Marco de Wit 21 huhtikuun, 2023

 

 

TIIVISTELMÄ:

 

Suuri vaaliliitto olisi 2023 saanut seuraavasti ääniä ja näinollen 2027 voisi suoraan tai realistisella lisä-äänimäärällä saada lisäpaikkoja seuraavasti:

1. Uusimaa 33 000 ääntä (1-2 lisäpaikkaa)

2. Helsinki 17 000 ääntä (1-2 paikkaa)

3. Pirkanmaa 13 000 ääntä (1-2 paikkaa)

4. Varsinais-Suomi 11 000 ääntä (1-2 paikkaa)

5. Kaakkois-Suomi 11 000 ääntä (1 paikka)

6. Hämeen vaalipiiri 10 500 ääntä (1 paikka)

7. Vaasan vaalipiiri 8500 ääntä (1 paikka)

8. Oulun vaalipiiri 8000 ääntä (1 paikka)

9. Savo-Karjalan vaalipiiri 8000 ääntä (1 paikka)

 

 

Johdanto

Laiton Lehti on vuosia valittanut ja toitottanut, että Suomen vaalijärjestelmä suosii todella törkeästi puolueita ja varsinkin suuria puolueita. Pienten puolueiden on lähes mahdotonta saada useampi kansanedustaja, ELLEIVÄT tee vaaliliittoa. Siinä puolueiden äänet menevät yhteiseen pussiin, josta ne saa äänimäärän suuruusjärjestyksessä. Tässä jutussa asia selitetään yksityiskohtaisemmin.

 

Vapausmielisen jytkyn resepti: Vaaliliitto + sitoutumattomat + (-RKP) + Tiihonen

 

 

No, miksei niitä vaaliliittoja sitten suostuta tekemään? Täysi mysteeri. Tai sitten ei. Laittoman Lehden teoriana on nimittäin, että Supo ja persumyyrät ovat vuodesta toiseen sabotoineet ja estäneet kaikki Suuret vaaliliitot. Ainoana mediana Laiton Lehti on kertonut demareista persuihin vapaaherraksi loikanneen Matti ”CIA” Putkosen äänestyskoneista ja muista sabotaaseista.

 

 

Myyrien ja Vapaaherran Valtakunta. Osa XXI. YLE: Matti (”CIA”) Putkonen pomoilee taas persuissa!

 

 

Tärkeitä pitkän linjan myyriä ovat myös persujen ex-kansanedustajat James Hirvisaari ja Ano Turtiainen.

 

Myyrien valtakunta. Osa XXII: Petturuuden huippu: Muutos / Reformi / VKK / Ikipersu -päämyyrä James Hirvisaari fanittaa Natoa!

 

 

Onneksi Ossi Tiihonen pystyi laatimaan edes jonkinlaisen minivaaliliiton ja saamaan sille yli prosentin äänisaaliin Hirvisaaren ja Turtiaisen sabotaaseista huolimatta. Uudellamaalla olisi ollut jopa mahdollisuus kansanedustajaan, jos moni nanopuolue olisi suostunut vaaliliittoon ja riitelyt olisivat loppuneet edes vaalien ajaksi.

 

Kaikista eniten vaaliliitosta kuitenkin hyötyisi Liike Nyt. Se jäi useissa maakunnissa/vaalipiireissä vain muutamien tuhansien äänien päähän kansanedustajan paikasta. Eli juuri se äänimäärä jäi puuttumaan mikä oli Vapauden Liitolla, Liberaalipuolueella ja Piraattipuolueella yhteensä!

 

Katsotaanpa maakuntakohtaisesti mikä se äänimäärä olisi ollut, jos Liike Nyt olisi ennen eduskuntavaaleja suostunut Suureen pienpuolueiden vaaliliittoon. (Nyt, Liberaalit, Piraatit, Vapauden Liitto). Kannattaa muistaa, että maakunnasta/vaalipiiristä ja äänestysaktiivisuudesta riippuen kansanedustajan paikan saa 12-14 000 äänellä.

