Marco de Wit 8 huhtikuun, 2023

 

 

Laiton Lehti on korostanut, että vapaus- ja kansallismielisten olisi todella helppo päästä eduskuntaan, jos vain toimivat maalaisjärjen mukaan. Jostain syystä näin ei kuitenkaan koskaan tehdä. Eikä tehnyt myöskään Vapauden Liitto.

 

 

Top 7 Vapauden Liiton vaalistrategian virhettä. Korjattavissa presidentinvaaleihin osallistumalla?

 

 

Laiton Lehti on silti iloinnut, että viime eduskuntavaaleissa vapaus- ja kansallismielisen kentän sirpaleet alkoivat vihdoin yhdistyä Vapauden Liiton alle. Tosin täytyy muistaa, että tämä onnistui vain ja ainoastaan, koska Tähtiliike ja Kansalaispuolue eivät osallistuneet vaaleihin ja lisäksi 20-30 000 äänen Piraattipuolue romahti suvakkien ja vapausmielisten välisiin koviin riitoihin tippuen äänimäärältään 3000 äänen nanopuolueeksi.

 

Piraattien romahdus ei suinkaan johtunut kannattajien katoamisesta, vaan ehdokkaiden katoamisesta! Piraattipuolue oli nimittäin niin kovassa sisällissodassa vapaus- ja suvakkimielisten kesken, etteivät edes saaneet asetettua vaaleihin kuin muutaman ehdokkaan. Niinpä on myös mahdotonta saada paljon ääniä.

 

Jos Piraatit saavat rivinsä kasaan seuraavissa vaaleissa, niin Vapauden liitto tulee menettämään vähintään tuhansia ääniä. Tämän vaaran takia olisi erittäin tärkeää, että Vapauden Liitto lähestyy Piraattien aatetta. Tämä olisikin hyvin helppoa, koska patentit ja tekijänoikeudethan ovat yksi suurimpia vapauden vihollisia.

 

Lataa kirja itsellesi!

 

 

Yhteistä pohjaa voisi Vapauden Liitolla ja Piraateilla löytyä varsinkin lääke- ja rokotepatenttien vastustamisessa. Nehän antavat lääkeyhtiöille monopolioikeuksia, joiden voitot yhtiöt käyttävät viranomaisten ja puolueiden voiteluun ja suoraan ostamiseen.

 

 

Lääketiedekin on ostettu. Saivat kaupan päälle persut?

 

 

 

Yhteistä pohjaa tuo myös Laittoman Lehden suosikki, puolisuomalainen Kim Dotcom.

 

Kim Dotcom kutsuu suomalaiset Twitter-saunaan!

 

 

Piraattien idolin Dotcomin ajatukset ovat lähes identtiset Vapauden Liiton ohjelman kanssa. Lisäksi Dotcom on vielä paljon parempi, koska ymmärtää geopoliittiset kuviot ja rahakoneen pahuuden.

 

 

 

Piraateissa on sekä vapausmielisiä että suvakkeja, joten täytyy toivoa Dotcomin esimerkin kannustavan vapausmieliset dominanssiin Piraateissa. Joka tapauksessa Tiihonen ja Vapauden Liitto voisivat ottaa yhteyttä Piraatteihin ja ehdottaa yhteistyötä ja alustavia vaaliliittoneuvotteluja. Jos yhteistyö sujuu, niin nämä puolueet voisivat myös sopia, että yhdessä kutsuvat Dotcomin vaaliliiton eduskuntavaaliehdokkaaksi! Hän voisi tähän hyvinkin suostua, jos tajuaa vaaliliitolla olevan hyvät mahdollisuudet saada 1-2 kansanedustajaa Uudellamaalla.

 

Dotcom voisi myös suostua kansanedustajapaikan kierrätykseen, joka muutenkin voisi olla hyvä idea. Eli jokainen ehdokas sitoutuu läpi päästyään olemaan kansanedustajana vain puoli vuotta tai vuoden, kunnes luovuttaa paikkansa seuraavaksi eniten ääniä saaneelle. Tämä sopisi hyvin Dotcomille, koska ei kuitenkaan ehtisi montaa kuukautta eduskunnassa pyöriä!

 

 

Dotcomin avulla saataisiin koko piraattiyhteisö plus valtavasti nuoria aktivoitumaan äänestämään vaaliliittoa! Toki tämä myös tarkoittaisi, että Dotcom saattaisi ohittaa Tiihosen ja ”viedä” hänen kansanedustajapaikkansa. Toisaalta Dotcomin myötä tulisi myös niin paljon julkisuutta, että Vapauden Liitonkin äänimäärä lisääntyisi valtakunnallisesti.

 

Vapauden Liiton ja Piraattien yhteistyö olisi hedelmällinen myös siksi, että niillä on täysin erilaiset tyyli- ja ikäprofiilit. Näin ne eivät edes välttämättä lainkaan syö toistensa kannatusta, vaan lisäävät molempien ja varsinkin vaaliliiton kannatusta!

