton johtama vaaliliitto jäi hyvin kauas kansanedustajan paikasta. Tiihosen saama vertailuluku oli alle puolet siitä mitä pitäisi olla.

 

Eli vaikka Vapauden Liitto ja sen johtama vaaliliitto yhdistäisi koko vapausmielisen pienpuoluekentän, niin siltikään se ei saisi edes yhtä kansanedustajan paikkaa. Vapausmielisten pienpuolueiden lammikko on vain yksinkertaisesti liian pieni. On katsottava merelle:

 

 

B. Massat

Kertaus: Vapauden Liitto pystyy siis parhaassa tapauksessa yhdistämään kaikki merkittävät vapausmieliset pienpuolueet ja aktivistit joko omaan puolueeseensa tai vaaliliittoonsa ja saamaan noin 2% äänisaaliin. Tämä on suuri ja hieno askel. Tästä on sitten suhteellisen helppo tuplata kannatus houkuttelemalla ääniä massoilta ja varsinkin persuilta. Se onnistuu seuraavasti:

 

1. Näkyvyys

Vapauden Liitto ei ole rekisteröitynyt Matti Meikäläisen mieleen. Tiihonen valittaa jatkuvasti, ettei valtamedia noteeraa heitä mitenkään. No, ei tietystikään. Niinpä pitää luoda lähes jokaisen suomalaisen tavoittava oma media mm. vaalilehdellä. Ikävä kyllä tätä Tiihonen ja Vapauden Liitto ei lukuisista pyynnöistä huolimatta suostunut tekemään.

 

Myyrien valtakunta. Osa XVI: Miksi vapausmieliset puolueet eivät jaa vaalilehteä? Sabotaasia vai liian kallista?

 

 

2. Presidentinvaalit

Onneksi Ossi Tiihosen henkilökohtainen äänisaalis 2100 ääntä on sen verran suuri, että hänellä on vielä poliittinen uskottavuus tallella. Varsinkin, kun voi korostaa, että puolue perustettiin vasta vajaa vuosi sitten. Lisäksi persujen puheenjohtajakisaan osallistuminen antoi hänelle myös todella paljon poliittista pääomaa. Niinpä Tiihosen ehdottomasti kannattaisi lähteä ehdolle presidentinvaaleihin. Tämä olisi loistava tapa saada valtavasti julkisuutta sekä Tiihoselle että Vapauden Liitolle, joka voisi siis toimia myös kansanliikkeen nimellä.

 

Tiihonen pystyisi luultavasti päihittämään jopa Soinin, joka ensimmäisessä presidentinvaaliehdokkuudessaan 2003 sai 3 prosentin äänimäärän. Tuo Soinin esiintyminen presidentinvaaleissa toi perussuomalaiset ensimmäistä kertaa kunnolla valtakunnan julkisuuteen ja aukaisi portin nopeaan kasvuun. Saman se varmasti tekisi myös Tiihoselle ja Vapauden Liitolle varsinkin, jos he korostaisivat Suomen itsenäisyyttä, puolueettomuutta, perhearvoja ja koronarokotteiden synnyttämää ylikuolleisuutta, joka taatusti jatkuu vielä ensi tammikuulle. Tiihonen voisi siis esiintyä todellisena vaihtoehtona konsensustyrannialle.

 

Ainoa ongelma olisi 20 000 nimen kerääminen, mutta sekin olisi täysin mahdollisuuksien rajoissa VARSINKIN, jos jakaa vaalilehteä. Sen välissä voisi nimittäin olla kannatuslappu. Tarvittaessa Tiihonen voisi rahamiehenä myös helposti ostaa oikeuden jakaa kannatuslappuja myös muiden sanomalehtien välissä. Näinhän Väyrynenkin sai helposti omat korttinsa kokoon viime presidentinvaaleissa ja pärjäsi hyvin niissä.

 

Tiihosen pitäisi jo nyt yhdessä Vapauden Liiton kanssa alkaa keräämään vaalitiimiä. Erityisen tärkeää olisi valita maakunnalliset vaalitiimien johtajat. Useimmat voisivat olla Vapauden Liiton ääniharavia, jotka myös näin saisivat lisää julkisuutta sekä valta- että vaihtoehtomediassa. Presidentinvaalit olisivat näin myös valmistautumista kunta- ja eduskuntavaaleihin.

