Marco de Wit 14 huhtikuun, 2023

 

Vaalitappion kärsineet puolueet eivät koskaan kunnolla analysoi vaalitulostaan julkisesti, koska:

 

1. Vastuuhenkilöt eivät halua myöntää virheitään

Ihmiset eivät yleensäkään koskaan halua myöntää virheitään. Politiikassa tätä taipumusta lisää, että virheiden myöntäminen heikentää omaa asemaa puolueen sisäisessä valtataistelussa ja poliittisessa urassa.

 

Vastuuhenkilöt yrittävät paeta vastuutaan monenlaisilla tekosyillä ja sanapeleillä. Vaikka puolue menettää paikkoja tai jää kauas ensimmäisestäkin eduskuntapaikasta, niin silti kyseessä on voitto! Nimittäin taistelun voitto. Olemme kaikki voittajia!

 

Itse asiassa äänestäjiämme on suorastaan suuren kylän verran. Niiden kuljettamiseen tarvittaisiin monta kymmentä bussia! Olemme tosi suuri tekijä, vaikka emme saaneet edes prosenttia äänistä emmekä päässeet lähellekään edes yhden kansanedustajan paikkaa. Vaalitulos oli tosi hyvä ottaen huomioon _________. (Täytä tekosyyllä.)

 

Vapauden Liiton johto on niin itsepäinen ja todellisuudesta vieraantunut, etteivät suostu edes myöntämään venäjänkielisen puolueohjelman olevan virhe. Tai edes toistuvat tahalliset tai tahattomat viittaukset vapaamuurareihin.

 

Myyrien valtakunta. Osa XXIII: Miksi VL puolueohjelma myös miehittäjien kielellä? Lisäksi vapaamuurarien 33333-sabotaasi?

 

 

2. Pelätään jäseniä

Pelätään, että jäsenet suuttuvat puoluejohdon epäpätevyyteen. Niinpä puoluejohtoa harvoin myöntää virheensä julkisesti ellei heitä siihen pakoteta jäsenten toimesta esim. osana puolueen sisäistä valtataistelua.

 

3. Pelätään massoja

Puoluetta ei kukaan äänestä, jos sitä pidetään ”luuserina” eli häviäjänä. Tämä on tietysti epäreilua, mutta suomalaiset massat ovat usein hyvin raukkamaisia ja epäreiluja. Suomalaiset massat haluavat aina olla vahvojen ja voittajien puolella. Jos saat luuseri pienpuolueen leiman, niin sen jälkeen joudut negatiiviseen kierteeseen ja kaikki alkavat karttamaan sinua kuin ruttoa, vaikka puolue olisi täynnä pyhimyksiä ja kuinka hyvä tahansa.

 

Tämä ilmiö tunnetaan kaikissa maissa, mutta Suomessa se on voimakkaampi kuin missään muualla. Suomalaiset eivät yksinkertaisesti tue toisinajattelijoita, vaikka nämä olisivat millaisia pyhimyksiä ja sankareita tahansa. Siis suomalainen voi henkilökohtaisesti kovasti kunnioittaa jotain toisinajattelijaa tai vapauspuoluetta, mutta ei silti mitenkään tue ja äänestä tätä. Tämä on hyvin erikoinen ilmiö ihan maailmankin mittakaavassa.

 

Ainoa asia mikä tämän suomalaisen toisinajattelijavastaisuuden selittää on genetiikka. Näyttää siltä, että Suomessa geneettisiä toisinajattelijoita on mongolidien kaltaisesti noin 1-2 %, kun taas monissa valkoisissa maissa geneettisiä toisinajattelijoita on kymmenkertainen määrä eli noin 10-20%. Hyvä esimerkki germaaninen Alankomaat, jossa joka vaaleissa joku uusi protestipuolue saa murskavoiton nousten usein jopa tyhjästä suurimmaksi puolueeksi. Suomessa tällaista ei ole ikinä tapahtunut lähimaillekaan.

 

Ei ole sattuma, että sivilisaatio on nimenomaan germaanien työtä, koska heidän joukossa uusia ideoita ja toisinajattelijoita kunnioitetaan päinvastoin kuin mitä Suomessa.

 

Alankomaiden maanviljelijöiden kapinaa johtanut uusi puolue sai vaaleissa murskavoiton!

 

 

4. Valehtelemisen pakko

Suomalainen kansanluonne on vaistomaisesti herrojen ja yleensäkin voittajien puolella. Tämä selittää pitkälle suomalaisten valtiouskovaisuudenkin. Tämän takia kaikki pienemmät suomalaiset puolueet ja varsinkin puoluejohtajat ovat PAKOTETTUJA olemaan patologisia valehtelijoita. Eli jatkuvasti liioittelemaan omia saavutuksiaan ja mahdollisuuksiaan farssimaisella tavalla. Niinpä sitten ennen vaaleja jokainen pienempi puolue ennustaa saavansa monia kansanedustajia, jotta puolueen kannattajat eivät pelkäisi äänensä menevän ”hukkaan”.

 

Tämän takia NYT-puolueen Harkimo ennusti ennen vaaleja, että hänen puolueensa tulee saamaan 10 kansanedustajaa, vaikka sai lopulta yhden. Samoin Tiihonen ja Vapauden Liitto ennustivat saavansa useita kansanedustajia, vaikka eivät päässeet lähellekään edes yhtä kansanedustajaa. Kaikki tiesivät valehtelevansa härskisti, mutta eivät voineet muutakaan. Psykoosissa olevalle kansalle ei voi kertoa totuutta tai se kääntää välittömästi selkänsä tai jopa hyökkää pieneltä vaikuttavan totuudenpuhujan kimppuun.

 

Evoluutiopsykologia. Osa XV. Lukija: Suomalaisten perverssi harha: Valtiouskovaisuus

 

 

Ruma totuus

Laiton Lehti haluaa kuitenkin kertoa lukijoilleen totuuden. Niinpä Laiton Lehti jo ennen vaaleja julkaisi tämän jutun, jossa kerrottiin Vapauden Liiton tilanteen olevan täysin toivoton mahdollisesti Uusimaata lukuunottamatta. Syykin oli yksinkertainen: Ehdokaslistat olivat vajaita, joka tietysti tarkoitti ehdokkaiden äänipotentiaalin olleen erittäin heikko.

 

 

Vapausmielisten puolueiden ehdokaslistat vajaita! Onko vielä toivoa vaalivoitosta? Porsaanreikä pelastaa?

 

 

Eli jos et meinaa saada listoja täyteen, niin sitten otat ehdokkaaksi KENET TAHANSA. Vaikka naapurin mummon. Ei väliä, vaikka mummo toisi vain yhden äänen. Pääasia, että lista NÄYTTÄÄ täydeltä, jotta tyhmät ihmiset luulisivat puolueella olevan jotain mahdollisuuksia saada kansanedustaja.