 

1. Uusimaa 33 000 ääntä (1-2 lisäpaikkaa)

Liike Nyt sai Uudellamaalla Hjallis Harkimon johdolla peräti 21 000 ääntä eli siltä jäi uupumaan noin 4000-5000 ääntä toisesta kansanedustajan paikasta. Ja kas kummaa. Vapauden Liiton äänisaalis Uudellamaalla oli juuri tarvittava 4848 ääntä! (Plus sen vaaliliittolaisella Kristallipuolueella 923 ääntä ja vihakilpailijalla VKK:lla 1746, jonka äänet lähes varmasti tulevat menemään seuraavissa vaaleissa enimmäkseen Vapauden Liitolle!)

 

Jos Vapauden Liitto ei olisi Harkimolle kelvannut vaaliliittolaiseksi, niin olisi Liberaalipuolueellakin ollut 4428 ääntä, joka olisi saattanut riittää! Piraateilla olisi vielä ollut vajaat 1000 ääntä ja seuraavissa vaaleissa taatusti tuhansia, kunhan ovat saaneet sisällissotansa jälkeen rivinsä järjestykseen.

 

Neljän puolueen yhteenlaskettu äänimäärä oli siis 33 000. Joku voisi tietysti sanoa, ettei ääniä voi noin vain laskea yhteen. Kyllä voi. Mikäli puolueet muodostavat vaaliliiton, niin pystyvät helposti laittamaan yhteiselle listalle ne parhaimmat ääniharavansa, joiden keskimääräinen äänisaalis on melko stabiili. Varsinkin neljän puolueen vaaliliitto satavarmasti toisi vaaliliitolle yhden ylimääräisen kansanedustajan Uudeltamaalta.

 

 

On siis ihan selvää, että Hjallis teki karmean virheen, kun ei suostunut mihinkään vaaliliittoon. Tosin ei olisi ollut täysin varmaa, että toinen kansanedustajanpaikka olisi mennyt Liike Nytille, koska sen toiseksi tullut ehdokas Nina Nummela sai 1448 ääntä eli olisi hävinnyt Liberaalipuolueen kärkinimelle Sanna Kurroselle (2386 ääntä) ja myös Vapauden Liiton kärkinimelle Ossi Tiihoselle (2148 ääntä).

 

Toisaalta, jos Liike Nyt tekisi neljän puolueen Suuren vaaliliiton, niin se tietysti sijoittaisi enemmän rahaa kakkos- ja kolmosehdokkaaseensa. Näin jokaisella vaaliliittolaisella olisi realistinen mahdollisuus voittoon ja näin myös valtavan suuri motivaatio kerätä ääniä. Tämä varmistaisi toisen lisäpaikan vaaliliitolle.

 

Tämä vaalimatematiikka on niin päivänselvää ja yksinkertaista, että Liike Nytin on seuraavissa vaaleissa PAKKO tehdä tekninen vaaliliitto vähintään Liberaalien kanssa. Siitä ei olisi mitään haittaa ja pelkkää hyötyä! Sama juttu Piraattien kanssa, joilla on varsinkin nuorissa hyvä äänipotentiaali.

 

Toki Liike Nyt saattaa epäröidä kannattaako tehdä vaaliliittoa myös Vapauden Liiton kanssa, koska se on niin Natovastainen. Toisaalta se tuskin enää olisi kynnyskysymys, koska Natossahan jo ollaan. Joka tapauksessa vaalimatematiikan kannalta Liike Nytin kannattaisi tehdä vähintäänkin tekninen vaaliliitto myös Vapauden Liiton kanssa, koska se varmistaisi sen toisen paikan Uusimaalta. (Teknisessä vaaliliitossa ei ole yhtään mitään yhteistä vaalikampanjaa, mutta äänet menevät silti samaan pussiin.)