 

Presidentinvaaleihin on enää aikaa 9 kuukautta! Vaalikampanjan pitäisi siis alkaa jo kolmen kuukauden kuluttua.

 

 

3. Gallup-kannatuksella vakavasti otettavaksi

Presidentinvaaliehdokkuudella ja valtakunnallisella vaalilehdellä pystyttäisiin pääsemään suoraan yhteyteen massojen kanssa. Jos lehti jaetaan miljoonaan talouteen, niin taatusti vähintään muutama prosentti alkaisi kannattamaan Tiihosta presidentiksi ja yleensäkin Vapauden Liittoa! Lisäksi vaalilehti entisestään yhdistäisi vapausmielistä pienpuoluekenttää. Tällöin olisi jo ihan realistista puhua siitä maagisesta 2-3 prosentin kannatuksesta, joka on myös Liike Nytillä.

 

Tämä tarkoittaisi, että Vapauden Liiton kannatus NÄKYISI GALLUPEISSA! Eli myös presidentinvaaligallupeissa. Se antaisi valtavan boostin vapausmielisille ja lisäksi tekisi Vapauden Liiton USKOTTAVAKSI myös massoille.

 

Tällöin Tiihosen olisi mahdollista saada presidentinvaaleissa useiden prosenttien kannatus ellei vieläkin enemmän. Joka tapauksessa Vapauden Liiton olisi helppo sitten nousta seuraavissa eduskuntavaaleissa samalla tasolle kuin Kristillisdemokraatit, jotka saavat joka vaaleissa 3-4 % äänistä ja 5-6 kansanedustajaa!

 

 

4. Ehdokkaat tutuiksi

Matti Meikäläiselle ei kuitenkaan välttämättä riitä, vaikka 1. kuulisi Vapauden Liitosta ja 2. tajuaisi sen ehkä nousevan eduskuntaan. Lisäksi Vapauden Liiton puheenjohtajan tai ainakin joidenkin sen 3. ehdokkaiden pitää jotenkin henkilökohtaisella tasolla puhutella äänestäjää. Valtamedian poliitikoista Matti Meikäläisellä nimittäin on sentään joku makumielipide sen perusteella mitä on heistä lukenut ja televisiossa nähnyt. Joistakin hän pitää ja joistakin ei. Eli äänestää sellaista valtapoliitikkoa, josta pitää.

 

Niinpä Vapauden Liitonkin pitää tuoda monenlaisia persooniaan esille vähintäänkin vaihtoehtomedian ja erilaisten tempausten ja mielenosoitusten kautta käyttämällä tehokkaasti hyväksi sosiaalista mediaa ja varsinkin jatkuvia striimejä ja katutapahtumia. Pitää olla monia – jokaiselle jotain tyylillä – ehdokkaita. Johtavien ehdokkaiden pitää vähintään kuukausia ja mieluiten vuosia ikäänkuin elää Tosi-TV-sarjassa. Luonnollisesti presidentinvaaleihin osallistuminen helpottaisi tätä valtavasti varsinkin puheenjohtajan ja hänen vaalitiiminsä osalta.

 

Pyynnöistä huolimatta Vapauden Liitto ei järjestänyt paljon striimejä edes eduskuntavaalikampanjan loppumetreilä. Sen sosiaalisen median kampanjakin oli niin surkea, että jopa persunuoret ja demarit voittivat heidät täysin mennen tullen. Kaiken kukkuraksi puheenjohtaja Tiihonen ei striimannut itseään juuri lainkaan. Siis juuri missään. Omalla kanavallaankin Tiihonen on viimeksi puhunut yli vuosi sitten! Tarkista, jos et usko.

 

Huhujen mukaan Vapauden Liiton mediastrategia olisi rakennettu kahden asian varaan: Ensinnäkin valtamedian kritiikkiin vastaamiseen, mutta sitä kritiikkiähän ei koskaan tullut, kun Vapauden Liitto vaiettiin kuoliaaksi. Toiseksi, sosiaalisen median strategia kuulemma rakennettiin Tokentuben ympärille. Tämä ei voi olla totta. Tiihonen ja Vapauden Liiton johto eivät voi olla sentään niin tyhmiä. Vai voivatko sittenkin?? Tähän viittaisi Tokentuben älyttömän iskulauseen ”Perseily loputtava” -iskulauseen käyttö koko Vapauden Liiton iskulauseena!!!