 

Sinun kannattaa selittää seuraavaa: Yksi puolueemme ääniharava saa todennäköisesti ainakin 3000 ääntä ja toinen ääniharava 1000 ääntä ja sitten loput eli 34 tavallista ehdokastamme saa jokainen keskinmäärin noin 300 ääntä. Tällöin saamme yhteensä noin 14 000 ääntä, jolloin yksi pääsee läpi ainakin tästä vaalipiiristä kansanedustajaksi.

 

Tuo selitys on tietysti totuudenmukainen paitsi, jos jätät kertomatta puolueen ehdokaslistan olevan vajaa tai täynnä suuria tuntemattomuuksia ja naapurin mummoja. Näin huijasi siis myös Vapauden Liitto.

 

Laiton Lehti ei tietenkään voinut asiaa paljastaa, koska sillä ei ollut aikaa tutkia ehdokkaita ja heidän potentiaaliaan. Tosin Laittomalla Lehdellä oli epäilyksensä. Jos lukee yllä olevan jutun tarkkaan, niin huomaa Laittoman Lehden hieman vihjanneen Vapauden Liiton tilanteen olleen ennen vaaleja heikko myös Uudellamaalla. Laiton Lehti nimittäin kirjoitti: ”Onneksi Vapauden Liitolla on nimenomaan Uudellamaalla lähes täysi lista ..”

 

Eli Vapauden Liitolla oli vajaa lista MYÖS Uudellamaalla! Sillä nimittäin oli 35 ehdokasta eli yhtä ehdokasta vajaa lista. Tämä tietenkin jo povasi murskatappiota eli huonojen ehdokkaiden takia Vapauden Liitto ei tulisi pääsemään lähellekään kansanedustajan paikkaa edes Uudellamaalla.

 

Edes peruspessimistinen Laiton Lehti ei kuitenkaan voinut arvata kuinka huonot ehdokkaat Vapauden Liitto oli kerännyt tärkeimmälle alueelle eli Uudellemaalle. Katsoppas vaalitulosta:

 

0-25 ääntä
10 ehdokasta!!!!

 

26-50 ääntä
6 ehdokasta!!

 

51-100 ääntä
10 ehdokasta

 

101-200 ääntä
2 ehdokasta

 

201-300 ääntä
3 ehdokasta (joista yksi kristalli)

 

301-400 ääntä
1 ehdokas

 

401-500 ääntä
1 ehdokas

 

501-600 ääntä
1 ehdokas eli Kristallipuolueen puheenjohtaja

 

2100 ääntä
1 ehdokas eli Vapauden Liiton puheenjohtaja

 

 

Mietipä: Lähes puolet ehdokkaista ei saanut edes 50 ääntä! Ei eivät saaneet kunnolla ääniä edes sukulaisiltaan ja kavereiltaan. Kaiken kukkuraksi noin 70% ehdokkaista sai alle 100 ääntä!

 

Vain neljä ehdokasta eli noin 10% ehdokkaista saavutti oman äänikiintiönsä eli yli 300 ääntä. Ja näistä puolet olivat vaaliliiton kaksi puheenjohtajaa, jotka saivat ilmaista julkisuutta erilaisissa vaalitenteissä! Tosin tästä huolimatta Kristallipuolueen puheenjohtaja sai vain 600 ääntä.

 

Johtajavetoisuus pieleen

Vapauden Liiton puheenjohtaja Tiihonen sai sentään 2100 ääntä, mutta selvästikin vain puheenjohtaja-aseman tuoman julkisuuden avulla. Tiihonen saikin lähes PUOLET kaikista vaalipiirin Vapauden Liiton äänistä. Hän sai siis lähes yhtä paljon ääniä kuin mitä muut Uudenmaan Vapauden Liiton 31 ehdokasta yhteensä!

 

Toisaalta puheenjohtajakeskeisyys ei ole tavatonta. Päinvastoin. Massat ovat kuin sopuleita, jotka äänestävät nimenomaan sitä puolueen ehdokasta, joka näkyy eniten julkisuudessa. Myös muissa puolueissa puheenjohtajat saavat käsittämättömän suuren prosentin puolueen äänistä. Kaiken lisäksi he tuovat niitä ääniä myös muille puolueen ehdokkaille. Suomessa politiikka on erittäin johtajavetoista eli sopulimaista.

 

Tässä onkin sitten se iskun paikka. Suomalaisten sopulimaisuus pitää kääntää voitoksi. On äärimmäisen tärkeää, että nimenomaan puheenjohtaja näkyy mahdollisimman paljon joka paikassa. Näin hän lisää omaa äänimääräänsä ja samalla sekä puolueensa että sen muiden ehdokkaiden äänimäärää. Puolueen puheenjohtajan pitää myös haastaa muita puheenjohtajia, jotta syntyy ikäänkuin kiinnostavia kaksintaisteluita. Näinhän myös suuret puolueet tekevät ennen vaaleja. Näin myös aikanaan Vennamo ja Soini toimivat esiintyen pienen ihmisen puolella, nousivat eduskuntaan ja rakensivat nopeasti suurpuolueen. Suomalaisten sopulimaisuus on pienpuolueen vahvuus, kunhan sitä oikein osaa käsitellä!

 

Ikävä kyllä tavallisena suomalaisena miehenä Ossi Tiihonen ei halua esiintyä ja olla huomion keskipisteenä. Lisäksi hän EI suostu kunnolla haastamaan ketään eikä varsinkaan persuja, vaikka hänellä oli tuhannen taalan tilaisuus ikäänkuin toistaa persujen puheenjohtajakilpa ja valittaa äänestyskoneista. Tai sitten hitaana miehenä Tiihonen ei vain osaa haastaa. Eikä edes striimaamista, koska ei vaalikampanjan aikana striimannut itseään kertaakaan omalle kanavalleen!

 

Tiihonen ja koko puolueen johto jatkaa edelleen passiivisuuttaan, vaikka olisi erittäin tärkeä ylläpitää ja voimistaa vaalien alla saatua julkisuutta. Sen sijaan Vapauden Liiton on kaivautunut kiven alle häpeämään. Tällä näkymättömyydellään ja passiivisuudellaan Vapauden Liitto jälleen antaa tekohengitystä varsinkin VKK:lle, jonka puheenjohtaja Turtiainen on murskaavasta vaalitappiosta huolimatta PUHTAALLA SISULLA aktivoitunut omalla jatkuvasti suurenevalla kanavallaan tehden videon lähes joka päivä ja yrittäen lanseerata kanavaansa eräänlaiseksi Karpolla on asiaa -kanavaksi.

 

Eli jopa alhaisen ÄO:n omaava Turtiainen on vihdoin tajunnut esiintyä pienen ihmisen puolella! Samaan aikaan Vapauden Liitto on edelleen ”lomalla” eikä puolueen kanavalla ole yli viikkoon julkaistu yhtä ainoaa videota puhumattakaan striimistä. (Vapauden Liiton johdolle ei nähtävästi ole tullut mieleen, ettei kaikkien tarvitse mennä lomalle SAMAAN aikaan varsinkin, kun se näyttää raukkamaiselta rintamakarkuruudelta.)