 

Jos Liike Nyt tekisi vaaliliiton myös Vapauden Liiton kanssa, niin ei olisi yhtään mahdotonta, että neljän puolueen vaaliliitolle tulisi vielä kolmaskin kansanedustaja Uudeltamaalta. Itse asiassa vaaliliittolaisten positiivisen kilpailun ja helpottuneen valioehdokashankinnan takia se olisi jopa todennäköistä! Tällöin esimerkiksi 1101 ääntä saaneen Liike Nytin Marjo Vackerin tai 1058 ääntä saaneen Nora Stenvallin olisi myös mahdollista päästä läpi, jos päihittävät Tiihosen tai Kurrosen.

 

 

2. Helsinki 17 000 ääntä (1-2 paikkaa)

Ihan sama win-win tilanne olisi myös Helsingissä. Liike Nyt sai siellä 8944 ääntä. Eli uupumaan jäi noin 4000 – 5000 ääntä, jonka olisi helposti saanut Liberaaleilta (3539 ääntä) ja Piraateilta (1274 ääntä) ja/tai Vapauden liitto/Kristallit/VKK:lta (4500 ääntä)!

 

Vaaliliitossa kansanedustajan paikka menisi todennäköisesti Nytin ääniharavalle Joel Harkimolle, joka sai 2240 ääntä. Liberaalien kärkinimi Lassi Kivinen sai 864 ääntä ja Vapauden Liiton kärkinimi Vanessa Olsen sai 847 ääntä. Helsingissä Joel Harkimon yliote olisi siis suuri, mutta toisaalta ei liian suuri. Liberaalit, Vapauden liitto ja Piraatit selvästi alisuorittivat Helsingissä eli niillä olisi erittäin hyvät mahdollisuudet tuplata tai jopa triplata äänimääränsä. Niinpä niillä olisi kohtuulliset mahdollisuudet voittaa Joel Harkimo eli niiden kannattaisi suostua vaaliliittoon.

 

Kaiken kukkuraksi positiivinen vaaliliittolaisten kilpailu voisi tuoda vielä sen toisenkin lisäkansanedustajan Helsingistä varsinkin Liike Nytille, jonka kakkosnimi Anni Vuohijoki sai 983 ääntä. Suuri vaaliliitto Helsingissä siis taatusti varmistaisi yhden kansanedustajan paikan ja bonuksena vielä saattaisi mahdollistaa toisenkin kansanedustajan paikan!

 

 

3. Pirkanmaa 13 000 ääntä (1-2 paikkaa)

Ihan sama win-win-tilanne olisi myös Pirkanmaalla, jossa Liike Nyt sai 7899 ääntä, Liberaalit 2080 ääntä ja Vapauden Liitto/Kristallipuolue/VKK 3600 ääntä eli yhteensä juuri sen kansanedustajan paikkaan tarvittavan äänimäärän!

 

Kärkiehdokkaana Liike Nytillä oli Karoliina Kähönen 2271 ääntä, Liberaaleilla Eliisa Kuusama 567 ääntä ja Vapauden Liiton Kari Virtasellla 1779 ääntä. Kansanedustajan paikka siis menisi jälleen todennäköisesti Liike Nytille. Tosin äänierot eivät ole mahdottomat, joten kaikkien kolmen puolueen kannattaisi suostua vaaliliittoon.

 

Suuri vaaliliitto olisi erityisen helppo tehdä Pirkanmaalla, koska vaikka Liike Nytillä oli täysi ehdokaslista, niin puolet siitä oli hyvin alhaisen äänimäärän ehdokkaita eli noin 100 ääntä tai alle. Liike Nyt voisi helposti vaihtaa nämä vaaliliittolaisten kärkinimiin ja näin varmistaa kansanedustajan saamisen vaaliliitolle. Tämä sopisi loistavasti myös Liberaaleille, Vapauden Liitolle ja Piraateille, koska niillä oli Pirkanmaalla muutenkin vajaat listat.