 

Lisäksi tuo iskulause ilmaistiin tyyliin: Äänestä meitä. Emme ainakaan ole huonompia perseilijöitä kuin muut! Tuollainen roskaväkimäisen alhaisen ÄO:n vaaliviesti ei ole pelkästään noloa, vaan todella sairasta. Edes psykoosissa pyörivä Turtiainen ei keksisi mitään noin älytöntä!

 

Täytyy vain toivoa, ettei Tiihonen käytä tuota iskulausetta myös presidentinvaalikampanjassaan!

 

Jytkyn resepti: Suuri vaaliliitto ja asiajulkisuutta! Heräteltävä kansaa totuudella eikä alatyylisyydellä!!

 

 

Kaikista tehokkainta olisi tietysti yhdistää vaalilehti, sosiaalinen media ja mielenosoitukset yhteiseksi mediapaketiksi, jossa kaikki kolme osaa tukevat toisiaan. Jostain syystä Vapauden Liitto ei eduskuntavaaliaikana kuitenkaan suostunut järjestämään ensimmäistäkään mielenosoitusta. Ei vaikka nyt siihen olisi ollut tuhannen taalan paikka.

 

Myyrien valtakunta. Osa XIX: Polpo takavarikoi kurdien Erdogan-nuken! Vapauspuolueet hiljaa, koska täynnä Nato-myyriä?

 

 

Vapauden Liiton eduskuntavaalien mediastrategian kolmesta ydinpalikasta siis yksi oli surkea (sosiaalinen media) ja kaksi puuttui kokonaan: Ei ensimmäistäkään vaalilehteä eikä ensimmäistäkään mielenosoitusta. Tämä on jo niin käsittämätöntä, että herää epäilys sabotaasista tai idiotismista.

 

 

5. Äänestyslojaalisuuden luominen

Ei auta vaikka Matti Meikäläinen 1. tietäisi puolueesta ja 2. ottaisi sen vakavasti ja 3. symppaisi jotain sen ehdokasta. Lisäksi hänen pitää myös olla 4. sen verran lojaali puolueelle ja ehdokkaalle, ettei äänestä muiden puolueiden ehdokkaita. Tässä tullaan äärimmäisen tärkeään asiaan eli positiiviseen ja negatiiviseen ryhmäkeskeisyyteen. Ei nimittäin riitä, että pitää omasta ryhmästään, vaan pitää myös inhota ja vähintään vieroksua muita ryhmiä! Vain tällöin oma ryhmä eli myös oma puolue voi pitää kasassa omat kannattajansa ja saada heidät äänestämään omaa puoluetta.

 

Hyvä esimerkki ovat Kristillisdemokraatit, jotka ovat ehdottoman lojaaleja omalle puolueelleen vuodesta toiseen. Miksikö? Koska pitävät muita syntisinä puolueina! Sama juttu RKP:llä, joka puolustaa ruotsinkielisten ylivaltaa alkuasukkaita vastaan. Tai Vihreillä, joiden peruskannattajakunta pitää muita puolueita Äiti-Maan raiskaajina.

 

Vapauden Liitto ei kuitenkaan suostu äänekkäästi puhumaan mitään todella negatiivista muista puolueista tai edes pahimmasta kilpailijastaan eli persuista. Ei vaikka persut ovat ilmiselvästi valeoppositio, jolla on ollut keskeinen rooli koronatyranniassa, ylikuolleisuudessa, sotahulluudessa, kulttuurimarxismissa ja vihreässä siirtymässä, jota muuten kannattavat ihan avoimesti.

 

Kaiken kukkuraksi persuilla on vielä äänestyskoneet, joita johtaa Suomen tappaja. Vapauden Liitto on tästäkin ollut hiiren hiljaa, vaikka väittää vastustavansa äänestyskoneita.

 

Myyrien ja Vapaaherran Valtakunta. Osa XXI. YLE: Matti (”CIA”) Putkonen pomoilee taas persuissa!