 

Eikö Tiihonen ja Vapauden Liitto tajua, että sopuliefekti on kääntymässä heitä vastaan yhä voimakkaammin. Nyt monet heidän äänestäjistä huijattiin äänestämään Vapauden Liittoa saamalla heidät uskomaan, että se tulee saamaan useita kansanedustajia. Seuraavissa vaaleissa nämä äänestäjät eivät enää mene vipuun eli eivät välttämättä enää usko Vapauden Liiton lupauksiin. Niinpä suuri osa heistä tulee äänestämään mieluummin persuja, jotta heidän äänensä ei mene ”hukkaan” varsinkin, koska tulevat vaalit eivät enää ole korona- ja natovaalit. Niinpä on sitäkin tärkeämpää toimia aktiivisesti ja haastaa äänekkäästi persuja monista muistakin asioista.

 

 

Ehdokasvärväys pieleen

Tiihonen ja Vapauden Liitto siis epäonnistuivat sekä vaalikampanjassaan että myös ehdokkaiden värväyksessä. Itse asiassa niin totaalisesti, että herää jälleen epäilys joko sabotaasista tai idiotismista. Ei nimittäin pitänyt olla vaikea hankkia kohtuullisia ehdokkaita. Edellisissä eduskuntavaaleissa vapaus- ja kansallismielisiä puolueita ja ehdokkaita oli pilvin pimein, joten kannatusmitattua ehdokasreserviä oli valtavasti. Ottiko Vapauden Liitto edes yhteyttä kaikkiin näihin viime vaalien ehdokkaihin?

 

Ovatko Vapauden Liiton jäsenet niin lampaita, etteivät uskalla kysyä tällaisia peruskysymyksiä vaalipääliköltä ja puoluejohdolta?

 

Lisäksi on todella outoa, että Vapauden Liiton Uudenmaan ehdokkaat eivät näyttäneet edustavan ketään muuta kuin itseään. Eli he eivät olleet minkään yhdistyksien, kansanliikkeiden tai edes aktivistiryhmien edustajia. Tämä kokonaan romutti Suuren vaaliliiton idean.

 

Tiihonen möhläsi ensin ehdokashankinnan ja sitten hän möhläsi vaalikampanjan, vaikka se on ehdottomasti puheenjohtajan vastuulla. Tiihosen pitäisi mennä itseensä, myöntää karmeat virheensä ja ryhdistäytyä. Todennäköisesti hän on kuitenkin niin laiska, ettei suostu ryhdistäytymään. Laiton Lehti lyö ihan mielellään vetoa siitä, ettei Tiihonen jaksa kiertää Suomea edes 20 prosenttia siitä määrästä mitä Vennamo ja Soini aikanaan. Ei vaikka pappamopon sijasta Tiihonen voisi kurvailla mersullaan.

 

Pelastus tuurilla

Vaalikampanja ja vaalitulos olivat Vapauden Liitolle siis todellinen katastrofi. Se olisi myös johtanut puolueen tuhoutumiseen, ellei sillä olisi ollut valtava tuuri. Muut pienpuolueet olivat nimittäin niin totaalisen lopetuksen ja hajaannuksen tilassa, että pystyivät asettamaan vielä paljon vähemmän ehdokkaita kuin mitä Vapauden Liitto!

Näin Vapauden Liitto AUTOMAATTISESTI sai sekä lukuisten hajaannuksessa olevien että varsinkin lopetettujen puolueiden, kuten Tähtiliikkeen, Kansalaispuolueen ja Reformin äänet. Tämä vihafakta, josta Vapauden Liitto ei halua puhua on laskelmin selitetty tässä jutussa.

 

Top 7 Vapauden Liiton vaalistrategian virhettä. Korjattavissa presidentinvaaleihin osallistumalla?

 

 

Tuhon vaara

Nyt on hyvin suuri vaara, että liberaalit ja piraatit saavat rivinsä järjestykseen. Tai sitten jotkut rahamiehet alkavat sabotoimaan Vapauden Liittoa tukemalla rahallisesti ja muin keinoin Vapauden Liiton kilpailijoita, kuten esimerkiksi NYT-puoluetta, Liberaalipuoluetta, Piraatteja ja jopa VKK:ta, jotta ne söisivät ääniä Vapauden Liitolta. Lisäksi voi käydä niin, että NYT tekee vaaliliiton ainakin Liberaalipuolueen kanssa. Tämä voisi varmistaa NYT-puolueelle toisen kansanedustajan ja toisaalta tuoda Liberaalipuolueelle poliittista uskottavuutta ja paljon ääniä.

 

Vapauden Liitolla on nyt hyvin kova kiire saavuttaa pienpuoluekentän dominanssi sekä aktiivisella kampanjoinnilla että muiden pienpuolueiden kannattajien kosiskelulla. Sen pitää hankkia kannattajia liberaaleilta esim. korostamalla perustiliä ja kartellien vastaista taistelua. Erittäin tärkeää olisi myös tehdä kunnon varjobudjetti ja näin vastata liberaalien kuuluisaan leikkauslistaan, joka jostain käsittämättömästä (korruptoituneesta) syystä ei ota kantaa sen enempää pankkikartelliin kuin perustiliinkään.

 

Perustili olisi loistava idea ilman mitään haittaa, koska varsinkin sen perusmalli sopii sekä oikeistolle että vasemmistolle! Laiton Lehti on tätä yrittänyt Tiihoselle selittää jo vuosia, mutta hän on fiksaatioitunut pelkästään eläkejärjestelmään. Siis vaikka sen uudistamisen voisi helposti integroida perustiliin!

 

Paratiisin porteilla? Perustili = Täystyöllisyys nousevilla palkoilla ja alenevilla veroilla!

 

 

Samalla Vapauden Liiton pitää hankkia kannattajia myös piraateista korostamalla patenttien ja tekijänoikeuksien tyrannimaista luonnetta. Vähintäänkin voisi vaatia niiden voimassaoloajoille tiukempia rajoituksia. Parhaassa tapauksessa näin voisi myös saada Dotcomin vaaliliiton tai peräti Vapauden Liiton ehdokkaaksi!!

 

Vapauden Liiton Ossi Tiihonen ja Piraattipuolueen idoli Kim Dotcom vaaliliittoon?