 

Periaatteessa Liike Nyt ja Liberaalit voisivat tehdä vaaliliiton vain kahdestaan, mutta sillä tuskin sitä kansanedustajan paikkaa saisi. Liike Nytin ainoa keino varmistaa vaaliliitolle kansanedustajan paikka on tehdä Suuri vaaliliitto eli ottaa siihen mukaan Liberaalien lisäksi ainakin Vapauden Liitto ja mieluiten myös Piraatit, jotka pystyisivät todennäköisesti tuomaan vaaliliittoon muutama tuhat lisä-ääntä. Vaaliliittolaisten positiivinen kilpailu saattaisi parhaassa tapauksessa tuoda vaaliliitolle myös toisen kansanedustajan paikan!

 

 

4. Varsinais-Suomi 11 000 ääntä (1-2 paikkaa)

Ihan sama win-win tilanne olisi myös Varsinais-Suomessa, jossa Liike Nyt sai 6538 ääntä, Liberaalipuolue 1215 ääntä ja Vapauden Liitto/Kristallit/VKK 3176 ääntä. Yhteensä noin 11 000 ääntä eli puuttumaan jäisi vain noin 2000 ääntä. Kansanedustajan paikka olisi seuraavissa vaaleissa vaaliliitolle lähes varma, koska viime vaaleissa sekä Liberaalit että Vapauden Liitto selvästi alisuorittivat Varsinais-Suomessa.

 

Jälleen paikka todennäköisesti menisi Liike Nytille, koska sen kärkiehdokas Laura Riski sai 935 ääntä, kun taas Vapauden Liiton/Kristallipuolueen kärkiehdokas Teuvo Kauppi sai 368 ääntä ja Liberaalien kärkiehdokas Sami Hyttinen 308 ääntä. Toisaalta erot eivät ole niin suuret etteikö jokaisella puolueella olisi mahdollisuus saada oma ehdokkaansa läpi eduskuntaan, jos vain oma vaalikampanja menee nappiin.

 

Varsinais-Suomessa pelkkä Liike Nytin ja Liberaalien välinen vaaliliitto tuskin toisi kansanedustajaa, mutta Vapauden Liiton ja Piraattien mukaan ottaminen eli Suuri vaaliliitto lähes varmasti toisi! On myös lähes varmaa, että lisää hyviä ehdokkaita ilmaantuisi, kun sana leviää yhden kansanedustajan paikan olevan jaossa suhteellisen pienellä äänimäärällä. Tämä käytännössä tekisi varmaksi kansanedustajan saamisen vaaliliitolle eikä kaksi kansanedustajaakaan olisi mahdottomuus!

 

 

5. Kaakkois-Suomi 11 000 ääntä (1 paikka)

Ihan sama win-win-tilanne olisi myös Kaakkois-Suomessa, jossa Liike Nyt sai 8026 ääntä, Liberaalit 517 ja Vapauden Liitto/Kristallit/VKK 3400 ääntä (Ano jo miinustettu) eli yhteensä noin 11 000 ääntä eli hyvin lähellä kansanedustajan paikkaa!

 

Jälleen Liike Nyt luultavasti saisi kansanedustajan paikan, koska sen kärkiehdokas Panu Peitsaru sai peräti 3892 ääntä. Toisaalta Vapauden Liiton Sakari Peltola sai 712 ääntä, joten periaatteessa hänellä olisi hyvällä vaalikampanjalla mahdollisuus kiilata kärkeen ja saada se kansanedustajan paikka. Kaikkien siis ehdottomasti kannattaa suostua vaaliliittoon.

 

Periaatteessa Liike Nyt ja Liberaalit voisivat tehdä vaaliliiton vain kahdestaan. Se olisi kuitenkin lähes varma kuolinisku, koska Kaakkois-Suomessa Liberaalipuolueella ei ole kunnon kannatuspohjaa. Vapauden Liitolla taas on varsinkin, jos se saa rivinsä järjestykseen ja integroitua useamman nanopuolueen itseensä!