 

 

Vapauden Liitto ei halua syyttää persuja valeoppositioksi. Niinpä on ihan selvää, että totta kai monet Vapauden Liitosta pitävät äänestävät kuitenkin lopulta persuja varsinkin, kun valtamedia innostaa heitä ”taktiseen äänestämiseen” yms. älyttömiin tekosyihin olla suuremman puolella.

 

 

6. Polarisaation luominen

Ihmisten perusvaistona on AINA olla suuremman ja voittajan puolella. Massat eivät oikeasti halua olla pienen puolueen puolella, ELLEI tilanne ole polarisoitunut. Polarisaatio nimittäin saa myös aina pienenkin näyttämään suurelta. Se myös innostaa ihmisiä valitsemaan puolensa eli valitsemaan kuka on hyvis ja pahis.

 

Jos Vapauden Liitto haastaa persut ja muut valtapuolueet, niin tällöin Vapauden Liitto antaa itsestään suuren ja voimakkaan kuvan. Samalla se myös PAKOTTAA ihmiset valitsemaan puolensa, jolloin osa taatusti äänestäisi Vapauden Liittoa. Vaikka se olisi vain kymmenes massoista, niin silti se olisi valtava äänimäärä.

 

Tämä polarisaatioprosessi voisi toimia Vapauden Liitolla erityisen hyvin, koska sen puheenjohtaja Ossi Tiihonen osallistui aikanaan persujen puheenjohtajavaaleihin. On ikäänkuin käytävä aina uudelleen puheenjohtajavaalit, koska tämä toisi valtavasti lisää kiinnostusta ja samalla kannatusta Vapauden Liitolle. Tätä vielä helpottaa se, että monet muutkin johtavat Vapauden Liiton ehdokkaat ovat tulleet persuista. Näin olisi hyvin helppo uskottavasti tuomita persut pettureina ja takinkääntäjinä, jotka myyvät Suomen globalisteille.

 

Tosin näyttää siltä, että nämä ex-persut KIELTÄYTYVÄT haastamasta persuja. Osittain syynä voi olla halu tarvittaessa siirtyä ja palata persuihin sitten kun siellä valta vaihtuu. Nämä ex-persut haluavat siis pitää takaportin auki takaisin persuihin. Kerran persu aina persu.

 

 

7. Jatkuva kampanja

Vaikka saisit Matti Meikäläisen joskus 1. huomaamaan puolueen ja 2. ottamaan sen vakavasti, 3. symppaamaan sen ehdokkaita, 4. tuntemaan lojaalisuutta ja 5. sisuuntumaan polarisaatiosta, niin tällä ei olisi mitään hyötyä, jos pitkässä juoksussa puolue unohtuu tai siirtyy ajatuksissa taka-alalle. Massojen muisti ja into on nimittäin äärimmäisen lyhyt. Tämän vuoksi puolueella ja varsinkin sen puheenjohtajalla pitää olla KOKO AJAN julkisuuskampanja käynnissä.

 

Ikävä kyllä Vapauden Liitto ei Liberaalipuolueen tavoin laatinut mitään leikkaus- tai säästö/tulolistaa tai muitakaan yksityiskohtaisia ohjelmia. Olisi äärimmäisen tärkeää, että Vapauden Liitto tekee varjobudjetin ja myös sekä varjohallituksen että varjokunnanhallitukset. Tämä olisi sekä älyllisesti rehellistä, että myös toisi julkisuutta, kunhan varjobudjettia ja varjohallituksia hyvin mainostetaan.

 

Varsinkin puheenjohtajan pitää Vennamon ja Soinin tavoin jatkuvasti olla julkisuudessa ja jatkuvasti kiertää ympäri maata kaikissa kissanristiäisissä. Muussa tapauksessa ihmiset unohtavat ja alistuvat valtamedian aivopesuun. Tämän näkee myös alla olevasta kannatuskaaviosta.

 

Persujen kannatus lähti laskemaan sekä koronatyrannian että himonatotuksen alussa, mutta PALAUTUI lopulta vanhalle tasolle. Tämä johtuu siitä, että kukaan ei ollut huomauttamassa persuille heidän takinkäännöistään. Valtamedia pystyi yhdessä valeoppositio persujen kanssa luomaan uuden todellisuuden eli siirtämään poliittista keskustaa taas lähemmäs tyranniaa ja sotaa.