 

 

Pienpuoluekentän dominanssin hankkiminen on kuitenkin vain kolikon toinen puoli, joka ei riitä mihinkään. Pienessä lätäkössä kala tuntee itsensä suureksi, mutta on se silti todellisuudessa säälittävän pieni sintti. Jos haluaa kansanedustajia, niin sitten on haastettava myös suuria puolueita ja varsinkin persuja. Tämä ei olisi ollenkaan vaikeata varsinkin, kun kaikesta huolimatta Vapauden Liiton vaalituloksessa oli kuitenkin kaksi pientä valopilkkua:

 

1. Somejulkkikset

Aktiivisesti somessa vuosia toimineet Vapauden Liiton ehdokkaat pystyivät saavuttamaan tai pääsemään lähelle 300 äänen kiintiötä, koska olivat tehneet nimestään brändin. Tätä Laiton Lehti on toitottanut jo vuosia: Jos vaalipiirin vapausmieliset ja yrittäjähenkiset someaktivistit liittyvät yhteen, niin he voivat helposti saada läpi vähintään yhden kansanedustajan!

 

Tämän takia on äärimmäisen tärkeää, että puolueella on laaja somevaikuttajien verkosto ja kattava mediastrategia. Jostain syystä Vapauden Liitto ei kuitenkaan edes striimannut aktiivisesti. Kaiken kukkuraksi Tiihonen ei striimannut omalle kanavalleen KERTAAKAAN.

 

Vapauden Liitto ei kertakaikkiaan suostunut harjoittamaan aktiivista somevaikuttamista, verkostostriimausta, katutoimintaa ja vaalilehteä puhumattakaan, että olisi liittänyt ne yhdeksi mediapaketiksi. On vaikea kuvitella surkeampaa mediavaikuttamista kuin mitä Tiihosen johdolla harjoitettiin. Tämän takia Laiton Lehti oli pakotettu valittamaan asiasta jo ennen vaaleja. Tosin siitä ei ollut mitään hyötyä. Päinvastoin. Vapauden Liiton katutoiminta ja striimaus vain entisestään väheni!

 

Suomalaisissa on nimittäin sekin erikoinen piirre, että vastaavat kritiikkiin oudosti. Eli toistavat virheitään vieläkin itsepäisemmin!

 

Suomalaisille neuvot ja kritiikki ovat aina henkilökohtaisia loukkauksia ja sodanjulkistuksia, joiden johdosta kaivaudutaan entistä syvemmälle poteroihin.

 

Jytkyn resepti: Suuri vaaliliitto ja asiajulkisuutta! Heräteltävä kansaa totuudella eikä alatyylisyydellä!!

 

 

2. Persumyyrät

Vapauden Liitolla oli ehdokkaina useita ex-persuja, jotka pärjäsivät hyvin verrattuna muihin puolueen ehdokkaisiin. Tätäkin Laiton Lehti on toitottanut vuosia: Ainoa keino saada kansanedustaja puhumattakaan USEITA kansanedustajia on haastaa persuja ja napata heiltä äänestäjiä. Persuilla on erittäin liikkuvia äänestäjiä, joille ei tarvitsisi muuta kuin kertoa persujohdon toistuvista takinkäännöistä, äänestyskoneista ja korruptiosta. Tällä tyylillä Veikko Vennamokin toimi aikoinaan, kun lohkaisi SMP/persut Maalaisliitosta/Keskustapuolueesta puolustamalla pientä ihmistä taistelemalla korruptiota ja rötösherroja vastaan.

 

Asemoimalla itsensä pienen (ja myrkytetyn) ihmisen sisukkaaksi puolustajaksi Vapauden Liitto huomattaisiin ja toistaisi SMP/persujen nousureseptin. Nappaamalla pienenkin palan persuista Vapauden Liitto helposti yli triplaisi kannatuksensa ja saisi useita kansanedustajia. Asiassa on kuitenkin yksi suuri mutta: Kerran persu aina persu.

 

Vapauden Liiton ex-persut eivät kerta kaikkiaan suostu tosissaan haastamaan persuja. Tuskin on sattuma, että Vapauden Liiton puheenjohtaja on ”ex”-persu. Ja niin on myös Vapauden Liiton vaalipäällikkökin, joka joutuu lähes joka päivä tekemään töitä vanhojen persukaveriensa kanssa kunnanvaltuustossa. Ei siis ihme ettei halua astua väärille varpaille varsinkin, jos on vielä yrittäjä pienellä paikkakunnalla.

 

Kari Virtanen

Toinen esimerkki persuilijasta on Vapauden Liiton Pirkanmaan piiriä johtava ”ex”-persu Kari Virtanen. Hänen missionaan on estää Vapauden Liiton muuttuminen vennamolaiseksi protestipuolueeksi. Ai miksi? No, koska se on ”öyhöttämistä”.

 

Virtanen aikoo pitää kiinni anti-vennamolaisesta nössölinjastaan, vaikka hän sai eduskuntavaaleissa VÄHEMMÄN ääniä kuin aluevaaleissa. Siis vaikka olisi luullut himonatottamisen saaneen yhä useamman persun äänestämään Virtasta. Itse asiassa Virtanen vaalivalvojaisten videossa vaalituloksesta järkyttyneenä ja epätoivoissaan heikkona hetkenään käytännössä MYÖNSI, että hyvin suuri osa Vapauden Liiton ja varsinkin hänen omista äänistään tulevat nimenomaan persujen takinkääntöihin pettyneiltä äänestäjiltä.

 

Niinpä Virtanen oli suorastaan raivoissaan, että Purra oli jälleen onnistunut huijaamaan vapaus- ja kansallismielisiä äänestämään persuja näiden kaikista takinkäännöistä huolimatta. Tämä Virtaselle epätyypillinen totuuspurkaus ja suorasanainen persukriittisyys näkyy alkaen kohdasta 1h 39 minuuttia. (Videon pitäisi alkaa siitä kohdasta. Btw, miksi tämäkin puolueen video on täynnä pitkiä mainoksia? Nehän vähentävät katsojamääriä!)

 

 

 

 

Virtanen siis täysin ymmärtää perusongelman, mutta ei silti suostu haastamaan persuja. Siis vaikka alla olevassa omassa videossaan Virtanen myöntää, ettei Vapauden Liitto pitänyt tarpeeksi ääntä itsestään, vaan jäi omaan kuplaansa. Virtanen myös myöntää, että ainoa keino saada julkisuutta ja ääniä on muuttua protestipuolueeksi. Samaan hengenvetoon hän kuitenkin varoittaa ”öyhöttämisestä”. Hän suoraan sanoo kohdassa 14 minuuttia:

 

”Ettei leimauduta miksikään öyhöttäjäpuolueeksi niinkuin perussuomalaiset oli öyhöttäjäpuolue.”

 

 

 

 

Haloo! Miten perussuomalaiset oli öyhöttäjäpuolue?? Viittaako Virtanen siihen miten persut aikanaan uskalsivat haastaa suurpuolueita. Mutta miten SMP ja persut olisivat ikinä voineet nousta tyhjästä ilman Vennamon, Halmen ja Halla-ahon ”öyhöttämistä”?