 

Ano Turtiainen saattaa Kaakkois-Suomessa jatkaa Vapauden Liiton sabotointia ja häiriköimistä VKK-puolueellaan, mutta seuraaviin vaaleihin se tuskin saa enempää kuin pari ehdokasta. Itse asiassa VKK-puolueen osallistuminen seuraaviin vaaleihin olisi jopa hyödyksi Vapauden Liitolle ja sen puheenjohtajalle Ossi Tiihoselle, koska näin hän voisi tehdä selvän pesäeron putinisteihin leimaamalla VKK:n sekopäiden putinistipuolueeksi! (Jota se muuten onkin.)

 

Samalla olisi tärkeää, että Tiihonen puhdistaa myös Vapauden Liiton kaikista mahdollisista puoliputinisteista, sosialisteista, ääriuskovaisista ja sekopäistä. Lähettää ne vaan ystävällisesti Anon hoteisiin VKK-puolueeseen, joka muutenkin nykyään toimii hullujen kokoontumisajoina.

 

 

Murskatappion kärsinyt Ano Turtiainen: Vaalivilpin takia eduskuntavaalit uusittava Venäjän johdolla!

 

 

6. Hämeen vaalipiiri 10 500 ääntä (1 paikka)

Ihan sama win-win-tilanne olisi myös Hämeessä, jossa Liike Nyt sai 6500 ääntä, Liberaalit 798 ääntä, Piraatit 99 ja Vapauden Liitto/Kristallit/SKE/VKK saivat 3000 ääntä eli yhteensä noin 10 500 ääntä. Nytin ja Liberaalien välisellä pienellä vaaliliitolla ei olisi juuri mitään mahdollisuuksia, mutta suurella vaaliliitolla olisi todella hyvät mahdollisuudet saada kansanedustaja.

 

Tälläkin kertaa paikka menisi todennäköisesti Liike Nytille, koska sen kärkiehdokas Tuija Saloranta sai 1208 ääntä, kun taas Vapauden Liiton kärkiehdokas Niko Kauko sai 615 ääntä ja Liberaalien Laura Lähteenmäki 286 ääntä. Toisaalta taaskin äänet ovat näissä puolueissa jakaantuneet niin tasan, että periaatteessa jokaisella vaaliliiton ehdokkaalla olisi mahdollisuus päästä läpi. Tämä jos mikä sekä aktivoisi vaalikampanjaa että toisi hyviä ehdokkaita varmistaen yhden eduskuntapaikan.

 

Kannattaa myös muistaa, että Hämeessä äänikynnys on välillä yllättävän alhaalla. Kristillisdemokraatit saivat jälleen Päivi Räsäsen läpi kansanedustajaksi vaivaisella 11 444 äänellä! Toki se on prosentuaalisesti suuri määrä yhden puolueen kerättäväksi, mutta yhdistämällä voimansa Suuren vaaliliiton olisi siis todella helppo saada ehdokas läpi Hämeen vaalipiiristä.

 

 

7. Vaasan vaalipiiri 8500 ääntä (1 paikka)

Ihan sama win-win-tilanne olisi myös Vaasassa, jossa Liike Nyt sai 3715 ääntä, Liberaalit 471 ääntä ja Vapauden Liitto/Kristallit/VKK 4293 ääntä eli yhteensä noin 8500 ääntä, jonka vaaliliittolaiset voivat realistisesti kasvattaa noin puolella ja saada yhden kansanedustajan paikan.

 

Liike Nytillä ääniharavana oli viime vaaleissa Pia Kattelus-Kilpeläinen 1258 ääntä ja Vapauden Liitolla Heli Rämäkkö 2146 ääntä. Molemmilla olisi mahdollisuus saada vaaliliitossa eniten ääniä ja nousta kansanedustajaksi. Myös Liberaaleilla olisi mahdollisuus löytää joku ääniharava itselleen ehdokkaaksi ja näin napata se paikka. Esimerkiksi monet julkkikset voivat innostua ehdokkaaksi, kun tajuavat parin tuhannen äänenkin voivan tuottaa kansanedustajan paikan.

