7 thoughts on “Päivän video: Pörssi

 1. Miksi kapitalismi kukistettiin – muutama sananen kapitalismin historiasta

  Kapitalismi (sopimusvapaus) kukoisti 1800-luvun lopulla, mutta Suomessa sosiaalidemokraattien Forssan ohjelma ja suuressa maailmassa ”progressive movement”-liike 1800-luvun lopulta alkaen syrjäyttivät sopimusvapauden eli laissez-fairekapitalismin koska se oli näiden sosialististen liikkeiden kannattajien mukaan liiallista vapautta.

  Säädettiin lukuisat sosiaalidemokraattiset lait kuten koulupakko, vähimmäispalkka, eläkkeet, julkinen terveydenhuolto, työsuojelu– ja vähimmäispalkkalakeja, ammattiliittoja ja työehtosopimuksia vahvistavia lakeja, kieltolakeja, elintarvike-, huume– ja lääkelakeja, rautateitä, vuokria ja kauppaa sääteleviä lakeja kuten kilpailulakeja.

  Tosiasiassa näiden sääntelyiden ja lakien asettamisena oli pohjana joidenkin kateus, ahneus ja vallanhimo eli jotkut pelkäsivät kilpailua ja/tai eivät kestäneet toisten menestystä ja halusivat eliminoida sen perustamalla keskitettyä valtaa johon keinona oli poliittinen päätöksenteko ja kollektiivinen lainsäädäntö.

  Hyvinvointivaltio syntyi kapitalismin kukistamisen seurauksena.

 2. Ooohhh… Nehn pääsy kadulta ala-aulaan möykkäämään. Mikä hieno voitto kansalle.

  Kiesus mitä idiootteja!!1

 3. Ny­ky­ään ei ai­na tie­dä mi­kä on spon­taa­nia ja mi­kä mak­set­tua te­at­te­rie­si­tys­tä.

 4. Marco kannustaa hallitsemattomaan kaaokseen, jossa anarkisteja perinteisesti 95% ja loput aitoja, järjestäjiä, ja heitä joita asia koskee, rauhallisia mielenosoittajia.

  1. Taas kysymys? Miksi matut eivät kapinoi missään? Paras sosiaaliturva, parempi kuin valkoisella kantaporukalla.

   Persut tuovat niitä lisää joka kuukausi 5000 lisää, kunhan pääsevät hallitukseen.

 5. TSUHNAT pystyvät KYLLÄ tuohon kun kysymyksessä NATO kriittisten ”KOKOONTUMISAJOT”! Kun on kysymys ULKOMAAN PELLEJEN ”lasten paloittelukeskuksen” tiloista. Silloin EI voisi ENÄÄ hiljaisempaa olla ja jos joltakulta pääsisi vahongon PIERU ohi kävellessä. Silloin POLPO, SUPO ja ARMEIJA olisivat HÄLYTYSTILASSA ja ”syyllinen” kintereessä!!! Toimitusministeriön pääministeri esittäisi PAHOITTELUT ja VALTAMEDIWA huutaisi MAINEHAITASTA!!!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*