 

Miten vapaus- ja kansallismielinen pienpuolue voisi nykyään nousta, jollei se suorasanaisesti tuomitse suuria puolueita ja varsinkin takkiaan kääntäneitä persuja korruption ja rötösherrojen pesiksi? Ei mitään konkreettista vastausta Virtaselta. Ei mitään konkreettisia laskelmia. Eikä mitään historiallisia esimerkkejä, koska sellaisia ei ole olemassa.

 

Vapauden Liitossa on aivan liikaa näitä sinänsä sympaattisia, mutta haihattelevia puolihippejä, jotka kristallien tavoin eivät elä tässä maailmassa. Tai sitten elävät Virtasen tavoin vähän liikaakin, koska monet yrittäjät suuresti pelkäävät öyhöttäjän leimaa. Sellainen ei nimittäin tee hyvää pienyrittäjän lompakolle!

 

Rahan lisäksi Virtasella on myös yksi toinen selvä motiivi kieltäytyä haastamasta persuja. Hän on pitkän linjan persu, joka on vuosien ajan varsin hyvin tiennyt Putkosen korruption ja äänestyskoneiden farssimaisuuden. Tästä huolimatta Virtanen pysyi hiirenhiljaa. Nähtävästi unelmoi suosittuna miehenä pääsevänsä persujen eduskuntavaaliehdokkaaksi.

 

Myyrien ja Vapaaherran Valtakunta. Osa XXI. YLE: Matti (”CIA”) Putkonen pomoilee taas persuissa!

 

 

Virtasen hiirenhiljaisuus persujen korruptiosta jatkuu edelleen. Yksi asia onkin varma: Sitten kun valta vaihtuu persuissa tai Vapauden Liitto romahtaa nössöilyynsä Kristallipuolueen tavoin, niin Virtanen loikkaa takaisin persuihin. Takaporttihan on edelleen auki!

 

Sovinnollinen strategia

Laiton Lehti on kysynyt Vapauden Liiton ex-persuilta, että miksi kääntävät koko ajan poskeaan? Luulevatko tosiaan, etteivät persut tule tekemään kaikkensa tuhotakseen heidän apajillaan väistämättä onkivan puolueen? Persut lyövät Vapauden Liittoa kuin vierasta sikaa, mutta Vapauden Liitto ottaa kaiken vastaan, koska uskovat ”sovinnolliseen politiikkaan”.

 

Vapauden Liitto ei tunnu ymmärtävän, että puoluepolitiikka on nollasumma-peliä. Voit saada ääniä vain toisilta puolueilta. On ihan turha kuvitella, että nukkuvat heräisivät. Vapaus- ja aitokansallismielisten puolueiden pitää ottaa ääniä varsinkin niiltä, jotka esiintyvät vapaus- ja aitokansallismielisinä eli valeoppositiolta.

 

Kaikista hulluinta on yrittää kaveerata likaisesta pelistään tunnettujen persujen kanssa. Sillä tavalla saa vain puukon selkäänsä!

 

Persut (ja CIA) lyövät Ossi Tiihosta ja Vapauden Liittoa kuin vierasta sikaa! Mitä tekee Tiihonen?

 

 

Laiton Lehti on myös yrittänyt kysyä Vapauden Liiton ex-persuilta, että missä menee heidän raja? Mihin persujen pitäisi syyllistyä, että ex-persut alkaisivat tosissaan haastamaan persuja vennamolaisella tyylillä? Riittäisikö kenties Suomen myyminen EU:lle lypsylehmäksi ja USA:lle sillanpääasemaksi? Riittäisikö persujen kaappaaminen Suomen tappajan äänestyskoneilla? Vai riittäisikö kansalaisten myrkyttäminen ja valtava ylikuolleisuus? Entä lasten myrkyttäminen ja ylikuolleisuus? Ei vastausta.

 

Nyt alkaa olemaan jo lähes varmaa, ettei ex-persuilla ole mitään rajaa. Valeoppositio persut saavat vaikka leikata, mädättää, myrkyttää ja räjäyttää koko Suomen. Nykyinen Vapauden Liitto ei tule ikinä persuja tosissaan haastamaan. Tämän takia he eivät suostu myöskään kunnon vaalilehteä ja mediakampanjaakaan luomaan. Mieluummin vaikka lopettavat oman puolueensa ja loikkaavat persuihin, johon heitä varmaan jo onkin kosiskeltu.

 

 

37 thoughts on “Myyrien valtakunta. Osa XXIV: Miksi Vapauden Liitto kärsi vaalitappion? 1. Nollaehdokkaat 2. Nollamedia 3. Persumyyrät

 1. Ainut tie on nollatoleranssi persuilulle. Petturien kanssa veljeily tekee petturiksi -ja persut ovat suomen ja suomalaiset pettäneet pahemmin kuin yksikään muu puolue!

 2. Poliittisen puolueen näkemyksiä ja toimia voi arvioida julkisesti esitettyjen lausuntojen ja poliittisten linjausten perusteella. Puolueen toimintaa ja päätöksiä voi myös arvioida sen poliittisen toiminnan perusteella. Kaikki näkemykset, jotka perustuvat rotuun, ihonväriin, kansallisuuteen tai etniseen alkuperään eivät ole hyväksyttäviä. On tärkeää kunnioittaa kaikkia ihmisiä ja välttää yleistäviä lausuntoja, jotka perustuvat stereotypioihin tai ennakkoluuloihin.

 3. Uskomatonta miksi valeoppositio Persuja ei kunnolla haastettu, sieltähän niitä ääniä olisi tullut kun totuuksia Persuista olisi julkaistu. Tuokin on hieman turhaa kun kehutaan hyvää vaalitulosta kaikesta huolimatta, vaikka olisi eväät ollut paljon parempaan. Jos seuraaviin vaaleihin mennään siten ettei Persuja taaskaan haasteta niin tulos tuskin mikään huippuhyvä tulee olemaan.

 4. Ei saa haastaa persuja ja viedä persujen ääniä, jotta CIA:n johtamat persut pystyvät toimimaan valeoppositiona. Pitää keskittää äänet CIA:lle.

 5. ”Lähes puolet ehdokkaista ei saanut edes 50 ääntä! Ei eivät saaneet kunnolla ääniä edes sukulaisiltaan ja kavereiltaan.”

  Suurimmalla osalla suomalaisista on alle kymmenen sukulaista ja kaveria. Jos ei lasketa jotain vuosikymmeniä sitten kadonneita enoja ja serkkuja, jotka ovat teknisesti sukulaisia mutta eivät missään puheväleissä.

 6. Persut antaa turha toivoa, maanpettureita eduskuntaryhmä on.

  Kansallismielisiä ei eduskuntaan päästetä, se tulee ymmärtää. Eduskunta on varattu maanpettureille. He saavat aikanaan rangaistuksensa, joka on kuolema. Jumala rangaistuksen antaa ja se päivä alkaa olla lähellä.