 

Suuren vaaliliiton luominen Vaasan vaalipiiriin olisi erittäin järkevää ja helppoakin jo siitäkin syystä, että Liike Nytillä, Vapauden Liitolla ja Liberaaleilla oli vajaat ehdokaslistat. Niiden yhdistäminen lähes varmistaisi kansanedustajan paikan. Yhteistyötä vielä helpottaisi, että kärkinimet Kattelus-Kilpeläinen ja Rämäkkö omaavat paljon samanlaisia ajatuksia.

 

Täytyykin vain ihmetellä miksei Hjallis ja Liike Nyt suostunut Vaasan vaalipiirissä vaaliliittoon Vapauden Liiton kanssa, vaan lähti järjettömällä tavalla häviämään vaaleihin VAJAILLA listoilla. Hjalliksen toiminta on sitäkin epäilyttävämpää, koska hän tiesi Vapauden Liitolla olevan listoillaan aluevaalien ääniharavoita. Hjallis siis tiesi, että listat olisi ollut helppo kivuttomasti yhdistää ja vaaliliitolla olisi VARMASTI saanut useita tuhansia lisä-ääniä. Tästä huolimatta Hjallis ei halunnut vaaliliittoa.

 

Liike Nytin ja Hjalliksen käytöksessä ei ollut kertakaikkiaan mitään järkeä, ellei sitten vaalikampanjan viime metreillä käsky tullut persujen Matti ”CIA” Putkoselta tai suoraan Supolta itseltään. Varmaa nimittäin on, ettei Supo halunnut sen enempää Kattelus-Kilpeläisen kuin Rämäkönkään pääsevän eduskuntaan.

 

Jännä miten tehokkaasti persut pystyvät sabotoimaan kaikkia kilpailijoitaan. Vielä jännempää, ettei kukaan tunnu huomaavan mitään. Eikö kukaan osaa vaalimatematiikkaa? Mikseivät edes Liike Nytin pohjanmaalaiset ehdokkaat sano mitään?? Eikös Liike Nytin pitänyt olla demokraattinen puolue, jossa jäsenistön päättää myös maakuntatasolla?

 

Onneksi on Laiton Lehti, joka ainoana mediana Suomessa uskaltaa paljastaa persujenkin korruptiota.

 

Arto Luukkanen Nato-agentti? Persut jatkaa Piia Kattelus-Kilpeläisen vainoa oikeuden kiellosta huolimatta!

 

 

8. Oulun vaalipiiri 8000 ääntä (1 paikka)

Ihan sama win-win-tilanne olisi myös Oulun vaalipiirissä, jossa Liike Nyt sai 2793 ääntä, Liberaalit 1289 ääntä ja Vapauden Liitto/Kristallit/VKK peräti 4100 ääntä eli yhteensä noin 8000 ääntä. Todennäköisin läpimenijä olisi jälleen Liike Nytistä eli Jussi Arponen, joka sai 785 ääntä, mutta mahdollisuutensa olisi myös Liberaalien kärkinimellä Ella Vuotilla 559 ääntä ja Vapauden Liiton kärkinimellä Mirka Väyrysellä, joka sai 532 ääntä.

 

Tosin äänet ovat näissä puolueissa jälleen niin tasaisesti jakautuneet, että käytännössä lähes kaikilla ehdokkaalla olisi mahdollisuus päästä läpi kansanedustajaksi. Tämä jos mikä toisi hyviä ehdokkaita ja aktivoisi vaalityötä varmistaen vaaliliitolle yhden kansanedustajan paikan!

 

Jälleen tullaan outojen kysymysten äärelle. Nytillä nimittäin oli Oulun vaalipiirissä hyvin vajaa lista eli vain 10 ehdokasta 16:sta. Liike Nyt meni siis vaaleihin täysin idioottimaisesti puolityhjillä listoilla! Idiotismin huipuksi tämän tekee, että vähintäänkin Liike Nytin olisi kannattanut olla vaaliliitossa Liberaalipuolueen kanssa. Vieläkin järkevämpää olisi ollut muodostaa edes Oulun piirissä suuri vaaliliitto neljän puolueen kanssa, koska näin Liike Nyt olisi hyvinkin voinut saada yhden kansanedustajan!