 

 

Kuvassa linkki Wikipediaan

 

 

8. Ankkuripuolue

Ainoa keino estää jatkuva siirtyminen kohta tyranniaa ja sotaa on olla ANKKURIpuolue, joka jatkuvasti haastaa suurpuolueita ja varsinkin valeoppositio persuja paljastaen ja pitäen kovaa ääntä takinkäännöistä ja orwellilaisesta kehityksestä. Muuten siitä tulee uusi normaali.

 

Jatkuva haastaminen ei ole vaikeaa, kunhan vain osallistuu täysillä KAIKKIIN vaaleihin presidentinvaalit mukaanlukien. Tällöin on vaalikampanja koko ajan päällä. Itse asiassa presidentinvaaleihin osallistumisen ei pitäisi edes olla raskasta, koska hyvä puheenjohtajahan JOKA TAPAUKSESSA kiertää maata koko ajan.

 

Kansanedustajan saaminen ei siis ole vaikeaa puolueelle, kunhan se on ahkerien taistelijoiden puolue. Tähän mennessä Vapauden Liitto on kuitenkin ollut sovinnollisten nöyristelijöiden puolue, joka ei tosissaan haasta ketään, vaikka suomalaisia myrkytetään ja asetetaan suurvaltojen taistelukentäksi.

 

Mielenkiintoista nähdä tuleeko Tiihosen ja Vapauden Liiton asenne muuttumaan. Kansanedustajien paikkoihin ei tarvittaisi muuta kuin tahtoa, järkeä ja sisua.

 

14 thoughts on “Top 7 Vapauden Liiton vaalistrategian virhettä. Korjattavissa presidentinvaaleihin osallistumalla?

 1. Aikaisemmin jopa kaikki suvakit seurasivat joka päivä Marcon, Marin ja muiden tosi-tv:tä ja lähetykset olivat valtavan suosittuja! Jopa poliittinen poliisi alkoi pelästymään lähetysten suosiota ja aitokansallismielisten näkyvyyttä.

  1. Ei enää, hän ei ole suosittu kenties tai pelkää Polpon vievän linnaan. Junes ei pelkää! Onko Marcosta tullut rauhallinen vanhus kun ei mennytkään ”nukkeilemaankaan”? Kysymyksiä maailma täynnä.

 2. Sen teorian mukaan jossa asioilla on noin. 30% kannattajia ja vastustajia ja se loput 40% koostuu ihmisistä joilla ei ole omaa kantaa ja lammasmaisesti menevät sen hyväksyttävämmän tai omaa näkemystään äänekkäämmin esillä pitävien ihmisten näkemyksen mukaan vaikka olisivatkin sisimmissään sitä mieltä ettei tuossa ole mitään järkeä. Esimerkkinä 40%:sta tästä mainittakoon kaikki ne ihmiset jotka vielä vuosi sitten laittoivat sen taskun pohjalla pyörineen maskin päähänsä kaupassa käydessään vain siitä syystä että monella muullakin oli naamavaippa päässä mutta eivät pitäneet sitä missään muualla.

  Se mitä yritän tässä sanoa on että tuossa edellä mainitussa 40%:n valtamedialammas/NPC katraassa on paljon väkeä joka on todella lähellä sitä että tulisivat sen ”väärin ajattelevan” 30% matkaan jos he vain pitäisivät kantaansa hieman vahvemmin esillä. Esim. nuo edellä mainitut maskin vain ja ainoastaan kaupassa käydessään päähänsä laittaneet olisivat heittäneet maskit roskapönttöön jos me ”denialistit” olisimme pitäneet hieman isompaa älämölöä myös somen ULKOpuolella.

  Tästä pääsemme mielestäni yhteen vapaus-skenen perusongelmista; me vain pallottelemme tietoa/totuuksia niiden ihmisten välillä jotka ovat jo asioista tietoisia ja ovat muutenkin ”hereillä” sen sijaan että altistaisimme mahdollisesti käännytettävissä olevia ihmisiä sille.

  Toinen asia mitkä mielestäni usein unohtuu ihmisiltä varsinkin täällä skenen sisällä on se että kaikki eivät ole 24/7/365 somessa. Ivan Puopololla on ollut tästä hyvä esimerkki jota hän on monissa videoissaan käyttänyt, hänellä oli tuhansia tykkäyksiä ja jakoja saanut twitter-postaus joka näin Suomen tasolla on kova saavutus mutta tästä huolimatta yli 95% suomalaisista ei ole sitä nähnyt tai ollut siitä ollenkaan tietoisia.