 7. Katsokaa millä tasolla on kaupunkisuomalaisten älyn taso. Ei tarvitse ihmetellä miksi kaikki on pilattu tässä maassa. Helsinkiläistä tuhoturismia. Se leviää koko maahan. Ei perkele nykysuomalaisista ole kunnon eläjiksi!

  Sori linkistä, ihan sama muutamasta uudesta klikkauksesta, miljoonia ne iltakakat saavat muutenkin.
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009517978.html

 8. Vaikka Vapauden liitto onkin karismaton ja nynnyilevä puolue niin sekin olisi voinut lopettaa pelleilyn ja HANKKIA oikealla vaalityöllä itselleen vaaliliittoineen kansanedustajan Uudeltamaalta sillä reseptillä että vaalipiiriin varmistetaan tietenkin täysi lista ja jokainen ehdokas siellä sitoutuu keräämään itselleen ovelta ovelle 600-800 äänestyslupausta niin eiköhän jokainen saisi silloin tarvittavat sadat äänet ja varsinkin kun siellä oli ehdolla sekä Vapauden liiton että Kristallipuolueen pj:t, jotka kerää omat isot pottinsa.

 9. Puolueen puheenjohtaja on ainakin Suomessa niin merkittävä asema että hän käytännössä määrittelee koko puolueen julkisuuskuvan ja pitkälti myös linjan vaalikarjalle.

 10. Kyllä Vapauden liitto kosahti Ossiin. Se ei ottanut ohjia käsiin puolueen aktiviteetin osalta ja se dominoi sitä ketkä pääsevät ehdokkaiksi. Monta hyvää nimienkerääjää jäi rannalle tai joutui toiseen ryhmään. Joka tarkotitti että heidän tukijansa mieluummin äänestivät sitten persuja.

  Ehkä se ossikin oppii siinä missä kari. Karia en nähnyt missään tekemässä vaalityötä. Some ei ole vaalityötä. Katutyö on. Ja jos jatkossa aikoo käyttää pikkutakkia farkkjen kanssa niin ”kuontalo kuntoon”. Tuo liuhuletti pois ja leuka sileäksi. Muuten sen helposti sekoittaa erääseen ”sienikaupiaaseen”.

 11. Mikä on puolueen olemassaolon tarkoitus? Mikä on tavoite? Kuinka tavoitteeseen päästään? Eikö edes peruskysymyksiä osata pohtia?

  1. Jep, hyvä kysymys. Yrityksillä on aina oltava liiketoimintasuunnitelma, jossa määritellään jokainen askel. Vapauden Liitolla ei nähtävästi ole mitään toimintasuunnitelmaa voittoon. Aika kätevää, koska tällöin ei koskaan epäonnistuta ja aina voi julistaa itsensä voittajaksi.

 12. Liberaalipuoluettahan hypetettiin valtamediaa myöten kovasti ja heille luvattiin melkein kuuta taivaalta eikä ihme sillä hehän ovat täysin systeemin mukainen mädättävä euroglobalistipuolue ihan kuin Liike Nytkin ja vielä ilman pienintäkään populismia, jota sentään Harkimo edes vähän tuo.

 13. Ehkä on vain niin, että suomalaiset ovat kyvyttömiä äänestämään itseään vapaaksi. Vuosikymmeniä jatkunut valtamedian systemaattinen aivopesu ja mädätys tuottavat tuloksia. ”Vihollinen” käyttää tieteellisiä menetelmiä massojen aivopesuun ja sillä on käytettävissään valtavat rahavarat.

  Demokratian alkuperäinen idea oli, että kansa voi vaihtaa maan hallinnon, jos meno ei sitä miellytä. Suomeen on ajan mittaan kehkeytynyt yksipuoluejärjestelmä, jossa samaa p*skaa myydään useassa eri värisessä paketissa.

  Kansa kärsii myös vakavasta Tukholman syndroomasta, jossa vapaus ja itsemääräämisoikeus nähdään pelottavina asioina. Maan henkinen ilmapiiri on totaalisen naisistunut eli orjuus nähdään suotavana ilmiönä, mikäli orjaisäntä on rikas ja komea (mitä se ei nykyisin edes ole).

  Suomea ei voi enää sisältäpäin pelastaa, vaan korjaus tulee ulkoisten valtavien muutosten myötä, joista mainittakoon läntisten talousjärjestelmän romahduttaminen. Siinäkin Suomea yritetään käyttää koelaboratoriona esimerkiksi NWO-tyrannian läpiviemiseksi. Jos vapaus ei kiinnosta, niin orjuutusta tulee. Nähdäkseni keskiverto suomalainen on sen ansainnutkin. On turha syyttää liikaa pienpuolueita, jotka tekevät sen minkä voivat. Tietenkin on hyvä analysoida tilannetta ja miettiä, mitä voitaisiin tehdä paremmin.

  1. Näin tämä menee. Massanmuodostus eli joukkopsykoosi on edennyt jo liian pitkälle, sen murtaminen on todella vaikeaa. Tarvitaan”ulkopuolelta” tullut järisyttävä tapahtuma että prosessi lähtee käyntiin. Osa väestöstä on menetetty -mikään ei tule heidän itsetuhoista ajatusmaailmaa muuttamaan.

  2. Islam ja muslimit pelastavat Suomen. Kristinusko on kuollut. Tilalla uususkontoina pervoilu, itsekkyys ja aiheuttaa. PS. Fiinistö on sotahullu kuten valtaeliitti ja media. VANHA SOTAHULLU KÄÄKKÄ!

   1. Islam? Kristinusko on lähes kuollut, koska ihmiset itse ovat niin heikkoja. Jumalassa ei ole mitään vikaa.

 14. Se on aivan fakta, että persut ovat kosiskelleet Vapauden Liiton johtoa ja aktiiveja heille. Näin CIA pystyy koko ajan suurella rahalla neutraloimaan kansallismielisyyttä ja vapautta, sekä pystyy mädättämään Suomea palvelemaan amerikkalaisia ja brittiläisiä vihollisiamme, sekä Israelin valtiota.

  Suomalaisten pitää nähdä kaikki amerikkalaiset ja kaikki brittiläiset vihollisinaan ja ajamaan tämä saasta laillisin keinoin ulos maasta, tai amerikkalaiset ja brittiläiset vihollisemme valtioidensa tukemina askel askeleelta levittäytyvät yhä enemmän Suomeen, lopulta hävittäen suomalaiset. Tämä on amerikkalaisten ja brittiläisten taktiikka, jolla he pikku hiljaa hävittävät normaalit ja terveet kansat ja lopulta valkoinen rotukin katoaa.

  1. No olihan persut myös tarjonneet 5000€ käteistä IPUn eli Itsenäisyyspuolueen ehdokkaalle että loikkaisi persuihin joten ihan vakio persuilua.