 

 

9. Savo-Karjalan vaalipiiri 8000 ääntä (1 paikka)

Ihan sama win-win-tilanne olisi myös Savo-Karjalan vaalipiirissä, jossa Liike Nyt sai 4687 ääntä, Liberaalipuolue 484 ääntä, Piraatit 325 ääntä ja Vapauden Liitto/Kristalli/VKK 2500 ääntä. Eli jälleen päästään siihen maagiseen 8000 ääneen, jota on seuraavissa vaaleissa ihan realistista nostaa noin puolella ja saada se yksi kansanedustaja.

 

Jälleen läpimenijä olisi todennäköisesti Liike Nytistä eli Pekka Koponen, joka sai vaaleissa 1126 ääntä. Toisaalta läpi voisi myös mennä Vapauden Liiton Pekka Timonen, joka sai 1027 ääntä. Vaaliliitto olisi erittäin helppo tehdä, koska kaikilla neljällä puolueella oli vajaat ehdokaslistat. Lisäksi äänet olivat jälleen jakaantuneet hyvin tasaisesti, joten kaikilla Suuren vaaliliiton puolueilla olisi mahdollisuus saada se oma ehdokas kansanedustajaksi. Tämä varmistaisi hyvien ehdokkaiden löytymisen ja erittäin aktiivisen vaalikampanjan, joka lähes varmasti toisi vaaliliitolle yhden kansanedustajan paikan.

 

 

Vaaliliittoimperatiivi

Luulisi, että enemmistössä Suomen maakuntia/vaalipiirejä Liike Nytin jäsenistö suorastaan kirkuisi Hjallikselle, että järjestä nyt se vaaliliitto!! Liike Nyt ja sen puheenjohtaja Hjallis Harkimo olisivat nimittäin itsetuhoisia seinähulluja, jos eivät suostuisi Suureen vaaliliittoon. Todennäköisesti joka maakunnassa Liike Nytin ehdokas nimittäin pääsisi läpi eduskuntaan ennen muiden vaaliliittopuolueiden ehdokkaita. Tosin ei välttämättä ihan kaikissa, mutta tämähän olisi vain hyvä. Tällöin näillä muillakin puolueilla olisi toivoa edes 1-2 paikasta ja siten motiivi olla vaaliliitossa ja tehdä parhaansa äänien saamiseksi Suurelle vaaliliitolle eli varsinkin Liike Nytille!

 

Hjallis Harkimo on saanut paljon pilkkaa osakseen, koska ennen vaaleja ennusti Liike Nytin saavan 10 kansanedustajaa, vaikka lopulta saivat vain yhden ainoan kansanedustajan eli Hjallis Harkimon. Nyt kun tarkkaan tutkii vaalitulosta, niin Hjalliksen ennustus ei ollutkaan seinähullu. Päinvastoin. Monissa maakunnissa Liike Nyt ei olisi tarvinnut kuin noin kolmanneksen enemmän ääniä, niin se olisi saanut kansanedustajan.

 

Toisaalta Liike Nytin äänimäärän nostaminen kolmanneksella eli useilla tuhansilla äänillä ei ole mikään helppo juttu varsinkin, kun kokoomus jatkuvasti hengittää niskaan ja mustamaalaa yrittäen kaapata ja neutraloida Liike Nytin parhaimpia ehdokkaita. Onneksi Liike Nytillä on toinenkin keino murskavoittoon: Suuri vaaliliitto! Se ihan realistisesti voisi antaa Liike Nytille 9-10 kansanedustajaa eli juuri sen määrän mistä Harkimo puhui!

 

Seuraavissa euro-, kunnallis- ja aluevaaleissa voisi testata ja harjoitella Suurta vaaliliittoa. Näin pystyttäisiin myös testaamaan yksittäisten ehdokkaiden äänipotentiaalia ja tekemään seuraavien eduskuntavaalien ehdokaslistoista mahdollisimman optimaalisia. Tämäkin sitten varmistaisi Suurelle vaaliliitolle ja varsinkin Liike Nytille vähintään puoli tusinaa kansanedustajaa!