  Sen jakamasi Ossi Tiihosen twiittauksen kohdalla tuo luku on vielä karumpi ja tätä hyödyllisempää olisi että näyttäisit näitä vaihtoehtomedioiden juttuja käännytettävissä oleville oikean elämän puolella vaikket siitä niitä elintärkeitä sometykkäyksiä saakkaan. Oleellinen pointti tässä on se että jos valtamedian toimittajat ovat täysin omassa kuplassaan niin niin olemme mekin.

  Tätä samaa logiikkaa pitäisi käyttää myös politiikassa ja puoluekentällä. Tämäkin artikkeli sisältää ajatusvirheen siitä että vain persujen joukosta voisi saada ihmisiä käännytettyä ja vain persujen kanssa pitäisi kilpailla samoista äänestäjistä. Niin hullu minäkään en ole että väittäisin että Virheiden tai demarien äänestäjät olisivat käännytettävissä mutta väitän että Keskustan ja Kokoomuksen puolelta kannatusta voisi löytyä puolueiden konservatiivisempien edustajien ja kannattajien puolelta varsinkin nyt kun tuo konservatiivisiipi on molempien puolueiden sisällä on yhtä heikossa hapessa kuin Suomi-neito maailman geopoliittisella kartalla.

  1. Kiitos. Joo toki kannattaa yrittää persujen käännyttämisen lisäksi myös yrittää käännyttää joitain keskustalaisia ja kokkareita. Riippuu tietysti aiheesta. Äänestyskoneet tuomitsemalla voi saada ääniä sekä persuista että keskustasta, koska molemmat sellaisen omaavat. Taloudellista vapautta eli kartellien vastaisuutta korostamalla puolestaan kannattaa kosiskella kokoomuslaisia ja NYTläisiä, jne. Vapauspuolueaihe on siitä hyvä, että voi kosiskella monia ryhmiä.

   Fakta kuitenkin on, että persuista on helpoin saada se suurin lohkare, koska ensinnäkin persuissa on ollut niin paljon takinkääntöjä ja toiseksi persuissa on muutenkin liikkuvampia äänestäjiä kuin muissa puolueissa.

   Btw, suomalaisissa on se erikoinen ilmiö, että keskustelu helposti degeneroituu saivartelukis. Ihan kuin monilla suomalaisilla olisi vaikeutta tajuta pääpointteja. Aina halutaan selittää toisaalta, mutta myös, jne. Tämäkin kertoo metsästäjä-keräilijöille tyypillisestä sosiaalisesta puoliautismista, jossa ei usein nähdä kokonaisuuksia, vaan jäädään kiinni johonkin yksityiskohtaan eräänlaiseen looppiin.

   Lievä autismi tai siis lievä asperger on erittäin hyödyllinen piirre oltaessa tekemisessä fyysisen ympäristön kanssa rakentaessa ja remppaillessa, mutta hyvin haitallinen yritettäessä hahmottaa sosiaalista todellisuutta.

   1. Ylivoimaisesti suurin ongelma on se ettei kusetetuksi tullut suomalainen yksinkertaisesti vaan myönnä tulleensa kusetetuksi. Ei edes itselleen vaikka on tilanteen ymmärtänyt. Koko ongelman olemassaolo kiistetään, siis myös itseltään ja jatketaan pään hakkaamista seinään vähintään samalla voimakkuudella mitä aikaisemminkin. Tämä toimintatapa on meille heränneille täysin käsittämätön mutta näin se nyt vaan menee. Tilanne on vähintäänkin epätoivoinen eikä asiaa ainakaan helpota yhä rajumpaa (sota)propagandaa puskeva mediapooli joka ei jätä uhreilleen hetkenkään hengähdys rauhaa.

    Massanmuodostus eli psykoosi on edennyt jo niin pitkälle ettei mikään auta. Yrittää toki on pakko mutta niin että oma mielenterveys ei kärsi sillä sekin vaara on otetrava huomioon näiden mieleltään järkkyneiden retardien kanssa toimiessa.