   IPU:n heikkous oli kylläkin pehmoilu eli särmäkkyys ja pelottomuus puuttui. Kun nilkit hyökkäsivät niin silloin oltiin defensiivisiä sen sijaan että olisi potkaistu rakkeja munille ja saada alfojen maine. Puolue oli muuten kylläkin Antti Pesosen johdolla uskottava, linjauksiltaan, analyyseiltään jne. Suomen huippua. Kuvaavaa suomalaisista oli juuri se että IPU sai vain puoli prosenttia kannatuksesta ja oli silti suurin minipuolue.

   Taitaa olla vakio että alle prosentti suomalaisista ovat sekä poliittisesti tiedostavia että ei sopulimaisia, vaan itsenäisiä äänestäjiä, koska ymmärtävät mitä itsenäisyys ja vapaus on ja vaatii. U.K. Kekkosen sanoin, itsenäisyydestä ei pidä elämöidä, vaan se pitää osata elää (yksilötasollakin). Sitä ei moni suomalainen osaa.

   Suomen nimen voisi ihan hyvin muuttaa Sopuliksi. Se joka haluaa elää vapauttaan ei voi sitä täällä Sopulissa kovinkaan hyvin toteuttaa ilman että ainakin siirtää bisneksiään ja omaisuuttaan pois täältä varkaiden ja autotitaristien näppien ulottuvilta pois.

 15. Länsimaissa ”älykkäinä” esiintyvillä valkoisilla on aina jalka useamman oven välissä. He eivät koskaan ole täysillä oman kansansa puolella, vaan saatuaan hyvän diilin puukottavat aina oikeaa tavallista kansaa selkään.

  1. On ainesta, 10 000 katsojaa joka videolla. Uutta Karpoa tarvitaan.
   Nyt Anon riesana on majavan perkule. Hauska katsella Anon ankka-kävelyä kevätjäillä 13.4.2023 Enonvesi.

   Ei kai Anon majavalle käy kuten mursulle, ei kai Ano kalauta sitä nuijalla päähän, täh?
   Kaisloista Ano virittää kutupaikan kaloille ja aina on katiskat täynnä kesällä! Makkarat pitää myös nauttia sekä nokipannukahvit kotimaisesta termarista. Tuli vahingossa hankituksi Tokmannista tehoton halpispainepesuri, harmi! Siinäpä tärkeimmät tänään.

   https://www.youtube.com/watch?v=4ggGRQBtWY8

 16. Tohtori Edward Duttonin mukaan germaaneilla on ns. nero-strategia, eli sekä neroja, että idiootteja… joskaan idiootit eivät ankarassa luonnonvalinnassa siirrä perimäänsä, kun taas suomalaisilla on mongolitaktiikka.

  1. Totta. Suomalaisilla on pohjoisen metsästäjä-keräilijä geenistön takia evoluutiopsykologinen konsensusstrategia, jossa toimitaan tasapäisesti. Suomalaisilla on myös mongolidigeenejä, jotka entisestään lisäävät konsensusajattelua ja vierastaa toisinajattelijoita.

 17. Jymypaljastukset:
  – Supo ei jätä Ano Turtiaisen puhelinta rauhaan. Supon seurantaa ei meinaa saada millään pois. Ano on vaarallinen Supon mielestä
  – Niinistö on suhmuroinut taas: Hän on sopinut USA:n kanssa salaisia tukikohtia Suomeen. Se on lain vastaista! Anolla on ollut sisäpiirin tietoa jo aiemmin.
  – Ilmastohuijausta Niinistö kehottaa edustajien jatkamaan sekä kansan kyykytystä senkin avulla
  – Varmasti ei tule USA:sta apua, kun Suomi joutuu sitä pyytämään
  – Eduskunnassa ei ole enää oppositiota

  https://www.youtube.com/watch?v=JyL4wJnuo1I

  Turtiaisen joka videolla vähintään 15 000 katsojaa. Se on valtava määrä.

 18. Ei­vät puo­lu­eet, saa­tik­ka sit­ten val­ti­ot, tee mi­tään pää­tök­siä.
  –   Vain yk­si­löt, jot­ka käyt­tä­vät näi­tä (ri­kol­lis-)jär­jes­tö­jä oma­na pro­xy’nään.

 19. Hyvät ihmiset eivät menesty politiikassa, sillä valtaa pitää LIKAINEN PUOLITUSINAA, jotka yhdessä YLE:n kanssa pitävät huolen siitä, että ”pulmusista” saadaan mustia korppia. Suomalaiset ovat puolueuskollisia, jopa joskus ennen jo syntymäkodista saadun elämänkatsomuksen kannattajia. Suomessa EI ole pienpuolue perinnettä eivätkä jähmeät suomalaiset äänestäjät edes helposti vaihda toisesta suuresta puolueesta toiseen.

  NYT kun suurpuolueet ovat YKSI ja sama GLOBALISTI PUOLUE olisi ”wanhan koiran syytä oppia uuen tempun” ja siirtyä äänestämään mikäli aivokopassa on toimintaa mieleistään kansallismielistä puoluetta. Toki GLOBALISTIT pelaavat likaiusta peliä ja EU totalitärismin yhä kasvaessa vaihtoehtopuolueiden toimintaa pyritään ja vaikeutetaan polpon, viranomaisten, YLE:n, myyrien ja EU:n toimesta yhä AGRESSIIVISEMMIN. Selkeä epädemokraattinen vaino ja ”rikosjutut” hoitaa valtamedian PROPAGANDALLA, jossa ei ole totuuden häivää sohvaperuna nurkkajumalan palvojien ahtaisiin aivoihin. Hollannissa EI tule tapahtumaan toista kertaa samaa vahinkoa, sillä maa on keskeisessä osassa Euroopan ruuantuotannossa ja WEF:n mielisairaassa agendassa ”The Great Reset”, jossa ajetaan kivikautta ja onkimatojen syömistä!!!

  1. Tämä juttu on hiukka liian negatiivinen Vapauden Liittoa kohtaan. Puolue on uusi tulokas ja tehnyt äärettömästi töitä saadakseen puolueen edes jotenkin toimimaan ja ehdokkaat listoille. Siita pointsit. Menestys alkaa vasta tästä eteenpäin ja riippuu monesta tekijästä: Erityisesti puolueet tarvitsevat reippaita aktiiveja.