 

Ainoa este Suurelle vaaliliitolle voisi olla se, että Liike Nytin puoluejohto ei vain halua vaaliliittoa Vapauden Liiton kanssa. Ehkä pitävät sitä liian Natovastaisena tai liian kansallismielisenä. Toisaalta eikös Liike Nytin pitänyt harjoittaa suoraa jäsendemokratiaa? Miksei Liike Nyt siis antaisi jokaisen maakunnan/vaalipiirin jäsenistön ITSE päättää haluavatko he luoda omassa vaalipiirissään Suuren vaaliliiton. Eli haluavatko kansanedustajan paikan vai ei?

 

 

 

6 thoughts on “Varma tapa saada 7-13 kansanedustajaa: Liike Nyt, Liberaalit, Vapauden Liitto ja Piraatit vaaliliittoon!

 1. Ennen koronahulluuden alkua katselin jonkin verran Hjalliksen youtube-videoita ja mielestäni hän puhui paljon järkeä varsinkin taloudesta ja esitti aiheellista kritiikkiä ammattiliittojen verovapaista tuloista. Sitten tuli korona ja Hjallis paljastui yhdeksi pahimmista koronarajoituksien ja koronapassien puolesta puhujaksi joka Hjalliksen Kokoomustaustan huomioiden ei kyllä ollut iso yllätys. Tuo idea Liike Nytin ja Vapauden Liiton yhteistyöstä on kyllä mielenkiintoinen mutta luulisin tuon suhtautumisen koronatyranniaan tekevän ”hallitusneuvotteluista” haastavia varsinkin jos puolueiden linjat ovat samat mahdollisten seuraavien ”pandemioiden” kohdalla. Olikos se seuraava jo luvattu ensi kesälle vai sitä seuraavalle Bill Gatesin puolelta?

  Minun on myös tehtävä tunnustus siitä että en oikeastaan tiedä tuosta Liberaalipuolueesta mitään ja siitä johtuen minulla olisi kaksi kysymystä:
  1. Minkä ”tyhjiön” puolue täyttää suomalaisella puoluekentällä?
  2. Huomasin että kyseinen puolue oli ainoa pienpuolue jota valtamedia jossain määrin lobbasi… miksi?

 2. Ei Hjallis tarvitse ketään liittolaiseksi. Hjallis haluaa vain kansanedustajan edut ja tulot. Miksi sinä haluaisit kimppaan Hjalliksen kanssa, joka on pahempi kuin Kokoomus? Ja millainen ihminen haluaa yhtään mitään liberaaleilta tai piraateilta? Käytätkö kannabista, oletko homo vai muuten vain sekaisin?

  Muistutus 1+1+1+1 on edelleenkin vain 4, ei 400 tai edes 40.

 3. Sitä ihmettelen kyllä miksei Liike nyt liittoutunut liberaalien ja piraattien kanssa, mutta miksi ihmeessä Vapauden liiton pitäisi olla avittamassa näitä kokoomuksen farmiliigoja?

 4. Vaikka olenkin kovasti vaalilittojen kannalla niin Halliksen kanssa en lähtisi mihinkään liittoon. Katselin sitä elämää siinä Töölöntorin reunalla kun Hallis kantoi muovipussissa kaljaa kotiin niin että kilinä vaan kävi ja Leenaa hävetti miehensä elämä. Poika nuoleskeli jäätelöä tietämättä vielä mitään pahasta maailmasta.

 5. Liike nyt bisnesmiehet tulisi kimppaan, hah, nevö.
  Piraatit oli ennen ok, nykyään ymmärrän liian anarkian tavallisten työläisten lompakolta viedään, pelien koodaajat jää jälkeen, kehitys alenee kun ei kukaan maksa, hinnat vain nousee enemmän, vaikka ei fyysisesti tarvi ostaa.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*