 3. Jos pääset mukaan presidentinvaaleihin ainoana eduskunnan ulkopuolisena ehdokkaana (poislukien ehkä Väyrynen jos ei ole keskustan ehdokas) niin se on jo itsessään suuri saavutus, osoittaa kuka on oppositiokentän kuningas ja kenenkään on enää vaikea sivuuttaa. Voit olla hyvässä lykyssä jopa ainoa EU ja Naton vastainen ehdokas ja se olisi iso juttu jolla pystyisi luomaan koko maahan tilanteen itsenäisyys vastaan globalismi ja oppositio vastaan eduskunta.

  1. Nimenomaan!! Jos Väyrynen sattuu vaaleissa mukana olemaan, niin se ei välttämättä olisi ongelma, koska niin moni itsenäisyysmielinenkin häntä inhoaa, että ääniä silti riittäisi Tiihosellekin.

   1. Ei Suomessa ole, kun kaikki on tasaisia lammaslaitumia, Patrioottista menoa, kuten yhdistyneissä valtioissa ja osavaltioissa.

 4. Kokeile itse perustaa puolue ja 10 kk siitä voittaa EK vaalit. Miten lie onnistuisit?

  Kirjoitat: ”VK ja VKK siis jakoivat keskenään Tähtiliikkeen, Kansalaispuolueen ja Piraattien äänet!” VK eli VKontakte ei kyllä ole osallistunut vaaleihin. Opettelisit ystävällisesti edes puolueiden lyhenteet. Vapauden liitto lyhennetään VL.

 5. Laittoman lehden pitäisi joka viikko pitää uusi presidentti gallup.

  Bandwagon efekti on tärkein.

  Kun porukka nökisi että muut aikoo öänestää x, niin muutkin alkaa äänestää x.

 6. Kokoomus, nyt, liberaalit ja piraatit ovat kaikki samaa euroglobalistista natoa, ilmastotoimia, rokotuksia, prideä ja suvakismia kannattavaa liberaalimössöä. Piraateilla on vieläpä ihan oma sateenkaaripiraatti lippunsakin ja heillä ollut ihan täyttä antifaporukkaa mukana niin en kyllä nää niillä olevan mitään tekemistä kansallis tai vapausmielisen kentän kanssa. Jatkossa varmaan sulautuvat liberaaleihin.

 7. Lisäksi minusta ainakin yksi puute yleensä kansallismielisissä pienpuolueissa ja ryhmissä on ollut ja on yhä kyvyttömyys osaamispotentiaalun hyödyntämiseen ja sitä mukaa työnjakoon. Onko syynä sitten huono johtaminen, huono organisointi vai kateus ja vallanhalu. Kaikki haluavat soittaa ”Isänmaan toivot” orkesterissa kaikkia instrumentteja ja laulaa lurauttaa vielä vokaalit. Tämä näkyi näissäkin vaaleissa siinä, että vastamedia ja FB-ryhmät hiljenivät, kun kaikki viisi aktiivia ryntäsivät kivanväriset liivit päällä paistamaan makkaraa vaalikarjalle.

  Unohdettin siis ne tuhannet mediaseuraajat, jotka eivät pääse sinne Takahikiän torille jututtamaan tyrkkyjä ja samalla ne tuhannet unohtivat tyrkytkin – tai kyllästyivät niihin satoihin selfieihin eri kulmasta ja valaistuksesta sekä aurinkoisiin vaalitunnelmiin sieltä torilta.

  Kuten tuossa jutussa todettu: valtapuolueet ja niiden politiikka pitää haastaa koko ajan ja myös ajankohtaisiin asioihin ja päivänpoliittisiin kysymyksiin pitää reagoida puolueagendasta käsin jatkuvasti. Olisi järkevää jatkossa, että jokaisella pienpuolueella olisi päivystävä twitteristi, journalisti, kolumnisti ym, joka olipa vaalit tai ei keskittyisi tuohon rooliin.

 8. Eihän tätä voi lukea loppuun. Sä et todellakaan näytä edes osaavan tutkivan journalismin alkeita. Saati että korjaisit kirjoitusvirheesi tekstistä. Vapauden liittoa ei lyhennetä VK. Ennen kuin jatkossa paskaa julkaiset, niin otahan asioista selvää.

  T: Mukana ollut

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*