   ” Niinpä on todella outoa, että Vapauden Liiton puolueohjelma on myös ruotsiksi ja venäjäksi eli miehittäjien kielellä!”
   Ei Venäjä ainakaan vielä miehitä Suomea. Nato-tomppeleiden takia voi tämäkin olla pian edessä. Rkp miehittää Suomea yhä yli 700 vuoden kokemuksella.
   Mannerheim oli ruotsalainen, joka osasi kahta kieltä: ruotsia ja venäjää.
   Rkp on eniten hankkimassa Suomen teollisuudelle halpatyövoimaa kolmansista maista. Ja nyt kokoomus aikoo kotiuttaa jättipotin teollisuudelle ts. valtavan palkka-alen pistämällä viimeisemmätkin duunarit kyykkyyn.
   Tutkimuksen mukaan joka kolmas suomalainen duunari alkaa olemaan köyhyysrajalla eli Suomi alkaa olemaan jossain Intian kastissa.
   TV:ssä Korkman paasaa ulkomaisista osaajista. Huippuosaajat ja muut osaajat tulevat kun palkkaa maksetaan enemmän, ei vähemmän, kuten suomlaisten riistäjät rkp + kokoomus ajattelevat.
   Jos asumistuki poistetaan nyt kuten Vallikadun pikkuj. kaavailee niin siitä seuraa juuri sellainen palkka-ale, joka on kokoomus-EK:n toiveena. Pitemmällä tähtäimellä tästä seuraa ghettoutuminen kuten Los Angelissa tai muissa Amerikan ghetoissa.
   Amerikan ghetto-masat eivät opi uutta eivätkä kouluttaudu, joten sitä saa mitä tilaa.
   Kokoomus-rkp:n tavoite on viherhelvetti, jossa energia maksaa mansikoita koska sähkönhinta määräytyy pörssissä ja näillä tuurivoimaloilla voidaan pörssihintaa manipuloida. (tuulimyllyt ja aurinkoenergia) Ne pitäisi verottaa pois. Jos ei niitä voi kieltää.

   Markkinataloudessa palkat määräytyvät osin kysynnän ja tarjonnan mukaan. Jos siivoojia ei ole niin palkkkaa korottamalla niitä alkaa löytymään. Kokoomus-rkp pyrkivät tai ovat jo purkaneet tämän markkinamekanismin avaamalla rajat halpatyövoimatuonnille. Siksi siis Intiasta, Afrikasta, jne.
   Ranskassa kai ammattiliitot ovat mukana estämässä eläkeikämuutoksia ja mellakat ovat olleet rajuja. Suomessa ammattiyhdistys on ollut hampaaton estämään halpatyövoiman tuloa ja sen se nyt kokee kun jäsenet katoavat ja perinteiset vasemmistopuolueet katoavat kartalta. Persujen menestys heijastuu tästä. Kun perinteiset duunarit eivät enää usko ammattiyhdistyksiin tai vasemmistopuolueisiin, he ovat löytäneet takinkääntäjä-persut. Persut ovat luvanneet estää halpatyövoiman tuonnin. Purra taisi viimeksi mainita, että tämä on kynnyskysymys Persuille. Saas nährä miten käy. Orpo on niin liukkaan autokauppiaan näköinen, että tuskin Purra tätä kantaa pitää. Tosin isoissa linjoissa rkp, sdp ja kokoomus ovat paljon lähempänä toisiaan kuin Persut ja kokoomus ja näitä ovat: vihersiirtymä, EU-politiikka, maahanmuutto. Persuille tuskin on mikään ongelma leikata 6 miljardia sosiaaliturvasta, kun taas sdp:lle ja ehkä rkp:lle tämä on suuri ongelma.
   Kun nämä leikkaukset on tehty. Suomi muistuttaa Amerikan ghettoja enemmän kuin Amerikka itse.

   Suomea johdetaan monella tavalla diktatuurimaisilla opeilla ja tavoilla. Suomi on kuin yksipuoluejärjestelmä. Sen vuoksi on tärkeää, että mu

 20. Tuo jäsenten ja massojen pelko on askarruttanut minuakin oikeastaan kansallismielisen aktivoitumisen alusta lähtien. Ihan ekoissa miekkareissa oli näkyvissä eräänlaista alkuhurmosta ja orastavaa me-henkeä, joka pian vaihtui klikkiytymiseen ja hurraava massa sekä harveni että alkoi jakaantua porukoihin. Sinänsä tätä pidetään normaalina ihmisen käytöksenä, jota löytyy kaikista paikoista, joissa on ihmisiä, niin työpaikoilta ja kouluista kuin harrastuspiireistäkin. Mikäli kuitenkin halutaan perustaa puolue, jonka toiminnalle halutaan näkyvyyttä ja kasvava kannattajakunta, pitäisi jokaista kohdattua ihmistä kohdella potentiaalisena äänestäjänä. Mikäli jo alkumetreillä otetaan asenne ”älä vain tänne tule” ja ”älä vain vie minun tulevaa asemaani”, voidaan puolueen tulevaisuus aika tarkalleen ennustaa ilman kristallipalloa ja tähtikarttaa.

  Sama pätee myös somessa käydyn keskustelun suhteen. Tuo yllä olevassa jutussa mainittu kyvyttömyys myöntää olevansa väärässä on niin nähty. Kun edes osattaisi vaieta viisaasti ja siirtyä eteenpäin, intetään loputtomiin. Keskustelukulttuurista tuntuvat kadonneen keskustelua pehmentävät elementit, joilla osoitettiin toiselle ihmiselle arvostusta siitä huolimatta, että oltiin eri mieltä. ”Ehkä, saattaa olla, niin, hyvin mahdollista, mutta… en ole tullut tuota ajatelleeksi, mutta voin harkita, mielenkiintoista, ai, sä ajattelet noin, kerro lisää jne”. Joku voi tietysti sanoa, että hän on rehellinen suorasanainen suomalainen. No vielä 80-luvulla ihmiset osasivat tulla toisiaan vastaan, ja kyllä he olivat rehellisiä, suorasanaisia, suomalaisia.

  Edesmenneestä Ilkka Kanervasta kirjoitettiin postuumisti, että hän kykeni kuuntelemaan myös ihmisiä, jotka olivat eri mieltä hänen kanssaan. Ehkä juuri siksi Ilkka Kanerva äänestettiin eduskuntaan vuodesta toiseen. Miten kansallismieliset pienpuolueet kuvittelevat kasvavansa suuriksi, jos niiden ehdokkaiden sosiaalinen kypsyys on tasolla koulukiusaaja.

  Puoluetoiminta pitäisi nähdä pidemmällä jänteellä, ajatuksella, että tavoitetaan mahdollisimman paljon uusia ihmisiä. Kun kannatus kasvaa, voidaan rakentaa myös puolueverkostoa ja saada lisää paikkoja kuntien ja kaupunkien valtuustoihin. Tällöin jokaisen uuden kasvon pitäisi olla tervetullut. Ja kuten sanottu, jokainen ihminen pitäisi nähdä viime kädessä potentiaalisenä äänestäjänä. Jos pakkaa rupeaa karsimaan jo siinä vaiheessa, kun puoliso ja vanhemmat sekä kaverit ovat luvanneet äänensä, on turha ihmetellä, jos äänisaalis vaaleissa on 5. Puolueaktiivina toimiminen edellyttääkin kykyä erottaa julkinen ja yksityinen minä. Yksityisen minän mielestä se vieressä lippua heiluttava juntti voi näyttää tyhmältä, mutta tulee muistaa, että hänen äänensä voi ratkaista läpimenon.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*