 

Ja vaikka vaaliliitto Piraattien kanssa ei onnistuisikaan, niin siitä huolimatta Vapauden Liiton pitäisi ottaa piraateilta oppia monista asioista, jotta saisivat paljon nuoria kannattajia. Varsinkin, kun nuoret nimenomaan osaavat somevaikuttamisen. Jos jotain ollaan parista viime vaaleista opittu niin sen, että aktiiviset somevaikuttajat ja striimaajat saavat aina SATOJA ääniä. Ei siis tuhansia – siihen tarvitaan jotain muutakin – mutta aina satoja. Ja tämähän on se KAIKISTA tärkein asia.

 

Suomessa nimittäin on listavaalit. Esimerkiksi Uudellamaalla saa heti yhden kansanedustajan, jos asettaa ehdolle 36 ehdokasta, jotka jokainen saavat keskimäärin 400 ääntä. Ei siis tarvita muuta kuin sellaiset ehdokkaat, joilla on lojaali tuttavapiiri tai ainakin osaavat pitää ääntä itsestään sekä somessa että turuilla. Jos sitten listalla on vielä muutama ääniharava, jotka saavat parituhatta ääntä, niin tällöin riviehdokkaalta edellytettävä äänimäärä tipahtaa vain 200 ääneen.

 

Ei siis ole vaikeaa saada kansanedustajaa. Ainoa syy miksi vapaus- ja kansallismieliset eivät ole sitä kansanedustajan paikkaa saaneet on joko hajaannus, sabotaasi tai totaalinen epäpätevyys.

 

 

 

 

 

 

 

 

10 thoughts on “Vapauden Liiton Ossi Tiihonen ja Piraattipuolueen idoli Kim Dotcom vaaliliittoon?

 1. Hyvä idea, mutta Kim Dotcom EI OSAA SUOMEA. Kuinkas tuollainen voi toimia eduskunnassa, tulkin välityksellä? Ensi töikseen vaatisi englanninkielen muuttamista viralliseksi kieleksi. Pahinta mitä voi tapahtua suomalaisuutta, että itse hylätään oma kieli. ILMAN OMAA KIELTÄ EI OLE MITÄÄN. Ei kiinnosta olla amerikkalainen eikä tukea brittiläistä kmperiumia.

  Kukaan ei taida tajuta, että A. Hitler ei saanut voitettua brittejä 2. maailmansodassa, mutta TUHOSI BRITTILÄISEN IMPERIUMIN JA ALOITTI BRITTIEN SIIRTOMAIDEN ITSENÄISTYMISEEN JOHTAVAN PROSESSIN. No niin, Afrikka ja Aasia, miksi ette juhli Hitleriä Vapahtajana? Muslimimaissa Hitler on arvostettu henkilö.

  1. Jotkut Ahvenenmaalta valitut RKP:n kansanedustajatkaan eivät osaa Suomea! Tästä julkaisimme jutunkin pari vuotta sitten. Dotcom ei varmasti haluaisi olla pitkään eduskunnassa, vaan voisi luovuttaa paikkansa seuraavaksi tulleelle.

 2. Piraatit tippuu nyt puoluerekisteristä niin varmaa ei ole jatkavatko enää edes omana puolueena vai lähtevätkö liittolaisensa liberaalien kanssa kasaamaan yhdessä liberaalipuoluetta. Parempi olisi ehkä omaksua vain hyviä teemoja ja saada riveihin hyviä tyyppejä niiltä.

 3. Hyvää ajatuspohjaa tässä. Kuten eilisessä Realistit videossa juontaja Tommikin asiaa sanoi, vaalien luotettavuudessa on koko demokratian perusta tms. Onko vähäb vitsi näiden nykyisten suhmuroijien kanssa, mutta kansalaisaloite vaalijärjestelmän korjaamisesta luotettavaksi.

  1. Tommi on ja oli pelkkä rahan hakija Leveli-podissa. Hän myönsi että korona on ja ottanut pistokset eikä usko korona-salaliittoon jättäen Junnun ja Slimmin porukoineen ollessaan eri mieltä, lähtien maalle asumaan Levelistä löytämän naisen, joka ensin oli vasemmiston vietävissä sitten oikeistoon järkeistynyt, mutta lopulta +-0.

 4. Kokopäiväisenä musiikin ja tietokonepelien tekijänä en ole kaiketi ihan täysin ymmärtänyt piraattipuolueen sanomaa. Ilmeisesti minun pitäisi tehdä töitä ilmaiseksi, koska ”taide kuuluu kaikille” tai jotain?

 5. Toi Piraattien puuhastelu oli todella aikaansaamatona. Esitin aikoinaan monta hyvää ideaa mutta mikään ei saanut tuulta alleen. Ei mikään. Kaikki ajatukset tai asiat joita joku muu esitti kuin henkilö itse, ammuttiin alan.

  Ihan niinkuin Tiihosenkin kahden sanan vastaus:”Ei kannata”.

  Mistä niitä ajatuksia sitten tulee ellei kansan syvistä riveistä? Kansahan sen tietää mitä tarvitaan ja useimiten sen miten se helpoimmin toteutetaan.

 6. Ainakin ”IDOLILILLA” luulisi olevan FYRKKENDAALIA ja mainittua maailmankansalaista EI ihan vain niin LIISKATA kotikutoisesti vaan se leviää KANSAINVÄLISEEN levitykseen! Mitä enemmän appelsiinissä on siemeniä. Sitä enemmän niitä joutuu sylkemään suustaan pois!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*